זקוקה לעזרה ...

angel1985

New member
זקוקה לעזרה ...

ח'ברה אני ממש זקוקה לעזרתכם !!! היום נודע לי כי בטכניון לא מוכנים לתת לי מעונות , אז דירה היא האופציה היחידה שנותרה אך לי אין שום מושג מאיפה להתחיל . אני דרומית במקור ואיני מכירה את חיפה כלל וכלל אז אני ממש זקוקה לעזרתכם . איך מתחילים ? איך מחפשים דירה ? איפה מוצאים שותפים ? איך יודעים מה מחיר טוב לדירה ומה לא ? יש לי עוד הרבה שאלות . אשמח אם מי שגר בחיפה יצור איתי קשר במסרים . תודה ח'ברה .

Benjamin Turner

New member
אשמח להשיב כמיטב יכולתי

אולם אני סבורה כי עדיף לעשות זאת על גבי הפורום-כך גם הבאים שירצו מידע על חיפה יצאו נשכרים. בתור התחלה, כבר נתנו לך את הקישור להומלס, יש גם את אתר המד"ס, את לוח איצטרובל של הטכניון (יש קישור באתר האגודה), את עיתון כלבו החיפאי ולוחות מודעות בסביבת הטכניון. בכולם תוכלי גם למצוא מודעות חיפוש שותפים. בעיקרון, אם את לא ניידת ורוצה לגור במרחק הליכה מהטכניון יש לך כמה אפשרויות: 1. נווה שאנן באיזור מרכז זיו (קרוב לשער המערבי) 2. רמות רמז (אותו כנ"ל) 3. נשר, המתחלקת למספר שכונות רלוונטיות: בן דור ותל חנן שהן ישנות ולא מי יודע מה סימפטיות, ורמות יצחק החדשה והיפה יותר אני מציעה שתקפצי לכאן עם רכב באחד מימי שישי מצוידת בדירות שכבר מצאת, תרכשי כלבו, תאספי כמה פתקיות מהלוחות בטכניון ו... תתחילי להתקשר ולהגיע לראות דירות. לגבי מחירים, זה מאוד תלוי בדירה. אפשר למצוא דירת שני חדרים בנשר ב280$, ובאותו מחיר ויותר חדר בדירה עם שותפים בנו"ש.

tenen

New member
אז כמה אפשרויות בפנייך :)

מחיר טוב לדירה זה לא דבר שאנחנו יכולים להגיד לך כי זה תלוי רק בך, מחיר טוב זה המחיר שמשלב דירה שלשכור אותה נמצא ביכולת הכלכלית שלך ומקיימת את הדרישות שלך מדירה. אם למשל את מיליונרית ורוצה לגור בבית 3 חדרים צמוד קרקע ברמת אביב ג' אז המחיר הטוב בשבילך יהיה גבוהה יותר מאשר אם את רוצה דירת חדר קטנה בחיפה והתקציב שלך הוא עד 300 דולאר. עכשיו השאלה היא מה הדרישות שלך? דירה לבד? עם שותפים? שכונה מועדפת? אולי קרבה לטכניון? מרחק הליכה מהים? יש לך את הדרישות? עכשיו קחי את התקציב ותתחילי לראות למה הוא מתאים לך. דרך אגב בנוגע לטכניון בהנחה שאת שנה ראשונה מציע לך לא לחתום ליותר משנה אולי בשנה הבאה תצליחי להשיג מעונות או בן זוג שיש לו מעונות כי בפועל אף אחד לא אוכף את הכללים ומגרש את בני הזוג מהדירה וזה יותר זול :)

ממה שראיתי פעם

בטכניון יש במספר מקומות לוחות מרכזיים שפשוט גדושים במודעות מכל הסוגים לדירות. פעם כשהלכתי שם עם ידיד שלי הוא הסביר לי שמקצים כאלו לוחות גם בתוך בניינים מרכזיים וגם בחוץ פשוט כי יש לזה ביקוש עצום. אולי כדאי שתלכי לטייל בטכניון עם מישהו שאת מכירה (או תשאלי שם את הסטודנטים) לגבי הלוחות האלו. בקשר לשאלות הנוספות, הייתי ממליצה לך לעיין במאמרי הפורום (במיוחד במדריך לשכירת דירה), ובהודעות בטאגליינס. יש שם המון אינפורמציה מועילה.

למעלה