זקוקה לעיצה דחופה

shavit28

New member
זקוקה לעיצה דחופה

אני מניקה הנקה מלאה מזה שלושה חודשים ושוקלת לעבור להנקה משולבת. מאוד קשה לי עם ההנקה בעיקר כי היא מגבילה מאוד ומצריכה ממני להיות צמודה לילדה ביום ובלילה. הקטנה שלי מאוד אוהבת ציצים ויונקת בטווח של בין שעתיים וחצי לשלוש בבוקר או בערב. התוכנית שלי היא פשוט לוותר פה ושם על הנקה אחת כדי שאוכל לצאת מהבית מבלי לדאוג שאני חייבת להתייצב חזרה בתוך שעתיים או לישון כמה שעות רצופות בלילה מבלי להקיץ כל כך הרבה. למרות שאני יודעת שזה יקל עליי אני לא מסוגלת לעשות את זה. אני מרגישה שאני אנוכית ושאני מפקירה את בריאותה של בתי. אחותי הניקה את ילדיה עד גיל 8 חודשים הנקה מלאה והיא כל הזמן מזכירה לי את זה וזה עוד מוסיף לרגשי האשמה שלי. מה לעשות? ולגבי שאיבה זה לא בא בחשבון: יש לי את המשאבה של יד שרה והיא מאוד אגרסיבית, בכל פעם אני שואבת נוצר לי גודש בשדיים והן מטפטפות ללא הרף למשך שבוע ימים או יותר חוצמיזה שהקטנה לא כל כך מסתדרת איתן כי הן מתנפחות עד כדי כך שהיא בקושי יכולה להגיע לפטמות. לקנות חדשה זה נראה לי חבל עכשיו... ועוד שאלה האם עכשיו אחרי שנפטרנו מהגאזים אני יכולה להתחיל לאכול כרגיל או שעליי להמשיך ולהתנזר ממשקאות מוגזים, קטניות וכד'?
 

1טלטלים

New member
עצה ומילות עידוד

מבינה אותך לגמרי,כל אמא שמניקה,אפילו בכייף,יש רגעים קשים,אנחנו בני אדם רגילים,מותר לנו להרגיש חלשים,רגישים. קודם,תתפטרי ממשאבה של יד שרה,אני מבינה שהשכירו לך את המשאבה שעברה הסבה ממכשיר אינהלציה למשאבת חלב(כמה נורא)היא אימתנית ושימוש בה יכול לגרום לנזק לרקמת השד,אני רק רוצה להיות בטוחה שלא מדובר על משאבת חלב אמיתית בשם לקטינה(LACATINA) של מדלה...מחכה לתגובתך בעניין זה,רק כדי לדעת בבטחה ולא להכפיש לחינם. אולי שתשכירי משאבה חלב אמיתית תראי שזה לא כל כך נורא לשאוב ולהשאיר חלב שאוב ,כאשר באה לך קצת לצאת ולהתפנות לעיסוקייך ושאחרים יאכילו את הקטנה,אני בטוחה שבעלך,סבים,סבתות ואפילו אחות לא יסררבו לכך. אז....מחכה לתשובתך על מנת להמשיך לכוון אותך למידע שיכול לעזור לך. לגבי שאלתך השניה---באופן כללי,אין מאכלים שלא מומלצים בהנקה מחשש לגזים,אך כמובן נוהגים להזהיר אמא מניקה שאם מאכל כלהו גורם לאי נוחות מסויומת גם לה ולתינוק,עדיף להימנע מהם.תנסי לאכול הכל ומגוון,הכי טוב מאוזן(וזה לא בגלל שאת מניקה,אלא בכלל באופן כללי כדי לשמור על תזונה טובה).לגבי משקאת תוססים,אולי הם גורמים לגזים לך ,אך לא לתינוק שלך.אמנם באופן כללי עדיף להימנע מהם בגלל כל הדברים הלא בריאים שהם מכילים-חומרים משמרים,ביקרבונטים,צבע,סוכר... שוב אשמח לתגובה בנודע לשאלתי, חזקי ואמצי! אמא של טל
 

shavit28

New member
איך אני יודעת מה יש לי?

על המשאבה שהיא קופסא בצבע כחול כתוב משאבת חשמל איטלקית. יש לה צינורית שמחוברת לבקבוק שיושב בתוך הקופסא כשהצד השני שלה מחובר לבקבוק נוסף. אני מווסתת את השאיבה באמצעות סתימה של חור קטן שיוצר וואקום.
 
למעלה