זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

שלום, אני בסביבות גיל 40, מהנדסת תוכנה, בוגרת מדעי מחשב באחד מהאוניברסיטאות הידועות בארץ. עבדתי יותר מ 10 שנים בהיי טק בחברות שונות, והוערכתי מקצועית. את מקום העבודה האחרון עזבתי מסיבות אוביקטיביות, ובמספר השנים האחרונות לא עבדתי כלל וגם לא הצלחתי למצוא עבודה. ניסיתי לחפש גם בתחומים שלא דורשים השכלה טכנית/אקדמאית. ולא עוזר כלום!!!! (אפילו כפקידה לא מצליחה למצוא) היום, יש לי מעט ראיונות בהיי טק בגלל הזמן שעבר מאז שהפסקתי לעבוד (למרות שאני טורחת להתעדכן כל הזמן ולשמור על הידע והנסיון שרכשתי) לפני כמה זמן ניסיתי לקבל ייעוץ באחד המכונים אולי לעשות הסבה מקצועית למשהו אחר. ולאחר שיחה מקדימה עם פסיכולוגית שם לא הסכימו לערוך לי מבחנים מתוך טענה שאחזור לחפש בהיי טק!!! (עצה שלא ממש מקדמת אותי לכלום) אני מאוד מיואשת...האמת... המצב הכלכלי שלי בהתדרדרות.. ולא רואה שום תקווה איך אני יוצאת מהברוך הזה... מה עושים??? האם יש לך עצה כלשהי??? כוון כלשהו לפתרון???

../images/Emo50.gif

לא קל לחזור לעבוד לאחר הפסקה של מספר שנים... יש להערכתי מספר צעדים אפשריים, ואם למישהו יש רעיונות נוספים - יתקבלו בברכה. יתכן שידיעותיך המקצועיות אינן מעודכנות? אם כך - אפשר לרענן ידיעות ע"י קורס מקצועי כלשהו. יתכן שיש מקום לשפר מיומנויות של חיפוש עבודה: איך להיעזר בקשרים, איך לכתוב קורות חיים שיפתחו לך דלת לראיון, איך להתראיין באופן כזה שיציעו לך הצעת עבודה... ישנן סדנאות לשיפור מיומנויות, או דרך יעוץ אישי. ניתן לפנות למאמן אישי/תעסוקתי שיסייע לך להגדיר מטרות וילווה אותך בדרך להשגתן, תוך מתן משוב, יעוץ והדרכה בדרך. לפעמים המחסום הוא שאנשים אינם פונים לתפקיד המתאים. אפשר להיעזר באנשי מקצוע לשם כך. האם נרשמת אצל חברות השמה המתמחות באנשי הי-טק? שווה לנסות. הסבה מקצועית היא רעיון לא רע לפעמים. שווה לבדוק, גם אם יועץ אחד אמר לך אחרת. את היא זו שצריכה להחליט אם הסבה מתאימה לך. האם להציע את שירותיך המקצועיים כעצמאית יכול לבוא בחשבון? ועוד... מה שהכי חשוב זה לא להתייאש. תהיי יצירתית ובעלת יוזמה. תיעזרי במי שאת יכולה: חברים, קולגות מהעבר... בסופו של דבר סביר שתמצאי משהו, גם אם התפקיד הראשון שלך יהיה בבחינת פשרה.

למעלה