זקוקה לעזרה...

lilach2004

New member
זקוקה לעזרה...

חבר שלי קנה לי זוג של תוכוני אהבה ויש לי כמה שאלות לגביהם: 1. איך אפשר לדעת אם הם זכר ונקבה או 2 נקבות/זכרים? ואם הם לא זוג יש מצב שהם יהרגו אחד את השני או לא יסתדרו? 2. חוץ מתערבות קנויה וקוביית סידן יש עוד משהו שכדאי שהם יאכלו? 3. כדאי להוציא אותם מהכלוב ןבכלל אם כן, לגזוז להם את הכנפיים? 4. מה לגבי מקלחת, קצת מים יכולים להזיק או להיפך? ותודה מראש...

רואי

New member
אז ככה

1.קשה מאוד להבחין בין זכר לנקבה. אם הם 2 זכרים אולי יריבו ביניהם- אם זה יקרה אז כדאי שתפרידי ביניהם. אבל כל עוד את לא רואה בעיות אז אין סיבה להחפז. 2.תני להם גם ירקות ופירות(כנסי ל"שאלות נפוצות" במעלה הפורום שם מפורט יותר). 3. אם הם לא האכלת יד - חבל על המאמץ - הניחי להם לנפשם... 4. את יכולה בשעות החום להתיז עליהם קצת עם מרסס מים(כמו של העציצים)

lilach2004

New member
...

רציתי לשאול לגבי האכלת יד... איך אני אמורה לדעת את זה? בעיקרון הם אוכלים יפה מאוד לבד, ונראה לי שהם לא הכי ידידותיים כי כשניסיתי להוציא אותם פעם אחת הם ממש נשכו אותי, אבל בכל-זאת חשבתי אולי הם יהנו להתעופף קצת מחוץ לכלוב?

נעה גל

New member
כשאומרים "האכלת יד" מתכוונים לכך

שהתוכי מוחתם ומתייחס לבני אדם (הבעלים שלו) כאל הלהקה שלו. תוכי מוחתם אוהב וצריך קשר עם הבעלים שלו. איך הופכים תוכי למוחתם? מספר שבועות מועט אחרי שהתוכי בוקע מהביצה המגדל לוקח אותו ומאכיל אותו בעצמו (בעזרת מזרק) וכך התוכי הופך ל"מוחתם". הוא רואה במגדל את המשפחה שלו. ממה שאת כותבת עולה הרושם שהתוכים שקנו לך הם פראיים (כלומר, לא מוחתמים) ולכן, כמו שרואי אמר - לא כדאי לנסות ולשחק איתם או להוציא אותם מהכלוב (נראה לי סיוט להחזיר אותם בחזרה). הניסיונות להחזיק אותם פשוט מפחידים אותם כי הם לא מורגלים לבני אדם.

lilach2004

New member
תודה ו...

זה באמת ככה, הם מאוד מבוהלים כשמנסים להוציא אותם, ואם כבר מצליחים אז הם ישר תוקפים. לגבי הסוג תוכים עצמו... במה את חושבת שכדאי להאכיל אותם? כי כל מקום שמדובר על אוכל כותבים בכלליות לגבי התוכים ולא לפי סוגים אז מה אני אמורה להבין מזה לסוג הזה?

15ענבלוש

New member
נכון..

אל תנסי אפילו להוציא אותם מהכלוב אל תדאגי להם אם יהיו להם התנאים הדרושים בכלוב, הם לא צריכים להיות מחוצה לו ואל תגזזי להם את הכנפיים.. למה שלא יוכלו לעוף בכלוב?... יש אנשים שגוזזים את הכנפיים של התוכים שלהם אם הם להאכלת בגלל שהם צריכים את תשומת לב המטפל כמשפחתו ולכן צריכים לבלות גם מחוץ לכלוב.

lilach2004

New member
עוד שאלונת...

הם עדיין גוזלים בערך בני חודש-חודשיים, מתי אני אמורה לשים להם תא הטלה ומה אני צריכה לשים בתוכו?

lilach2004

New member
:)

קודם כל אני ישמח אם תענו לי על שאלה שכבר שאלתי: מתי אמורים לשים את התא הטלה? שלי עדיין גוזלים בני חודשיים בערך? ודבר נוסף, חשוב: עד עכשיו זה לא קרה אבל היום שמתי לב שהם אוכלים את העיתון שאני שמה להם בתור ציפוי בכלוב, אני נורא פוחדת שזה יזיק להם, אבל מה אני כבר יכולה לעשות?

רואי

New member
יש עוד זמן...

אם הם באמת בני חודשיים אז אין טעם לשים עכשיו קן הטלה אלא רק כשיהיו לפחות 7 חודשים ומעלה לגבי העיתונים-הם ממש אוכלים את זה או רק קורעים? אם הם ממש אוכלים אז תוציאי את זה משם. חוץ מזה- מי אמר לך שהם בני חודשיים?

lilach2004

New member
תודה על כל העזרה ו...

לגבי העיתונים- אז, כן הם נראה לי שממש אוכלים כי העובדה היא שיש חורים בעיתון ואני לא בדיוק רואה את החתיכות החסרות. לגבי התוכים- זה לא מדוייק פשוט, הבן-אדם שממנו חבר שלי קנה אמר לו שאין לו ושיהיו גוזלים הוא יתקשר אז לפי הערכה שטחית שלי הם בערך בני חודשיים שלוש כי אני לא מאמינה שהוא היה מביא לנו אותם בני חודש, לא? ועוד דבר... יש לי קצת בילבול לגבי האוכל: יש שני ויטרנרים שמצאתי באינטרנט אחד אומר לתת פירות וירקות והשני רק ירקות. אז מה אני אמורה להבין מזה? בנתיים נתתי להם כרוב ומלפפון אהם אמנם אכלו אבל את הרוב הם פשוט פיזרו לחתיכות בתוך הכלוב. מה אתה חושב שהסיבה? אולי הם לא אוהבים את זה?

רואי

New member
אהה

לגבי האוכל- צריך פירות וגם ירקות. ליתר פירות כנסי ל"שאלות נפוצות" במעלי הפורום. לגבי העיתון- אם הם אוכלים אז תוציאי להם את זה.. לגבי הגיל- הם לא יכולים להיות בני חודש מפני שבגיל כזה הם לא אוכלים לבד ועוד לא גדלו להם כל הנוצות. תאמרי לי - באיזה צבע המקור שלהם? האם הוא לבן כולו או שיש לו כתם שחור? כעקרון, אם אני לא טועה אז אם יש לו שחור על המקור זה מצביע על זה שהוא צעיר...וככל שהוא גודל המקור הופך ללבן כולו.

lilach2004

New member
...

המקור שלהם בכלל אדום, עם קצת לבן.אז אמרתי לך שהם יותר מחודש אפילו שלושה חודשים.

רואי

New member
כנסי לכאן

תראי כל מיני סוגים ותראי איזה שלך... http://www.africanlovebirdsociety.com/

lilach2004

New member
...

כידוע לי זה תוכי אהבה. בעיקרון אם זה יעזור לך בשביל התיאור מדובר בתוכי צבעוני בערך כמו רמזור. מקור אדום, גוף אדום ירוק וצהוב מתחלף., אז מה זה?

רואי

New member
הוא לא מופיע בעמוד הראשי של האתר?

באתר שהפניתי אותך אליו?

למעלה