זקוקה לעזרתכם

eyar66

New member
זקוקה לעזרתכם

שלום רב,שכרתי בית ישן מאד בקריית שמונה, אני בעצמי מרחובות, את הבית הראה לי מתווך שאמר שהוא מיופה כוח על ידי בעל הבית והוא אף משפץ את הבית, כשראיתי את הבית ,נראה היה שהקירות זקוקים לשיפוץ רציני, היה ריח טחב באויר אך ייחסתי זאת לכך שהבית עומד סגור זמן רב, כאשר שאלתי האם יש בעיות צנרת נעניתי בשלילה, המתווך אמר שהבית ישופץ והבטיח שתוך שבוע אוכל לקבלו זה היה ב-3 לינואר, והוא רצה שאכנס כבר בתשיעי לאותו חודש, אמרתי לו שנראה לי שיש שם עבודה שתארך לפחות חודש, הסברתי לו שאני לא בלחץ של זמן והצעתי שנעשה חוזה לעוד חודש, הוא קטע אותי ואמר לא מה פתאום וחזר ואמר הבית יהיה מוכן בתשיעי לחודש, נכנעתי ואמרתי ,טוב בוא נעשה חוזה ל-15 לחודש ינואר,כשרציתי לפתוח את אחד הברזים לא היו מים והוא אמר שמכיון שהבית לא בשימוש המים אינם מחוברים כרגע והוא ידאג לכך, חתמנו על חוזה ל-15 בינואר, ב-14 לינואר הוא צילצל ואמר שבגלל הגשמים היו נזילות רבות והבית עדיין רטוב ולא גמור וביקש לדחות, בשלב הזה כבר הזמנתי רכב הובלה ונאלצתי לבטלו, הוא ביקש שאגיע ב-17 לאותו חודש,והסכמתי כשאני בקשר יומיומי איתו, ביום חמישי ב-17 לחודש שלח לי הודעה בסמס :הבית מוכן בשבילך ,נסיעה טובה, כשהגעתי חשכו עיני, כל הבית למעט חדר אחד, אינו צבוע עדיין, בשני חדרים היה צורך להשלים תיקוני רובה במרצפות ובפנלים, זוהמה על הריצפה כתוצאה מצבע שליכטה שנעשה בדירה שלא על פי החוזה, ובקיצור סדום ועמורה, והמתווך שם שןאג ואומר, סידרו אותי רימו אותי נטשו אותי באמצע העבודה, ואני עם הרכב הובלה ,עם כל חפצי ו-3 חתולים לא יודעת מה לעשות, בסופו של דבר ניקינו ביחד חלק מהסלון כך שאוכל לפרוק ולשחרר את רכב ההובלה, כל אותו יום ישבתי עד הערב וחיכיתי שיסיימו את העבודה שנמשכה עד הלילה, הבית טחוב ומלא בריחות של צבע טרי מאד, למחרת ביום שישי נמשכו העבודות בבית, בצהריים המשפץ והמתווך ואני עמדנו בחוץ, זהו בית עם גינה, עמדנו ליד שעון המים כדי לקחת קריאת מונה ואז ראיתי שהשעון מסתובב, למרות שכל הברזים סגורים, המתווך ישר אמר שזאת הניאגרה שבדיוק ממלאה מים, רצתי לניאגרה, והיא דוממת כקבר, אמרתי לו שעליו לבדוק היכן יש נזילה ולתקנה ורק אחר כך ניקח קראת מונה,מכיוון שהיה יום שישי והוא חובש כיפה, אמר שיבואו ביום ראשון לבדוק, אני נסעתי במוצאי שבת לרחובות,כי תכניתי היתה להיות בתחילה בקרית שמונה יומיים בשבוע בלבד, חזרתי ביום שני בערב,וראיתי חושך בעיניים, המתווך חסך כסף על גבי, הוא החליט שמכיוון שיעלה לו הרבה כסף לאתר היכן הנזילה ולתקן אותה, החליט לנתק את כל הצנרת הקיימת ולשים צנרת חיצונית , הצנרת החיצונית הותקנה בחזית הבית משני צידי דלת הכניסה בצורה הכי פרטיזנית שאפשר, עם תיקוני בטו בשלל צבעים, עם חורים ברצפה, ועם שלל צבעי הצינורות ללא שום כיסוי אסטתי וכל זאת בכניסה לבית,עלי לציין שעבודתי היא טיפולים במגע, ואני עובדת בבית, כך שהמטופלים באים וצריכים לעבור דרך הכניסה לבית המקושטת מעתה בצנרת צבעונית, תיקוני בטון מאולתרים, זוועה!, דרשתי ממנו פעמים רבות שאו שיוריד את שכר הדירה שגם כך היה מופרך או שישחררני מהחוזה, הוא לא הסכים והתעלם לחלוטין מדרישתי לתקן את המעוות, התייחסותו היחידה היתה, איני מבין מה את רוצה, תיקנתי את כל הליקויים, במהלך שהותי בבית יומיים בשבוע בחודשייםהאחרונים, הבחנתי בכך שישנן מקומות בקירות החיצוניים והקירות הפנימיים בהם הצבע אינו מתייבש, לאט לאט הבנתי שהקירות כה טחובים ולחים שהדבר מהווה סכנת חיים עבורי לנשום רמות כה גבוהות של עובש, לפני כשבוע הודעתי לו שאנו מפנה את הבית בסוף החודש והבית חופשי בשבילו, הוא כתב לי כמובן, הכל בסמס כי הוא סירב להיפגש איתי ולשוחח, כתב כמובן שאני מחוייבת לחוזה, שאלתי, איך להתמודד עם המצב הבילתי אפשרי הזה?, אגב דיברתי עם אנשים בקרית שמונה בדיעבד וכולם הבהירו לי שהאדם הוא נוכל..., וכן שהדיירים הקודמים ,אנשים מבוגרים שגרו בבית חצי שנה בלבד ,גם הם עזבו מאותן סיבות בדיוק ..אשמח לתשובותיכם

בית שאינו ראוי למגורים

בעיקרון, אם לא נכתב אחרת בחוזה אז הדירה השכורה צריכה להיות ראויה למגורים. כמו כן בעל הדירה לא יכול, על דעת עצמו, לעשות שינויים במבנה אחרי חתימת החוזה. לפי התיאור שלך יש לך עילה ממשית לטעון שהיתה הפרה ממשית של החוזה מצידו ולכן את חופשיה להשתחרר ממנו.
מה שאת צריכה לעשות זה לשלוח אליו מכתב רשום שבו תפרטי את כל הבעיות הקיימות בדירה (כולל התיקון המכוער של הצנרת) ותקציבי לו זמן סביר (נניח, שבועיים) לתקן את כל הבעיות. רצוי גם לנהל איתו שיחת טלפון ולהקליט אותה.
לאחר שיסתיים המועד את תצלמי את כל הבעיות הקיימות בדירה (עדיף כמובן להזמין מקצוען שייתן חוות דעת מקצועית אבל זה יעלה כסף) ותעזבי את הדירה לדירה אחרת. תודיעי לו שוב במכתב רשום ובהודעה טלפונית מוקלטת. אחרי זה תצטרכי כמובן להתעמת עם המשכיר משפטית

eyar66

New member
ועוד שאלה...

האם לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות או במקום אחר?

בתביעות קטנות עדיף

אבל תביעה זו האופציה האחרונה. מה שהייתי מציע לך לעשות זה לנסות והגיע לאיזו פשרה (נניח, שלמי רק על התקופה שגרת בפועל בדירה למרות מצבה). את יכולה להציע לו לעשות את כל השיפוץ על חשבונך ושהוא יפטור אותך משכ"ד עד שיוחרו כל הכספים שהשקעת בשיפוץ.

התדיינות משפטית זה תהליך ארוך, מעיק ומלחיץ. אם אפשר להימנע ממנה, זה עדיף

למעלה