זקוקה לעזרתכם......

זקוקה לעזרתכם......

בני בן חמש וארבעה חודשים אובחן לאחרונה כסובל מADHD. לאחר אבחון של פסיכולוגית ובדיקת נורולוגית הוחלט על מתן ריטלין. בנוסף לכך בשיחה עם הגננת הוחלט להגיש בקשה בועדת השמה לכיתה קטנה. מה המשמעות של כיתה קטנה? אילו ילדים מגיעים אליה ? יש לי שכנה שיש לה ילד שהולך לכיתה קטנה בב"ס רגיל ואין מה להשוות בינו לבין הבן שלי מכל הבחינות. אני חוששת שהמסגרת כזאת עלולה להיות גם היא לא מתאימה לבני... מה עושים? האם יש כאן אמהות לילדים במצבינו שהלכו לכיתה רגילה בב"ס רגיל? אשמח לקבל תשובות יפית

כיתה רגילה

בני כיום בכיתה א', היפר עם בעיות נוספות, התלבטנו רבות סיירנו בבתי ספר שונים, ומהתייעצות עם פסיכולוגים, מורים, יועצים חינוכיים ועוד, הוחלט על בי"ס רגיל. הטענה - "לרדת" למטה לחינוך מיוחד תמיד אפשר, אבל קודם כל לתת את ההזדמנות לבי"ס רגיל.

כיתה קטנה לילד ADHD

חשוב מאוד לדעת מהם הקשיים והלקויות של הילד. האם כבר נוטל טיפול תרופתי? יש ילדים שהטיפול התרופתי לבדו מספיק להם על מנת להתקדם ולהשתלב יפה בכיתה רגילה. לפחות בכיתות הנמוכות. קשה לחוות דעה על פי המידע שנתת,מאחר ונתונים חשובים אלו חסרים בו. האם לפי הכרותך עם ילדך, יוכל להשתלב בכיתה רגילה עם תמיכת הטיפול התרופתי ושעות הוראה מתקנת בנוסף? ילדיי כולם, עם לקויות למידה נוסף על ADHD ואלו שללא- למדו ולומדים ביסודי בכיתה רגילה בתוספת תמיכה של הוראה מתקנת. באם היה/יש צורך- אזי גם בתוספת מורה פרטית אחר הצהריים, ריפוי בעיסוק ו/או קלינאית תקשורת. הכל מותנה בלקויות הנלוות. על מנת לעזור לכם בהחלטה, או בחשיבה לקראת החלטה, מידע נוסף יוכל לעזור.

דליה.ד

New member
כיתות הסתכלות

בדרך כלל, כאשר קיימת התלבטות לגבי כיתת חינוך מיוחד החל מכיתה א', ניתן להפ]נות את הילד לכיתה א' "הסתכלותית" בכיתה כזו נןותנים לילד בעצם שנה של "חסד" כאשר מספקים לו הוראה מתקנת, תרפיות שונות לפי הצורך (ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, תרפיה באמנות או מוסיקה וכו'). ולמעשה לאורך השנה מסתכלים בילד ומעריכים את ההתקדמות ומחליטים לאן פניו לכיתה א' רגילה, לא' טיפולית או לחינוך מיוחד (יש כל מיני ואריציות שאפשר לבנות). בעיקרון לילד כפי שתיארת את בנך, אני הייתי ממליצה עכשיו (ונותרה עוד חצי שנה עד לכיתה א') להתחיל בהליך טיפולי תומך שיכלול הוראה מתקנת, סדנת מוכנות לכיתה א', ותרפיה - לפי הצורך. הדברים האלה בשילוב טיפול תרופתי יכול להניב תוצאות יפות (בני ובתי עלו לא' רגילה לאחר הליכים טיפוליים כאלה והיום, הילד תלמיד מצטיין בכיתה ד' והילדה תלמידה טובה אך לקויית למידה בכיתה ב', בכל מקרהע - שניהם בכיתות רגילות!). אם את מאיזור הדרום אוכל לסייע לך, פני אלי במסר.

למעלה