זקוקה לעזרה...

תכלת7

New member
זקוקה לעזרה...

אני מסיימת השנה תואר ראשון במדעי התנהגות ומאד מתלבטת לגבי ההמשך. יש לי מחשבות בנוגע לתרפיה באומנות אך יש לי כמה התלבטויות- אין כידוע לי תואר שני מוכר בארץ אלא רק לימודי תעודה( חוץ מלזלי קולג שאינו מוכר ). האם זה יכול לפגוע בי בעתיד, הרי היום הרבה אנשים עושים תואר שני... ובעיה נוספת היא עד כמה באמת יש ביקוש בתחום הזה? האם ניתן להתפרנס ממנו בכבוד? אני שמעתי שהשכר זעום... השאלה אם לא זה, אז מה כן? אני רוצה לעבוד עם אנשים ולא יודעת אילו עוד אופציות יש לי להמשך הלימודים ( חוץ מפסיכולוגיה ) ? תודה

תרפית אמנות

אכן אין מספיק תקני עבודה למטפלים באמצעות אמנויות. חלק לא מבוטל מהעוסקים בתחום הם בעלי מקצוע אחר (פסיכולוג, עובד סוציאלי, יועץ חינוכי וכו'), המועסקים על תקני אחד המקצועות הללו ועוסקים בטיפול , כאשר טיפול באמנות הוא כלי אחד ממגון הכלים הטיפוליים העומדים לרשותם. על כן מבחינת תעסוקה בטוח יותר ללמוד לתואר שני באחד התחומים לעיל ולהשתלם גם בטיפול באמנויות. אופציה אחת אפשרית היא ללמוד בלימודי הסבה לעו"ס, אופציה שניה לקחת לימודי השלמה בחינוך לפני המשך לתואר שני ביעוץ חינוכי. עוד מקצועות טיפוליים הם רפוי בעיסור וקלינאות תקשורת. שני אלה מחייבים לימודים מחדש לתואר ראשון בתחום.

תכלת7

New member
תודה ועוד שאלה...

כמה זמן לוקחים לימודי השלמה בחינוך? מהם תנאי הקבלה לתואר השני בייעוץ חינוכי, והאם לזהיש יותר ביקוש ?? המון המון תודה

השלמות

ההשלמות נקבעות על פי הרכב הקורסים שלמדת בתואר הראשון, והוא נע בין שנה לשנתיים. ליועצים חינוכיים יש יחסית ביקוש. פחות במרכז יותר מחוץ לערים הגדולות.

למעלה