זקוקה לעזרתכם.

הדר2013

New member
זקוקה לעזרתכם.

הי, בני בן שנתיים ושלושה חודשים אובחן בספקטרום האוטיזם בתיפקוד גבוה.
קשה לי מאד עם האיבחון למרות שאני יודעת שהאיבחון נכון. בעלי בהכחשה ונשען על האפשרות שזו טעות באבחנה.
בהתפתחות הילד בכללית המליצו על מעון אלוטף. השאלה שלי - מה כדאי לעשות עד ספטמבר? בתקווה שאכן יתקבל למעון.
האם כדי להשאיר אותו במשפחתון שהוא נמצא היום או להוציא אותו ולהתחיל לעבוד איתו מהבית?
שוחחתי עם מנתחת התנהגותית שאמרה שכל התהליך לוקח זמן (אירגון צוות והכשרה)
אשמח לשמוע את דעתכם. תודה

TikvaBonneh

New member
נכון, זה תהליך שלוקח זמן

מצד שני, המשפחתון לא מתאים לו והוא סובל שם, גם אם הוא לא יודע להראות לכם את זה.
יש הרבה צוות שדווקא מתפנה בקיץ, אבל זה באמת פרוייקט רציני וכבד לארגן תכנית ביתת
אולי פשוט שיהיה איתך בבית ותעשי לו כיף ופעילויות שהוא אוהב. אני השארתי את הבן שלי כמה זמן אחרי האיבחון במשפחתון בלי סיוע והתחרטתי על זה. לא הבנתי כמה היה לו רע שם. כל הילדים משחקים זה עם זה ומדברים ביניהם והוא הרגיש שונה ובודד, והסתגר והתכנס הרבה יותר.

יו יו מא

New member
בזמן הביניים אני שוקלת להכניס סייעת לגן

אם זה אפשרי מבחינה כלכלית והגננת מסכימה, זה יכול מאד לעזור לו בתקופת הביניים. גורם מתווך שיסייע לו לשחות בתוך הסיטואציות המאתגרות יותר בגן.

yos9

New member
איך הוא במשפחתון?

האם רע לו במשפחתון ?
אני לא הייתי מוציאה מהמשפחתון כי שם יכולות להיות לו הרבה אינטראקציות עם ילדים.
שווה לברר מה קורה במשפחתון.
אם הוא משחק לבד ולא עם הילדים הייתי מנסה להגיע שעה-שעתיים ביום ולשחק אתו ועם עוד ילד אחד
בבית גם תנסו בקביעות להשתתף במשחקים שהוא משחק ליצור אינטראקציות לא לתת לו לשחק לבד הרבה זמן
בבית תנסו כל פעולה שאתם עושים גם לתמלל אותה
שהבן שלך יראה הרבה אינטראקציות כל פעולה בבית תנסו לידו לדבר
אפשר בשעת האמבטיה לנהל שיחות. אתה רוצה....

רואה 6 6

New member
בגדול,

אפשר להשאיר את המצב הקיים עדיין כי מדובר בחודשיים בערך,נכון? המשפחתון יוצא לחופש בקרוב.
הילד צעיר נורא,ובגיל הזה הפעילות החברתת הנורמטיבית היא בחיתוליה,אם בכלל.
קחו את הזמן הזה להחלטות מושכלות לגבי ההמשך ובנתיים,התרכזו בפעילות כיפית בבית,משחקים שהילד אוהב,בכמות שנוחה לו,השתוללות,פעילות גופנית נעימה וכד'.

למעלה