זקוקה לעזרתכן

tahel1

New member
זקוקה לעזרתכן

אני אם חד הורית לילד בן 8,אין לנו קשר עם האב,אולם הוא משלם דמי מזונות לבני,בית-משפט חייב אותו בתשלום. לאביו של בני יש ילדה כיום בת 12 מאישה אחרת והם מתגוררים באותה העיר שבה אנו מתגוררים. האם לדעתכן כדאי ליצור קשר עם האישה ועם הבת? בעצם בני והילדה ההיא אחים למחצה? בני לא יודע על כך. מה לדעתכן לעשות? אותה אישה יודעת על קיומנו אבל מעולם לא יצרה קשר. מחכה לתגובות.

אם בנך כלל לא יודע עליה

ולאור המצב המורכב, אני לא ממש רואה סיבה ליצירת קשר. דווקא בגיל כזה נראה לי קצת טראומטי להפיל עליו את החדשות ועדיף לחכות. האם האב גר עם האישה האחרת והילדה? כי אז את בעצם יוצרת קשר גם איתו. אני הייתי מחכה כמה שנים ואז משתפת את הילד בענין , בעיקר בשביל שזה לא יתגלה בצורה אחרת וודאי קשה, בשלב אחר בחיים.

דבורי

New member
אני הייתי יוצרת קשר עם האישה

בתנאי שהיא לא בקשר עם האב, כי אז זה מסובך יותר. אבל אם גם היא לא בקשר, הייתי יוצרת קשר ומדברת איתה. אם גם היא מעוניינת ונשמעת לך אישה שלא תסתבכי איתה (כי קשר כזה בהחלט יכול להיות מסובך), כדאי לאט-לאט לספר את העניין לילד, ולתת לו להחליט אם הוא מעוניין לפגוש את אחותו עכשיו או אי פעם בעתיד, כמובן תלוי גם ברצונה. יתכן שתראי שעכשיו העניין גדול עליו, ואז תעזבי, ואולי בעוד 3-5 שנים פתאום יווצר אצלו ענין.

סודות

כואבים מאוד בבטן. מנסיון שלי , יכול לקרות שיכאב עוד יותר כשיתגלו בדרך שלא היית רוצה שתקרה. כי המציאות עולה על כל דמיון , לפעמים. לכן את חייבת לגבש לעצמך החלטה ולכוון את הדברים ברוח הדברים שהחלטת ולפעול ליישום הדברים . גיל שמונה הוא גיל בהחלט מבין ובכלל בכל גיל אפשר לטפטף סודות וחלקיהם בגובה העיניים המתאים או בכלל הוא צריך רק לדעת את הסיפור של עצמו לפני פגישה? לדעתי , לא לדבר על פגישה בשלב זה , רק שידע את הסיפור (ואת כמובן יכולה וזה גם רצוי , להתייעץ עם אנשי מקצוע , איך לעשות את זה הכי טוב שיש ). לאט , בהבנה , בהרבה אהבה . מכאן זה יהיה הרבה יותר קל. ברוכה המצטרפת תהל

למעלה