זקוקה לעיצה

זקוקה לעיצה

שלום לכולכם.... אני בחורה ברת מזל , באמת, כל דבר בחיים שכיוונתי אליו קרה בדרך זו או אחרת , לא תמיד הייתי צריכה להתאמץ יותר מידי, יש לי בטחון בעצמי יש לי כל מיני כישורים וכשרונות אני מוערכת ע"י המשפחה ויש לי עבודה מושלמת מבחינה טכנית (שעות נוחות, בוס נחמד, לא רחוק מהבית וכד') לפני שהתחתנתי היה לי ברור לאיזה כיוון תעסוקתי אני הולכת , בבחירה שלי להתחתן עם הבחור שבחרתי אני מודעת לכך שבלתי אפשרי ללכת לכיוון שרציתי (באמת בלתי אפשרי ) אז החלטתי להביא ילדים ולחפש עבודה נוחה וזה מה שקרה. ועם הזמן פשוט לחפש כיוונים אחרים ופה מגיע ה "אבל"...... זה לא זה! אני מרגישה שנועדתי לעשות דברים טובים וגדולים יותר ! אבל מה? אני לא מסוקרנת מספיק משום תחום! עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה שתרם לי המון בחיים אבל מעבר לכך לא למדתי שום מקצוע ! אני במקום שבו החלטתי שהגיע הזמן ללמוד משהו ולהתחיל להתעסק בו ולהתפתח בו, אבל אני לא יודעת מה! יש איזה כלי או שיטה על מנת שאוציא מעצמי את התשובה?

כמה נקודות להתחלה עולות בראשי:

1. מה קורה עם הכיוון אותו רצית? לפעמים יש נושאים קרובים שיכולים אולי לענות על הצורך מן הסתם זהו גישוש באפילה כי לא נתת לנו מידע על הכיוון.... 2. חשוב שתתמקדי על תנאי עבודה שחשובים לך: האם את פתוחה לבדוק אופציות של להיות עצמאית או שלהיות שכירה זו האופציה היחידה? עבודה מהבית או לצאת לעבוד בחוץ? עבודה משרדית / במקום קבוע או עבודה בשטח? עד כמה את ניידת? קרוב לבית / רחוק מהבית? לבד / עם צוות / ניהול? וכדומה. 3. עשי רשימה של כל התחומים האפשריים שיש לך בהם עניין כלשהו. הרשימה יכולה לשקף לך את הכיוון. למשל: אם יש ברשימה הרבה מקצועות טיפוליים, או יצירתיים או שירותיים. 4. לשאול אנשים שקרובים אליך ומכירים אותך מה לדעתם יתאים לך לעשות. לפעמים מגיעות תשובות מפתיעות שמתאימות להפליא. מה דעתך? את יכולה לחזור אלינו עם שאלות אחרי שתבררי קצת את העניין בינך לבינך. לחברי המלומדים בטוח יהיו רעיונות נוספים

תודה לך!

באמת נקודות למחשבה אני אקח את זה ברצינות ואחזור עם תובנות

bridges

New member
שאלה נוספת

היי דמבלורית, לפי מה שכתבת את נשמעת אישה שיודעת לעשות דברים, יודעת לקדם את עצמה. מצד שני את אומרת שלא היית צריכה להתאמץ יותר מדי בלהשיג את הדברים שרצית. זה נשמע שאת מחפשת משהו שבאמת יאתגר אותך, משהו שכן תדרשי למאמץ כדי להשיג אותו. בתור שאלה נוספת לשאלות שנאווה שאלה הייתי מוסיף: מה היית רוצה להיות? ותני לי להסביר. אני לא מתכוון למה את רוצה לעשות. אני מדבר על להיות כהוויה. איך את מוצאת את זה? אני מזמין אותך להתחיל במה שאמרת: "נועדתי לעשות דברים טובים וגדולים יותר!". דבר ראשון אני מזמין אותך להוריד את המילה "יותר". יותר מקשרת אותך לעבר למה שכבר עשית ואז את מפחיתה מערכם של הדברים שכבר עשית. עד היום עשית דברים טובים וגדולים וגם בעתיד תעשי דברים טובים וגדולים! דבר שני, תתחילי להסתכל מה תהיי כבן אדם כאשר תעשי את הדברים הגדולים והטובים שנועדת לעשות. את יכולה להתחיל ממה יהיו הרגשות שלך, אבל תמשיכי עד שתגיעי למה שתהיי. לדוגמא: אם את אומרת "אני ארגיש נפלא", תשאלי את עצמך: מה זה אומר להרגיש נפלא? מה אני אהיה שיגרום לי להרגיש נפלא? נשמח לשמוע את התשובות שלך ולראות איך משם את מתקדמת ומגלה את ה"מה אעשה".

konaman

New member
כלל אצבע

היי ... זה לא פיתרון מתמטי או סטטיסטי אבל כדאי לנסות ע"מ לבחור כיוון מיקצועי 1. מצאי חנות עם ה-מ-ו-ן מגזינים (ירחונים וכו) 2.עמדי מול הקיר של המגזינים 3. ביחרי את הראשון שהכי מעניין אותך. 4 ביחרי את השני שהכי מעניין אותך 5. את הראשון השאירי כתחביב ובשני תעסקי בהצלחה אגב זה לא כלכך משנה מה תעשי , משנה איך .

r i t a r o k

New member
לא הבנתי ../images/Emo163.gif

זה נשמע מדליק. את יכולה בבקשה להרחיב עם הסברים שמאחורי הקלעים? תודה.

לאיזה כיוון תעסוקתי היה ברור לך שאת הולכת?

(פני החתונה) גם אם זה בילתי אפשרי למימוש כמו שאת רואה את זה זה בהחלט יכול להוות קצה חוט לדבר הבא

../images/Emo27.gif../images/Emo45.gif

אנסה לעזור לך בשאלות מכוונות- את מוזמנת לענות עליהן. אם היה לך את כל הכסף/ יוקרה/ נוחות שאת רוצה במה היית בוחרת לעסוק? איזה הבדל את רוצה לעשות בחיי האנשים? אני סקרנית לדעת, מהם הכישורים והכשרונות שלך? מה באמת חשוב לך בחיים? מה יגרום לך להרגיש הכי תורמת לעצמך ולחברה? את נשמעת בחורה אופטימית עם מחוייבות ומודעות לעצמה ולחברה. אני מאמינה שבקרוב תגיעי ליעוד שלך.

עונה לך ../images/Emo13.gif

1. הייתי בוחרת ללמוד בלבד! עושה תואר שני , לוקחת קורסים בשפות.....מטיילת.... הייתי חוזרת לעסוק בציור (כתחביב ולא כעבודה חלילה) מתנדבת בעזרה לילדים, לא הייתי בוחרת ללכת לעבוד! 2.כישורים: יחסי אנוש...(ככה אומרים), כתיבה ,אומנות (ציור פיסול וכד') ארגון,קליטה מהירה לשפות... 3.חשוב לי באמת בחיים? באמת חשוב לי להצליח כאמא ולספק לילדים שלי בית יציב ובטוח ותומך ואוהב , אבל גם חשוב לי להיות מסופקת ולהרגיש בפני עצמי כמצליחה, לעשות משהו שיגע באחרים שיהיה שונה , לא להיות עוד אחת! 4.לא יודעת לענות על מה יגרום לי להרגיש תורמת לעצמי ולחברה......אולי משהו שהוא שלי שיצא ממני (כנראה הכיוון כן להיות עצמאית למרות הפחד שלי מזה
)

דמבלדורית../images/Emo28.gif

ווואוו....יש לך עולם ומלואו! מה שאני קולטת ממך- שפות, אמנות, יחסי אנוש, טיפול. הכי אהבתי "...כמצליחה, לעשות משהו שיגע באחרים שיהיה שונה , לא להיות עוד אחת! " מקסים. איך תגעי באנשים? באיזו דרך שונה? מהו הדבר המיוחד שיגרום לך להיות אחת ויחידה בתחומך? ועוד, למרות הפחד, הכיוון להיות עצמאית. (חלק מתהליך אימון זה להתגבר על הפחד, וללכת קדימה להצלחה). מעולה! תחומים נהדרים שאפשר לשלב בינהם. האם את מתחילה לראות את הדברים מתחברים? שאלה נוספת איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים?

אז ככה

החלום שלי היה פשוט להיות שליחה של הסוכנות היהודית בחו"ל.... כל כמה זמן לארוז את חפצי ואת משפחתי ולנסוע למקום אחר. הדרכתי המון קבוצות נוער מחו"ל בארץ וגם מזה נהנתי מאוד . כרגע לעבוד עם נוער מחו"ל לא אפשרי לי כי זאת עבודה שמחוץ לבית לילות ויש לי תינוקת קטנה בבית . לבעלי יש עסק פרטי שמכניס יפה ואין אופציה לעזוב את הארץ חוץ מטיול קצרצר. מה שהקסים אותי במקצוע הזה , זה ההכירות עם אנשים חדשים כל הזמן , העיניין בעבודה עצמה, הסיפוק בעבודה עם בני נוער, השליחות האישית שלי כציונית, הכרת תרבויות שונות ובעיקר התזוזה ממקום למקום (אני משתעממת מהר) ככה חייתי גם, עד שהכרתי את בן זוגי והחלטתי לנסות חיים אחרים שגם הם מספקים וטובים ונוחים אבל לפעמים סותרים! מבחינתי כניסה לחיים הבורגניים והבאת ילדים לבית יציב ובטוח חשובים לא יותר מהרצונות שלי. נראה לי שאני פשוט אלך לפגישה עם קוצ'ר/ית שיסדרו לי את הראש קצת.....
לפי השאלות שלכם הבנתי שהתשובה לא כזו פשוטה ודורשת ממני הרבה מחשבה .....

אם אני מבין נכון

החלום שלך כולל עיסוק שבו את בשליחות את נוסעת (גם נמצאת בתנועה וגם מגוונת) את מדריכה את מוקסמת (ואולי ממוקסמת - Being Maximized) את מכירה אנשים חדשים כל הזמן , יש לך עיניין בעבודה עצמה, יש לך סיפוק, את מכירה תרבויות שונות הסתכלי ברשימה פרט פרט, האם זה נכון? אם זה בכיוון, סדרי את הפרטים בסדר יורד, הווה אומר הראשון הוא המשמעותי ביותר, זה שעליו נימצא מירב הפוקוס שלך וכן האלה

להוציא מעצמך את התשובה...

ניסוח קולע, לדעתי. האימון מתייחס למתאמן כמומחה לחייו ומאמן מקצועי לדעתי רק עוזר למתאמן לחשוף ולאתר את מה שמתאים לו. זה נעשה דרך איתור הערכים שמאפיינים את המתאמן ומשאבים נוספים. בסופו של דבר מתקבלת תמונה אישית שמאפשרת להתמקד בכיוונים שהכי מתאימים לך.

זקוקה לעזרה

לדמבלדורית שלום לפי מה שכתבת והתייחסת לכך שלמדת פסיכולוגיה ואת מחפשת תשובה וכיצד ניתן לעזור לך? ובכן , ממומלץ לך מאד , לפנות לקבל עזרה ממאמן אישי. אשר יכול לעזור לך ולתת לך כיוון בנהצלחה יעל

למעלה