זקוקה לעידוד

מילי7777

New member
זקוקה לעידוד

בנות, זקוקה לעידוד שלכן. אני על הרצפה. לפני שנה בדיוק התחלתי את תהליך התרומה בהדסה, נסעתי לברנו, עברתי עוד 2 החזרות מוקפאים בארץ. החזרה אחרונה הניבה בטא חיובית והסתיימה בהפלה בשבוע 6. מאז עברה חצי שנה ונראה שהגוף שלי לא חוזר לעצמו. בעבר ביצעתי החזרות על בסיס ביוץ טבעי. עכשיו כבר מרגישה גלי חום וגם בדיקות הדם ומעקב אולטראסאונד מעיד על גיל המעבר (אני בת 39) . מרגישה שבחצי שנה האחרונה בזבזתי הרבה מאד זמן. כנראה שאת הסבב הבא והאחרון ( נשאר קפוא אחד) אעשה עם אסטרופם. לא בא לי בכלל על הכנה הורמונלית שכזו ואני מאמינה הרבה יותר בהחזרה על בסיס ביוץ טבעי. ברור לי שיש כאן בנות ( ואולי אפילו רובן) שנקלטו להריון עם אסטרופם והכנה מלאכותית של הרחם. מעבר לזה, הבן שלי כבר שואל שאלות- בן 4.5- למה אין לנו תינוק או תינוקת ? והיום אפילו שמעתי את חברה מהגן שלו שואלת אותו למה אין לו אחות? והוא ענה כי ככה :( נקרע לי הלב, אני שבורה, רצוצה. לא מוצאת ענין בכלום. מרגישה מאוכזבת ונמצאת בעצב עמוק. לא יודעת איך להמשיך מכאן למרות שברור לי שאנחנו ממשיכים. פשוט לא מסוגלת לוותר על הרעיון הזה. רוב הבנות שנסעו איתי לברנו כבר ילדו וחלקן באמצע הריון. לא מבינה איך אני נשארתי מאחור.. כ״כ מתסכל. זקוקה לעזרה שלכן, הכוונה ומילה טובה. מרגישה ממוטטת ויודעת שזה כבר פוגע בי באספקטים אחרים ( בעבודה, עם בן הזוג, ההסתרה מהמשפחה, חברות, דימוי ובטחון עצמי ועוד. פשוט מרגישה דפוקה) סורי על האורך אבל שפכתי כאן את הלב..

ליבי איתך

מילי יקרה, כלכך מבינה אותך וממש מרגישה אותך..פחות או יותר אני עם אותו סיפור שלך, רק בלי ילדים בכלל, עדיין, גם אחרי המון ניסיונות ivf שלא הניבו כלום וגם תרומה שהתחילה עם בטא יפה להסתיים בשבוע חמש.גם עלי כל העיניים משפיע, העבודה ובזוגיות, אבל!!! יש לנו(לי ולך ולעוד הרבה בנות כאן) המון כוחות להמשיך הלאה וקדימה ולא לוותר! להמשיך בכל הכוח ועם המון סבלנות, לנשום עמוק ולהתרומם.לנסות לשמור על אופטימיות ולהאמין שבסופה של הדרך המפקחת הזו שאנו צועדות בה, יגיע הבייבי המיוחל!!! אין לי בכלל ספק וכולי תקווה ענקית,גם בשבילך וגם בשבילי.אני הייתי עם אסטרופם ואין שום בעיה, קצת כאבי ראש.ניסיתי על בסיס טבעי ולא הלך אז שוב חזרתי לאסטרופם.אני די חוששת ומאוד מצפה שמע הגוף "יבגוד" בי הפעם, אבל רוצה להאמין שיהיה טוב.מאחלת לך המון המון בהצלחה ושולחת לך חיבוק גדול

מילי7777

New member
תודה על התמיכה

מאחלת לך מעומק הלב שנגיע כבר לסוף הדרך הזו ונחבוק תינוק/ת. באיזה מסלול את? וכמה זמן את כבר בתהליך תרומה? כל עוד אני נמצאת בטיפול ומעקב ולקראת החזרה אז יש לי תחושה של עשייה והתקדמות אבל ההמתנה הזו שכבר אורכת חצי שנה ממש מביאה אותי לקצה. שולחת חיבוק חזרה

מסלול מנור

התחלתי עם טריים היה הריון ונפל.עכשיו עוברת המוקפאים עם אסטרופם, בתקווה גדולה שישרדו את ההקפאה, אחרת זו תהיה עוגמת נפש ואכזבה נוראית.אך...אני אופטימית ומשכנעת את עצמי שהכל יהיה בסדר.לא יכול להיות שלא אהייה בהריון.התורמת בת 24!!!!

מילי יקרה

מזדהה איתך מעומק ליבי. אנחנו ממש עם סיפור מקביל. כמותך גם הייתי בנקודה הכ"כ כואבת הזו של הגוף שאכזב בשלב מוקדם יחסית, האנרגיות שנשאבו רק לנושא ההריון ופגעו בהרבה התפתחויות אחרות, הילד - שהלב נחמץ בכל פעם שהוא שאל או נשאל על אחים ואחיות. כל אלה מוכרים לי היטב!
אני גם זוכרת א הרצון לעבור החזרה על בסיס טבעי, גם בגלל האמונה שכך נכון יותר ומהרצון להימנע מנטילת כמויות גדולות של הורמונים וגם מתוך משאלה לשמר לפחות חלק מהתהליך הזה באופן בו הוא תוכנן להיות מראש... בסוף זה לא קרה והריתי אחרי טיפול הורמונלי של דיכוי והורמונים.
הקושי עם התהליך הזה הוא שיש בו הרבה עניין של מזל וחוסר ודאות. יכול להיות שהביציות שקיבלת לא היו האופטימליות, יכול להיות שזה עניין של סטטיסטיקה...קשה לומר. רק רוצה לחזק אותך שאני מאמינה בכל ליבי שאת בדרך לשם. אמנם חשוב לבדוק ולוודא שהכל כשורה, אבל צריך לזכור שהגוף שלך כבר הוכיח שהוא יודע לשאת הריון ולהזין מבפנים וכל שנותר הוא שיגיע העובר המתאים שיוכל לקבל ממנו את כל אלה - ואז הכל יסתדר!
ומהצד השני, אחרי שהדברים הסתדרו, אני יכולה לספר לך שהאנרגיות חוזרות, העצב מפנה מקומו להתרגשות והדאגה לבדידותו של הילד במשפחה הופכת פתאום למאמץ להפיק את המקסימום מהזמן שנותר להיות פנויה רק עבורו.
מאחלת המון הצלחה!!!

מילי7777

New member
תודה על המילים הטובות

המעבר לתרומה לא היה פשוט עבורי אבל משלב מסוים פשוט השלמתי עם זה והרגשתי טוב עם ההתקדמות לקראת הריון. היתה לי ציפיה מאד גדולה להיקלט להריון בהחזרה הראשונה וכזה לא קרה אז הייתי בטוחה שבפעם הבאה זה יקרה ועכשיו אחר שלוש החזרות והמתנה ארוכה אחרי הפה אני רואה את הדרך הזו כארוכה יותר. לא חשבתי שתעבור שנה ואני לא אהיה בהריון. שמחה בשבילך ובשביל בנות נוספות כאן שנקלטו בפעם הראשונה וכ"כ רוצה לעבור כבר לחלק בסטטיסיטיקה שנמנה על הצלחות. מקוה שאגיע לזה ממש בקרוב. תודה רבה על המילים הטובות והמרגיעות שלך

Koala Bear 1

New member
קרמבו, יקרה...

זה שכתבת שהאנרגיות חוזרות, זה אחד הדברים הכי טובים ששמעתי בהמון זמן...
עסוקה בשאלה הזאת לאחרונה...
&nbsp
חיבוק גדול.

הן יחזרו, יקירתי

הן אצלך, הן שלך, כמו עוד המון דברים נהדרים...פשוט יש להן עבודה קשה עכשיו...

עדין11

New member
הי מילי

גם אני באותו סיפור. כבר כמעט גמרתי את כל העוברים שלי....
אני דיי מיואשת
אם תרצי נוכל לדבר בפרטי :)

אימהלה

New member
כמטופלת הדסה

נסעתי פעמיים לברנו + 4 החזרות מוקפאים - היום תאומים בני שנה וחצי .
אני ממליצה לתת קרדיט לצוות הדסה, הם צוות מקצועי מאוד, יודעים היטב את העבודה, הם יודעים איך למקסם סיכויים לרוב הם לא אוהבים מחזור טיבעי ובחלק מהמקרים הם צודקים - אצלי למשל בסבב המנצח ניסינו קלקסן למרות שלא הייתה קרישיות, פרופסור רבל ומירי שטיפלו בי היו מאוד ייצירתיים - ואני אמרתי א דעתי, הצעתי וביקשתי דברים אבל היה ברור לי שאני צריכה קצת לשחרר ולהאמין שאני בידייים טובות שיודעות את העבודה

מילי7777

New member
מירי מהדסה אכן מדהימה

אך לצערי העברה לנהל מחלקה אחרת בבית החולים. בלעדיה הכל נראה ומרגיש אחרת לגמרי. פרופ' רבל מאד נחמד אבל הרגשתי שמירי היא זו המשקיעה מחשבה ביצירתיות והקשר האישי שהיא מקקימת הוא פשוט מעולה. היא אגב הציעה קלקסן אמפירי ואז גם נקלטתי להריון ( שלצערי נפל). באיזה מסלול היית בהדסה? Shared Risk ? אני מאד מקוה להצליח עם המוקפא האחרון אבל מתחילה לחשוב על אופציות נוספות ( ולא בטוח שזה יהיה הדסה). כמה זמן היית מטופלת בתרומה עד שנקלטת להריון ?

Koala Bear 1

New member
מאוד מאוד מזדהה...

מילי, מירי היא האחות המלווה גם אותי, אמנם עם לאופר ולא עם רבל, אבל בדיוק כמוך, גם אני מרגישה, שמעט השינוי והיצירתיות שהיו לאורך הדרך, היו בזכות מירי, ולא בזכות הרופאים. היא זו שהציעה דברים שכדאי לשנות נוכח הכשלונות, היא שהיתה פתוחה לשמוע הצעות שלי לשינויים (שעלו, כמובן, בזכות הפורום הנפלא הזה...), אפילו נלחמה כדי לשנות. האם קיבלת כעת אחות אחרת במקומה? אנחנו היינו בהפסקה של כחודשיים עד עכשיו, וכעת לא לגמרי ברור מה קורה נוכח התפקיד החדש שקיבלה...
אשמח לשמוע (אפשר בפרטי) מה האופציות שאת שולקלת, ומהם שיקולייך... גם אני נמצאת עכשיו בתהיות על היכן להמשיך.
חיבוק.
קואלה.

אימהלה

New member
אני לצערי עשיתי מסלול רגיל אבל פעמיים...

לאן מירי עברה? אני טופלתי שנה אבל מאוד אינטנסיבי 3 נסיעות לצכיה וכל חודש החזרת מוקפאים

Koala Bear 1

New member
מילי,

אני כל כך מבינה אותך...
האם נסעת לברנו באוגוסט שעבר..? אם כן, מעניין אם אולי קיבלנו את אותה התורמת...
אנחנו קיבלנו מוקפאים בהדסה מהנסיעה של אוגוסט 2014, ומאז, 5 החזרות (של עוברים בודדים) ללא הריון... נותר אחד מוקפא.
כך שאני כל כך מבינה את התחושה של על הרצפה... של ההישארות מאחור... תחושת הרציצות, הייאוש, הפגימות... גם אני כבר מרגישה שזה כבר פוגע באספקטים אחרים בחיים, ותוהה האם דברים ישתנו כשנצליח. ברור לי שתישאר צלקת, אך האם השמחה תחזור? הכוחות, היכולות..? ראיית החיים, האמון, האם התחושות בתוך הזוגיות יחזרו להיות כשהיו? החברויות..? אני רוצה להאמין שנוכל לצמוח מתוך זה... שהחוויות הקשות מנשוא שאנחנו עוברות, אפילו יסייעו לנו במשהו... ההיכרות העמוקה עם התחושות הקשות האלו...
מאוד מבינה גם את הרצון לנסות החזרה על בסיס מחזור טבעי, במיוחד אחרי כל כך הרבה נסיונות... החלטתי שאת העובר שנותר אחזיר כך. האמת היא שהיינו מוכנה לעבור להורמונים כשהציעו זאת, חושבת שאהיה מוכנה כמעט לכל דבר, אבל גם מעדיפה כמה שיותר טבעי אם אפשר, וגם כל כך לא מאמינה שעוד נצליח בסבב הזה, שלא מוכנה לקחת כמויות של הורמונים רק בשביל שאולי... במיוחד שככל הנראה אין יותר הצלחות עם הורמונים.
השאלות של בנך והשאלות בהן נשאל באמת קורעות את הלב :( אני מכירה שאלות דומות שקורעות את לבי, ויכולה רק לדמיין עד כמה זה כואב לשמוע אותן... :( אני מאחלת לך שבקרוב התחושה תשתנה, כמו שקרמבו היקרה תיארה, תתחלף ברצון עז לנצל עד כמה שניתן את הזמן שנותר לבד עמו, ולאחר מכן בגאווה אדירה בשני ילדייך... לאושר עילאי...

מבינה אותך

בגידת הגוף היא דבר כואב. אצלי הכאב המשמעותי היה על אובדן הביציות שלי, והקטע של התמיכה וההכנה היה כבר פחות רלוונטי בשבילי. אני חושבת שמה שחשוב זה לחבק בסוף תינוק, ואם זה יקרה על בסיס מחזור טבעי או תרופתי זה הדבר הפחות חשוב. בעיניי דווקא התמיכה וההכנה התרופתית מרגיעות. אני יודעת שהכל יעבוד כמו שצריך ולא יתפקשש בדרך. קיבלתי כל כך הרבה פעמים אסטרופם וזה באמת לא נורא. קצת לא נעים בהתחלה אבל אחר כך מתרגלים וההרגשה הלא נעימה עוברת.

לא פשוט בכלל

להיות בתהליך שנה בלי הריון נשמע לי קשה מנשוא, בעיקר כשהגיל צעיר ויש כבר ילד בבית וזה מרגיש מעבר לפינה אז למה לא- נשמע באמת מרוקן אנרגיה. האנרגיות לגמרי חוזרות כשנכנסים להריון. למרות שאנחנו קרובות בגיל המעבר לתרומה היה לי פשוט. מאוד ביעס אותי הצורך בתמיכה (בוגרת בהדסה) כי אני מבייצת טבעי ועקבי בכל חודש וההריון הראשון היה טבעי ובלי צורך בכלום. אבל מצד שני, 'למדתי' כל כך לא לסמוך על הגוף שלי שבאיזה שהוא מקום הרגשתי בטוח יותר עם ההורמונים. היום גם הביטחון בגוף חזר....

הדבר היחיד שאני יכולה להאיר זה שיש לא מעט בידיים (באמת, אותי לפחות זה מאוד עודד)- יש לך ילדה שלך, את צעירה וכבר היית בהריון בעבר. זה ממש לא ממעיט מהקושי שאת חווה אבל הילד בטח לא מקור לתסכול. אני כרגע בהריון והפער בין הילד שיוולד (ב"ה שיהיה בריא) יהיה 6 שנים. בגיל 4 הוא כל הזמן דיבר על אחים קטנים, היה לו אפילו שם לאח שיוולד (לא הייתי בהריון וזה רק הכאיב יותר) אבל היום אני גם מעריכה את היתרונות בפער גדול יותר- הבן שלי הרבה יותר מוכן לאח מאשר קודם לכן, הוא מבין יותר ומכבד יותר את הצרכים שלי בהריון.

למעלה