זקוקה לעימון

• פותח הנושא COWZ
  • פורסם בתאריך

COWZ

New member
זקוקה לעימון

אני אם נשועה ועובדת, בעלת תואר ראשון יצירתית וחברתית אברתי טיפולים פסיכולוגים זוגיים ואישים קצרים ממוקדים עם הרגשה של הצלחה בסופו של דבר תמיד ראיתי את הטיפולים שאברתי ק עימון כעזרה בדרך אל היעד רק קצת שהמטפל היה יותר פסיבי מקשיב ואני זקוקה ליותר פוש אני כל הזמן בתחושה של תקיעות יש לי מיליון רעיונות לפרנסה מהנה או טובה יותר ואינני עושה דבר יש לי מלא עבודה ואינני משימת פריט אחד בבנק המינוס חוגג ואני לא מזיזה את התחת שלי לסלקו ויש לי אפשרות אני מאולה בהתחלות אבל לא משיימת דבר זה גורם לי לשנות את אצמי ודיכדוך כמובן סליחה אל בעיות הכתיב אבל איך אני מתחילה לאפוך את חיי לכיוון הנכון

COWZ

New member
תוספת קטנה

אין באפשרותי הכספית או פיזית ללכת לעימון כרגע ולכן אני פונה כאן בתקוה שפה אוכל להתרם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נתחיל ב../images/Emo101.gif

מה שאת מתארת מאוד אופייני לאנשים עם בעיות קשב וריכוז (ADD) - האם את מכירה את הנושא ובדקת אם יש לך? את מתארת הרבה קשיים, ועל הדברים הטובים כותבת מעט. מה הם הדברים שעומדים לרשותך כדי להצליח - הדברים שאת חזקה בהם, טובה בהם, עושה בקלות ובהצלחה?

COWZ

New member
שמעתי והתלבתתי

הכן כן חשבתי שאולי יש לי בעיות כעילו או אחרות יש לי יכולת ריכוז די גבוהה אבל המון בעיות אירגון שוכחת חפצים לא מאורגנת אין לי הרגלים בכלל אפילו בדברים שאני טובה בהם לדוגמה אני טובה בבישול אבל לעולם לא עושה את אותו הדבר פעמיים שוכחת איך, לא כותבת לי את ההמצעה ולא מקשיבה למתכונים של אחרים עם דיוק אני טובה בלקרא ספרים גם בקל רם אנשים אהבים לשמועה גם ילדים מאוד מתלהבים ממני בכל מיני מישורים אני אהבת לצייר ומחשבים אבל אינני מדהימה באף תחום אינני יודעת מה לומר במה אני טובה אני מורה טובה במקצועה אבל קשה לי להישאר כהתנאים יותר גרויים מיום ליום אני אמא טובה ומאוד רוצה אוד ילדים אבל מעדיפה לטפל קצת בי שיהיה להם חיים יותר טובים אם יש לי add או לא כרגע יאזור לי להשקיעה בעיבחון?

ענבל כהן חמו

מנהל
התארגנות

מה שאת מספרת מאוד מאוד אופייני ל-ADD. אבחון עוזר לטפל, אבל הוא לא הכרחי, אלא אם את רוצה להעזר בתרופות (שיכולות מאוד לעזור). מה שמאוד יכול לעזור לך זה לקרוא ספרים על ADD, מאמרים, כתבות וכו'. יש פורום בתפוז שיכול להיות לך התחלה טובה לקריאה, ראי בקישור. מה הופך אותך לאמא טובה? למורה טובה?

COWZ

New member
יש אוד חומר לקריא!!../images/Emo67.gif

אומנם לא חסר לי מה לעשות אבל יעשה מעמץ לקרא בנושא אנשע גם להתיחס אל אצמי כמאובחנת עם add ונרא אם איחשהו זה יאזור בנוגעה למה עושה אותי טובה: 1. יש לי יכולת לאהב בילתי מוגדרת המון אהבה 2. אני מתיחסת להכל ונהנת מהקשר שאני יוצרת שעות אני יכולה להשקיעה במשהוא אחר בלי לרצות דבר למעני אני יצירתית ומצחיקה ואהבת להסביר ולעזור אני מאוד ידידותית וחברותית אני אהבת לשיר לרקוד לחיות לעשות הצגות ואינני מתבישת כי אני לא מדהימה אני מאוד מקבלת את הבינוניות שלי בתחומים אילו ויש לי את היכות אפילו לצחוק אל זה אני חמה מנשקת מחבקת מלטפת יודעת להקרין רוגע אני חושבת שזה הכל אה אוד דבר אחד ילדים מרגישים שאני חזקה ומיכולה לטפל בהם ומעמינה בהם

ענבל כהן חמו

מנהל
מה תהיה דרך יצירתית להתמודד?

נשמע שיש לך כוחות ויכולות מופלאים, וגם מודעות למה את טובה ובמה את לא. הדבר שהכי עוזר לבעיות התארגנות הוא מובנות - לתכנן סדר יום ראלי ולעמוד בו. מהו סדר יום ראלי עבורך? משהו שמשלב את הדברים שאת טובה בהם - לצחוק ולשמוח ולהיות יצירתית. ועוד עוזר בבנית סדר היום - לחלק למשימות קטנות וברורות, ולצ'פר את עצמך כאשר את עומדת בהן. נסי לתכנן סדר יום, ושתפי אותנו איפה את מרגישה שזה מצליח ואיפה זה יהיה קשה. ועוד רעיון עבורך - יש קומונה בתפוז שעוסקת בדיוק בנושאים האילו - כיצד לעודד אחד את השני בלעמוד במשימות. בדקי אם התמיכה של הקומונה יכולה גם לעזור.

COWZ

New member
הספקתי קצת לקרא בפורום

ומאוד רואה את אצמי שם מבינה מה אובר אל אנשים כעילו כבר אובר אליי אותם דברים

אוריק3

New member
ברבו כאווז עשית הבחנה יפה..

אני משוכנע שלימוד הדרך להתמודד עם הבעיה היא על ידי שינוי מדורג של בררת המחדל הספונטנית. את לומדת להתנהל אחרת. אני חושב שזה מאוד קשה עד כדי בלתי אפשרי לשנות ערכים ספונטניים לבד.מכיוון שאני בתחום הזה ואני לא רק חסיד המזומן..מה לעשות יש גם כאלו..אבוא אלייך בהצעה שתאפשר לך להתאמן אולי אפילו עם בעלך. אעביר לך מסר אישי ואם מתאים לך הרעיון אז סבבה. אוקיי? ואגב האבחון שלך ושל ענבל הכי מדוייק שיש..ברבו

isaacm

New member
שאלה לי אלייך

את מספרת שיש לך מליון רעיונות לפרנסה מהנה או טובה יותר. את מעוניינת בפרנסה מהנה או טובה יותר? תוכלי לשתף באחד מהרעיונות הללו? אשמח לקרא. מאד מעניין מה מעכב אותך מלממש את הרעיון הזה - תהיי מוכנה לשתף בזה? אשמח לקרא את מה שתבחרי לשתף. איציק

גלעד63

New member
כמה מחשבות שלי

בעיני הבעיה שלך פשוטה - את חושבת יותר מדי. ולכן כל עצה שתקבלי שתגרום לך לחשוב יותר לא תעזור - זה עוד מאותה תרופה שגם ככה לא עובדת. לדעתי, את יותר חכמה וחזקה ממה שאת חושבת - את לא באמת צריכה עוד פרנסה, והמינוס לא באמת מעניין אותך ומשימות שאת מתחילה ולא מסיימת פשוט אינן ראויות שיסיימו אותן. הרי בטוח שהיו משימות שהתחלת וסיימת, נכון? מה מבדיל ביניהן לבין משימות שהתחלת ולא סיימת? אז קודם כל, צאי מהלחץ - מה שצריך לקרות יקרה ומה שלא צריך לקרות לא יקרה. אחר כך עוד צפויה לך הרבה עבודה אבל בתור התחלה זה יספיק, לדעתי. אה - ותעשי משהו עם שגיאות הכתיב האלה - זה לא מאמץ גדול (יש בודק איות בכל מעבד תמלילים) וזה יחסוך לי את הכאב הפיזי כמעט כשאני מנסה לקרוא אותך
.

ענבל כהן חמו

מנהל
שמעת על דילסקציה?

הכותבים כאן בפורום מוזמנים להתבטא בדרך שנוחה להם, ולא בשביל שיהיה לנו נוח.

ענבל כהן חמו

מנהל
על דילסקציה

דיסלקציה היא לא רק החלפת אותיות. מהותה היא בדרך כלל בקושי בקריאה, והיא מתבטאת גם בכתיבה - שגיאות כתיב מרובות, קושי לזכור איות של מילים, אותה מילה יכולה להכתב באותו קטע בכמה דרכים שונות. הדיסלקטים, עקב הלקות השפתית, מחמיצים את חוקי השפה (ה הידיעה למשל, גם היא יכולה להפוך לאות אחרת), ומתקשים לכתוב נכון. גם מאיית לא תמיד עוזר, כי הם אינם יודעים למה לתקן את המילה - היכן הטעות. הנה שני קישורים לקריאה נוספת. ושוב תזכורת לכללי הפורום - בפורום כותבים בצורה מכבדת ובנימוס. לא מזלזלים ומפחיתים מערכו של האחר. אם נראה לי שמישהו מזלזל בי, במקום לתקוף אפשר להיות סקרנים - האם זה זלזול? מה עומד מאחורי הדברים?

היא התנצלה על בעית הכתיב

(מהודעתה הראשונה) "סליחה אל בעיות הכתיב אבל איך אני מתחילה לאפוך את חיי לכיוון הנכון" ז"א שהיא מודעת לנושא ואף רואה בו משהו הדורש התנצלות. שווה לבדוק האם משפט כמו "אה - ותעשי משהו עם שגיאות הכתיב האלה - זה לא מאמץ גדול (יש בודק איות בכל מעבד תמלילים) וזה יחסוך לי את הכאב הפיזי כמעט כשאני מנסה לקרוא אותך" עובד בשבילה? אתה בטח מבין שלשיטתי זה לא עובד, אבל דעתי לא משנה, דעתה של COWZ היא שמשנה וכמובן דעתך שלך בנוגע לחשיבות של דעתה שלה. אתה יורד לסוף דעתי?
יום מבורך

גלעד63

New member
פרה פרה

קודם כל, בוא נוציא מהדיון את עניין הדיסלקציה - COWZ לא טענה שהיא דיסלקטית, אף אחד אחר לא העלה את הטענה, מותר לך לטעות בלי שידביקו לך תוויות (על מחלת המקצועות המיותרים שמעת?), עד כאן בעניין הזה. ולעניין התרומה של הערתי, כתבתי במפורש - הבעיה, הכאב הכמעט פיזי, היא אצלי, לא אצלה. אני בטוח, לא בטוח - יודע, שהיא נהדרת, חכמה וחזקה (וכך גם כתבתי), אני באופן אישי אתקשה לתפקד מולה כל זמן שהעניין הקטן הזה לא נפתר - חלק מהאפקטיביות של התהליך טמון במסגרת שאנחנו בונים לו - להגיע בזמן, למלא משימות, לשלם. זה בעיני חלק מהמסגרת. אם בהמשך יתברר שלא מדובר בעניין קטן, שיש כאן בעיה אקוטית, אולי אפילו הפרעה - נבדוק את העניין שוב. עד אז, אני מתעקש לחשוב נאיבי, אופטימי וחיובי.

למעלה