זקוקה לעזרה

sarit771

New member
זקוקה לעזרה

שלום, ברצוני לקבל עזרה בבעיה די גדולה. ב22.5.05 השכרתי את הדירה שלי לבחור כאשר המחיר היה 430. המשלם היה המעסיק של השוכר והוא נתנו לי 8 צקים ואמרו שכאשר הם יסתימו הם יתנו לי עוד. במהלך התקופה דיברתי רק עם הדייר וכאשר הסתימו הצקים הוא נתן לי מזומן לפי הסכום של הצק הראשון ולא לפי שער ה. זאת למרות שאני יודעת כי מגיע לי לקבל את תשלום שכ"ד לפי שער ה גם רטרואקטיבית. החלטתי לא לריב איתו על כך מכיון שהוא אדם בעל חזות מאיימת. כאשר הסתיים החוזה רציתי לעלות את מחיר שכירות (כהשכרנו את הדירה לפני שנה הינו בלחץ כספי ולכן השכרנו במחיר נמוך ביותר). הדייר ביקש להאריך את החוזה ואני אמרתי לו שאני רוצה לפחות 550 הוא כברור לא הסכים לתת יותר מ480 . אמרתי לו שאני נותנת לו עוד חודש ומתחילה לחפש. ואכן מצאתי אדם שמוכן לשלם לי 570. אמרתי לדייר הנוכחי שדייר אחר שאמור להיכנס ב6.7.06 . הדייר שלי אמר שנכון לעכשיו הוא לא מוצא דירה בסכום שהוא מעונין והוא מקווה שהוא יוכל לצאת עד התאריך הנ"ל (הוא כתב בכתב יד בחוזה שהארכת השכירות היא רק עד 5.7). הסברתי לו שאני מחויבת לדייר אחר כבר וכל מה שהוא אמר זה שזה לא בסדר שלא הארכתי לו את החוזה ושהוא היה נותן לי 500. ניסיתי להסביר לו שדבר ראשון הדירה כבר הושכרה ודבר שני אין סיבה לתת לו ב500 כאשר יש אנשים שלאותה דירה נותנים גם 600. האדם הזה די בריון ואני בחורה שחיה לבד השאלה מה אני יכולה לעשות כאשר יש לי שני בעיות אחת אני רוצה שהוא יצא ואפילו לא רוצה את הכסף שלדעתי הוא חייב לי והשני אני בעצם חתמתי כבר על חוזה ואני מחויבת לאדם אחר. נ.ב החוזה המקורי נחתם ב22.5 הצקים ניתנו לי מ1.6 זה אומר שיש גם חוב של 8 ימים שהוא אפילו לא מוכן לדבר אליו ולי כבר לא משנה רק שיזוז משם. תודה רבה שרית

מבחינת ההסכם

השוכר אמור לפנות את הדירה עם סיומו אבל אני מתרשמת שהוא לא ימהר לעשות כן. השאלה היא אלו בטוחות יש בידיך (ערבות בנקאית/שטר חוב וכו') והאם יש בהן כדי לגרום לשוכר לפנות בזמן. ממליצה לך לפנות לקבלת ייעוץ פרטני בדחיפות.

sarit771

New member
עוד כמה שלות חשובות!!!!!1

כתבתי אתמול לגבי דייר שלא רוצה לצאת כול כך יש לי שאלה כאשר נחתם החוזה לפני שנה וחודשים כתבתי בחוזה שבמידה והדייר אינו משלם מכול סיבה שהיא אני יכולה להיכנס לגור כשותפה השאלה עם זה שזה כתוב שווה משהוא. דבר נוסף מי ששלם לי ומי שחתום כערב הוא בעל מועדון שהדייר שלי עבד או עדין עובד אצלו העם ליצור איתו קשר (בגלל שהוא ערב) גם בזמנו שחתמנו על חוזה הוא חתם על ניר כזה של ביטחון של כסף השאלה עם זה שווה משהוא?<< מה מחויבות הערב ? ואך זה שעם יש תאריך יצאה אין הדייר מבחינה חוקית מחויב לצאת ? כמה כסף עולה לפנות דייר (עורך דין וכול המסביב)כזה והעם בסוף הוא מחזיר לי את כול הכסף כולל זה שבדייר החדש היה משלם נוסף לכול חודש150 וזה שאני ממש מפחדת ממנו דבר שמציק לי . ובכלל אך זה שהבית שלי ואני לא יכולה לעשות בו כרצוני עם מי שגר שם לא משלם לי?< אך המדינה לא עוזרת לבעל הנכס מקווה שלפחות חברה שלו תיהיה ישרה ותעזור לי והכי חשוב ולא הבנתי מהתשובה חתמתי על זכרון דברים עם דייר אחר שאני ממש רוצה שיעבור וגם לא נעים לי ואני גם מחוייבת השאלה מה עושים עם זה סליחה שזה המון שאלות אני בחורה צעירה שחיה לבד ודי לחוצה מהרעיון אי תשלום שכה"ד יגרום לי לשרשרת של בעיות

למעלה