זקוקה לעזרתכם

דפוש

New member
זקוקה לעזרתכם

אני חדשה פה בפורום. ויש לי בקשה. הבן שלי חוגג בר מצווה ואני רוצה להכין הזמנה לבר מצווה, שיהיה בה משהו שיש בו קשר ליהדות ולסמלייה. אני רוצה שההזמנה תהיה מיוחדת. תודה על עזרתכם דפוש.

ברוכה הבאה לפורום ומזל טוב

בדרך כלל את ההזמנה לבר המצוה מוסיפים מוטיבים הקשורים לאירוע כמו תפילין, ילד קורא בתורה, או ספר תורה גם את הגופנים (פונטים) לפי האופי של המשפחה והאורחים למשל למגזר הדתי פונט "סתם" ולרגיל פונט מודרני יותר לא משנה מה תכיני העיקר שיהיה במזל והרבה נחת אם את מכינה משהו מיוחד את מוזמנת להציג כאן בפורום. בברכה ושבוע טוב

דפוש

New member
תודה רבה על ההתייחסות

זה בדיוק מה שאני מבקשת רעיון להזמנה מקורית ומעניינת. לבר המצווה של הבן השני הכנתי תיק ובתוכו טלית ועל הטלית הדפסתי את פרטי ההזמנה. זה היה מאוד מיוחד. ועכשיו אני מחפשת משהו אחר. מחכה לעוד רעיונות תודה דפוש.

מאיזה חומרים היו התיק והטלית

אפשר גם בצורה של ספר תורה פתוח ובאותו צורת כתב, אם יהיה לי רעיון נפרסם גם חברי הפורום בטח יהיה להם רעיונות בברכה

matanpt

New member
מזל-טוב../images/Emo49.gif

הרבה נחת וכל טוב. רעיונות להזמנות: א. יש בתי דפוס שמסוגלים לייצר הזמנה שהיא מגזרת נייר. ב. הזמנה בצורת בית של תפילין, וההזמנה על קלף.
ג. הזמנה שנראית כמו סידור עם תמונה של ילד בר-המצוה, או כמו המספר 13. אשמח לראות את ההזמנה שתכיני וגם את ההזמנה הקודמת - רעיון ממש יפה! חודש טוב ושבוע טוב שתחגגי תמיד שמחות.

דפוש

New member
תודה רבה על רעיונותיכם

אבל אני צריכה הסבר. איך ניתן לעשות בית של תפילין? בני, הרעיון של ספר תורה פתוח עלה במוחי אבל לא ידעתי איך ליישם אותו. בקשר לשאלתך, התיק היה מקטיפה כחולה ובתוכו היתה טלית קטנה מבד שעליו גיהצתי את המלל. אז אם תוכלו להסביר לי איך ניתן לעשות בית של תפילין או ספר תורה זה יעזור לי מאוד. ועוד פעם תודה על התייחסותכם ועזרתכם. דפוש.

לגבי תפילין

הוא בנוי קוביה עליונה בערך המידה 35 ממ' על 35 ממ' החלק התחתון גדול יותר עם מיקום לרצועות. ובתוכו יכול להיות מגולגל ההזמה עם אותיות בפונט סתם. תפילין אמיתיות הם מעור בהמה גסה. את יכולה לעשות מקרטון בצבע שחור. השאלה היא של כמויות. נראה לי שספר תורה קל יותר שהוא נייר דמוי קלף שההזמה כתובה בו ומגולגל משני צדדיו, בשני צצדיו מחברת מוטות (יכול להיות שיפודים) ועוטפת בד קטיפה שעליו מודבק שם הילד עם מוטיבים יהודיים, גם כאן יש עבודה אבל ניראה לי שפחות מתפילין אם אמצא דוגמא אציג כאן בברכה

matanpt

New member
הבהרה:

לא התכונתי לקופסא תלת-מימדית - אלא רק לציור של הקוספא, כמו התמונה הראשונה ששם בשרשור זה בני. בתוך נייר קרטון שחור מקופל לשניים שנראה כמו הקופסא אפשר לשים את ההזמנה על קלף. הרעיון של בני מקסים לדעתי. ובכל מקרה - מזל טוב ורוב נחת ואושר!

דפוש

New member
תודה איזה אנשים נחמדים אתם

נתתם לי רעיונות נפלאים. בני, תודה לך , החלטתי ללכת על אחת משתי האופציות שלך. אני רק צריכה לחשוב באיזו לבחור. ומה יהיה לי יותר קל. בני או אולי מישהו אחר, אם יש לכם דוגמא אשמח לראות. תודה רבה דפוש.

למעלה