זקוקה לעיצה

שירלי6

New member
זקוקה לעיצה../images/Emo9.gif

יש לי בן בן 9, אשר מאז ומתמיד חלם לגדל כלב. לפני ארבעה חודשים עברנו לבית עם גינה מאד גדולה, המתאימה מאד לגידול של כלבלב קטן...יורקשייר או פאקינז. הבעיה היא שאני ובעלי עובדים במרה מלאה, יוצאים מהבית בשבע וחצי וחזרים עם הילדים בסביבות 17:00-18:00 ולפעמים מאוחר יותר..בשל עיסוקים אחרים. האם זה אפשרי מבחינתנו לגדל כלב? האם הוא יוכל להשאר לבד כל כך הרבה שעות לבד בגינה? הבן שלי כל כך רוצה ואני ובן זוגי היינו שמחים לאמץ כלבלב, אולם לא במחיר של לאמלל אותו. אשמח לעיצות ממנוסים! תודה

נגיד שהשעות בסדר

אבל כלב כזה קטן בחורף? בחוץ?? לא מתאים. כלב מרוצה הוא כלב שחי בבית עם המשפחה. להשאיר אותו בחצר כשאתם לא נמצאים כ"כ הרבה שעות זה לא נורא, כל עוד כשאתם מגיעים הוא איתכם בבית, וזוכה לטיולים כיפיים בחוץ ולתשומת לב בפנים. תחפשו כלב גדול יותר, שעיר יותר, שיוכל להסתדר בחוץ. לא פקינז, לא יורקשייר.

שירלי6

New member
וידוי

לי מעולם לא היתה משיכה לכלבים. בן הזוג שלי גידל כלב ברווקותו, כלב גדול הוא לא מתלהב מהרעיון..אומר שדרוש טיפול רב מדיי אני מאד חוששת..מאחר ואין לי את המשיכה הטבעית שאני אתייאש. לכן הצעתי כלבלב קטן. איזה סוג היית ממליצה? כלב נוח לגידול שמתאים לבית עם ילדים? ותסלחו לי אם אני נשמעת ככה..אני באמת לא רוצה כלב על תקן שעשוע ולגרום לו סבל.

הוידוי חשוב

יש הרבה אנשים שמאמצים כלב ובעצם עושים טעות. הם סובלים, הכלב סובל.. או שמעבירים אותו מיד ליד והסוף לא טוב... אם תגיעי למסקנה שזה כבד עלייך- עדיף שתחכו עם הרעיון. כלב זה הרבה כיף- אהבה בשפע, חבר למשחק ו-חבר באופן כללי. כלב קטן הוא לא בהכרח פחות טיפול. כלבים כמו הכלבים שהצעת צריכים טיפול יומיומי בפרווה הארוכה והמפוארת שלהם. אני הייתי הולכת על כלב בינוני וחביב מעמותה, יש הרבה כלבים שמחכים שם בסבלנות לבית אוהב. זכרי, כלב זו השקעה- טיפוח הפרווה (בחלקם יותר, בחלקם פחות), טיולים יומיים, וטרינר כשצריך. גם כסף- טיפול וטרינרי, אילוף, ציוד, מזון, טיפול לטפילים... אני לא יודעת מה התכנון- אבל הילד לא יטפל בכלב, אלא את. מעטים מאוד הילדים שממשיכים להשקיע ולטפל בכלב אחרי השבוע הראשון של ההתלהבות. הכרתי משפחות שאימצו כלב כשלא הרגישו קירבה מסוימת ליצור המדהים הזה, והתאהבו. מצד שני, זו עלולה להיות מעמסה, ולכן צריך להחליט ולחשוב טוב טוב לפני שאתם פוגעים בעצמכם ויותר מזה- בכלב. בהצלחה.

שירלי6

New member
תודה, רעות.

אני אתבשל עם הרעיון ונחליט. הייתי שמחה לאמץ כלב לכמה ימים ולבחון את עצמי..אם אני מצליחה להתקרב אלי פיזית לא לפחד ממנו , להרגיש. יש אפשרות כזו?

עדיף שלא

כדי לא להעמיס רגשית על הכלב. מה שכן תוכלו לעשות, זה לשמש משפחה אומנת, כלומר- לקחת כלב מעמותה, עד שימצא בית. זה אומר ימי אימוץ, פרסום אבל- תוכלו לבדוק מה זה כלב בשבילכם, וגם לתרום ולעשות מצווה. אני ממליצה לך לעשות טיול לעמותה הקרובה, לבדוק אם את מתחברת. אין כמו אימוץ מעמותה.

למעלה