קיבלתי זרעים ששמם limnanthes - אין סיפור אהבה ביני לבין אנגלית - ואין לי מושג מה שמם בעברית. מתי זורעים אותם? מצאתי תמונות שלהם אני מצרפת את התמונות. אודה למי שיכול לעזור לי. חגית
זה צמח שבישראל עשוי להצליח בחורף-אביב, בשמש מלאה, עם השקייה בינונית. אני אחפש אותו בספר גינון בערב, כרגע הספר לא לידי. הייתי שומרת את רוב הזרעים לזריעה בסוף החורף הבא. כעת לדעתי מאוחר מידי וחם מידי בשבילו. לתשובה יותר טובה ממני-לחכות למחר.
למקומות לחים - הצמח עמיד למים עומדים בבית הגידול במשך מס' חודשים - בתנאי שהתפתחו מספיק עלים בזמן ההצפה. ... יובש של הקרקע יגרום לאובדן היבול. Meadowfoam is tolerant of standing water for several months, providing a sufficient number of leaves can grow above the water surface. The crop can therefore be grown on poorly drained soils in areas of high winter rainfall. Drought occurring at any stage is likely to result in severe or total yield loss גם כתוב באתר המצורף שהשימוש בצמח - בדומה לחוחובה. בכל מקרה - הצמח אמור להיות שרוע, מכסה שטחים. http://www.ienica.net/crops/meadowfoam.htm פרינצסה
שמות עממים meadow foam, poached egg flower בספר גינון שלי (Botanica) כתוב שהוא מעדיף שמש מלאה ואדמה לחה, והעיקר שהשורשים לא יחממו, זריעה בסתיו או באביב (לדעתי בישראל עדיף בסוף החורף, והפריחה תהיה באביב).