זקוקה לעזרתכם

jesie12

New member
זקוקה לעזרתכם

בת כמעט 46 ערכים נמוכים לדעת כל אחד ברזל - 5 המוגלובין - 8 סוכר85 כולסטרול 150 - גבוה? כמעט שלא נוגעת בבשר הרופא לא ממש התייחס לערכים אלו לא מטופלת כרגע במה שנוגע לערכים 5 חודשים סובלת מפריצת דיסק , סחוס סדוק ודלקות שרירים מקבלת ארטופן לשיכוך כאבים, ממתינה לבדיקת EMG בינתיים חלשה מאוד מתעייפת מהר יש בידיכם עיצה? מראש

להחליף רופא.

אם אינך מרוצה מן הטיפול שלו, מדוע לא תפני אל רופא אחר, אפילו באותה מרפאה? באשר לערכים בבדיקות. הבדיקה מגיעה בטבלה האומרת בדיוק היכן את נמצאת ביחס לנורמה. אם לא , חפשי ברשת: איך להבין בדיקות דם. או איך לפענח. אבל לדעתי, כדאי מאד להיוועץ ברופא שלמד גם איור ודה.

0 אור 0

New member
3 עצות

הי ג'סי, ראשית, אכן כדאי לחפש רופא אחר - ישנם מצבים רפואיים שהזנחתם עלולה לגרום לנזקים ואת צריכה רופא שאת סומכת עליו שיתייחס (בלי לבדוק בטבלאות רק מהזכרון - המוגלובין 8 זו אנמיה שדורשת התייחסות לחלוטין, כולסטרול 150 זה בסדר גמור תלוי יותר ביחס בין HDL ך LDL אבל בגדול לא מעורר שאלה.) עצה שניה: צמחונות דורשת הבנה בתזונה וצמחונות לא נכונה עולה לגרום לחוסרים גם בברזל, גם בחלבון ובעוד מרכיבים - לכן חשוב מאד שתגיעים למטפל בתזונה (נטורופת או מרפא טבעוני) שיעבור אתך גם על הבדיקות וגם על מה שאת אוכלת ותבנו תוכנית שיפור מיידית. בינתיים כבר מהיום תתחילי לאכול יותר מזונות עשירים בברזל ובויטמין C - קטניות !! (שעועית, סויה/טופו/ חומוס, עדשים), דגנים מלאים (קינואה בפרט), תאנים וצימוקים, אגוזים שונים, שקדים וזרעים (חמניות, דלעת, שומשום = טחינה), אבוקדו , ירקות ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, עירית, תרד, אפונה ועוד), פירות הדר, גמבה ואם את שותה קולה ושאר מזיקים - כדאי להמנע מהם ובפרט קרוב לארוחה. והעצה השלישית - לאחר שתהיה לך האבחנה המדויקת של פריצת הדיסק כדאי מאד להיעזר בטיפול במגע ולימוד תנועה כדי לחזור למצב בריאותי שפיר - שיטות מומלצות הן עיסוי רפואי (רק ממטפל בכיר שהתמחה בעיסוי רפואי שיקומי - יש הרבה שלא מספיק מבינים), דיקור , טיפול בצי'וקנג, יוגה טיפולית, פלדנדנקרייז ועוד.

שלום ג'סי

כדי לעזור לך עם ההמוגלובין והברזל הייתי ממליצה לך לקחת קלורופיל. קונים את זה בחנויות טבע. זה מחזק וזה מאוד מתאים לחולשה בדם. קיים בסירופ או בכדורים לבחירתך. בערכים של סוכר אני לא מבינה... לגבי הפריצת דיסק אם הכאבים עדיין אקוטים כדי זריקות וולטרן, אני בדרך כלל לא בעד אבל לפעמים אין ברירה... איפה הפריצה? עשית CT כדי לקבל אבחון חד משמעי? בעלי גם סבל מזה ועכשיו יש לנו מתהפכת ששינת את חייו...חפשי באיטרנט...מאוד מומלץ. הכאבים בשרירים והעייפות מן הסתם קשורות לערכים בדם...צריך לטפל בזה עם תזונה מתאימה!!!! מאכלים ירוקים ואדומים! חוץ מזה כדאי מאוד לבדוק מה עובר עלייך בחיים...את חלשה, במשבר כל שהוא שלוקח לך את כל הכוחות החיוניות. שלחי לי מיל לכתובת שלי או תתקשרי אם את רוצה שנוכל לבדוק על מה כל זה יושב. בהצלחה והרבה בריאות!

0 אור 0

New member
אחרי קריאת הכותרת נכנסתי עם כל הכוונות להגיב

בחוסר סובלנות לע המנהג של אנשי הפורום לנתח חתימות ובעיקר שם משתמש כחלק מהתשובה, והוצאת לי את הרוח מהמפרשים, אכן יכול להיות קשר ישיר מאד לנושאים שעליהם היתה השאלה

jesie12

New member
ירדתי 48 ק"ג במשקל לפני 4 שנים

לא נראה לי שזה קשור לשאלתי בעיקר כי בחרתי לחיות נכון ולסגל לי הרגלי אכילה נכונים

ינוקא1

New member
אינני חושב שיש הרגלי אכילה הנכונים לכולם

ויתכן ואולי כדאי לך לשנות מעט את התזונה - גם אם בזכותה רזית.

jesie12

New member
לכולכן על התגובות

בהחלט הפנמתי ואיישם את הרופא אחליף במיידי, הוא אף פעם לא נתן לי מענה ממשי ולא ממש מתייחס ברצינות, את משככי הכאבים אני קונה באופן פרטי, הוא העדיף לתת לי כדורי שינה שהרדימו אותי יומיים.

jesie12 שבוע טוב לך ומבורך

לשאלתך, ובעקבות התשובות שכבר ניתנו לך לפניי - עם עצות טובות ומועילות. משככי כאבים ותרופות שכאלו - לא ירפאוך. משככי-כאבים מרחיקים אותך מהפתרון ומסבכים, לעתיד , את הבעיה.חבל להמשיך כך. כדאי לפנות לטיפול טבעי, שאכן משלב גוף ונפש. פריצת-דיסק נוצרת מתוך שימוש שאיננו נכון בגוף. כדאי לך ללמוד להשתמש בגופך כראוי - תנועה בכלל, הליכה, התכופפות, ישיבה, שכיבה, עמידה ועוד. שימוש נכון בגוף ובנפש - שומר על תקינותו. שימוש שאיננו תקין ונכון - משבשו. לכן, חוליות מסוימות אצלך, התקרבו זו לזו מדי ונשארו כך. כך, אין מרחב-מחייה לדיסק והוא בורח ונישחק. נוצר לחץ-מתמיד על עצבים, שמשדרים לך - בחכמתו של הגוף ותבונתו הרבה - את הבעיה והמצוקה המקומית. וברוך ה', שהכאב קיים- על-מנת שתטפלי ותתקני. וכאמור, משככי-כאבים למיניהם, ואפילו טבעיים, לא הם הפתרון. דלקות שרירים - נוצרות ממאמץ-יתר ו/או תזונה בלתי מאוזנת. אפשר גם להיות בריאים ביותר גם ללא בשר בכלל (מניסיוני הפרטי. ואני מבוגרת ממך ומעולם לא אכלתי בשר, דגים, עוף וכדומה). דלקות הן ביטוי לעודף חומצה בגוף על-חשבון בסיס. לכן, בנוסף לשיפור ולתיקון מצב-תנועתך הגופני והנפשי, למדי כיצד מתאים לך, באופן אישי, לאכול בריא יותר. והכל - רק בשמחה, באהבה, בטוב-לבב, בשירה ובריקוד - בבקשה
בהצלחה לבריאות איתנה יותר מן הקל אל הקשה יותר - לזרימה חופשית נעימה, שבוע טוב ומבורך מאוד,
שלומית נצח

michaelgor

New member
טיפול כולל

רמת ההמוגלובין אצלך מאוד נמוכה. אבל צריך לראות כל הנתונים כדי להחליט מה לעשות. לגבי פריצת דיסק. אפשר להמתין שיהיו כל הבדיקות, אבל אפשר במגביל להתחיל טיפולים. בהרבה מקרים אנשים מבטלים את הבדיקות כי הכל חולף.

למעלה