זקוקה לעזרה

יעלים

New member
זקוקה לעזרה

בגן שלי ישנה ילדה שאינה מפסיקה להכות, למשוך בשיער, לבעוט. כל הניסיונות שלי להפסיק תופעה זו לא עזרו. הילדה בת 2.4, ונראה שהיא נהנת מלהציק לחבריה (ניסיתי להצמיד לה בובה אבל היא מתעקשת להרביץ לילדה אחרת בגן "לא רוצה בובה רוצה להרביץ ל..."). כמובן שלאחר המכות היא תמיד מבקשת סליחה אבל 10 דקות אחר כך היא כבר מרביצה למשהו אחר.נראה שהיא אינה מבינה עד הסוף את מעשיה! מה עושים!!!

אלהלה

New member
../images/Emo20.gif

קודם כל היא ממש צעירה וזה די נפוץ בגילאים כאלה להכות... אבל צריך כל פעם להגיד במילים אסור ואנחנו לא מכים ולהרחיק אותה מאותו ילד. היא תצטרך להיות תמיד קרובה למישהו מהצוות שיתפוס את העניינים עוד לפני שהיא ממש מכה, עד שתלמד לדבר ולהתבטא אחרת ולא במכות. ויעבור לה
אני בטוחה ותהיו סבלניים כי זה באמת עובר

gili111

New member
תשמעי בגלל הגיל של הילדה

אני מבינה שזה לא בדיוק הולך טוב במילים. אז......כנגד כל האידיאלים של כמה שפחות חומרנות תאמרי לה שאם תהיה טובה תקבל הפתעה- מדבקה או סוכריה או מה שתבחרי. תשמעי, זה רעיון מהסמינר. לפעמים זה מה שעוזר

סח

New member
לפעמים כדאי לחבק

חיבוק גדול את הילדה המכה ולהגיד לה בשקט: בגן שלנו לא מכים. ומיד לתת לה רעיונות של מה שכן עושים בגןשלכם. מגוון של רעיונות שאת מעוניינת לטפח בגנך. ובכל פעם שאת רואה שהיא לא מכה דווקא אז לתת לה חיזוק - חיזוק חיובי וכשהיא מכה פשוט לומר לה את כנראה עוד לא יודעת איך מתנהגים בגן שלנו, חבל. היא כנראה מרוויחה מהתשומת לב שהיא מקבלת כשהיא מכה ואת זה רצוי להפחית עד שההתנהגות הלא רצוייה תעלם. זהו תהליך יכול לקחת זמן אבל שווה השקעה. נסי גם לצפות ולראות על איזה רקע היא מכה כדי שתוכלי להגיד לה מה את מצפה ממנה. מה התנהגות המקובלת בגן. שיהיה בהצלחה

טלגל

New member
no לקחה לי את המילים מהכתב.....

הכי כדאי זה לנסות ולראות את הילדה כל הזמן ולבדוק מה היא מנסה להשיג בהתנהגות זו. על אף שהיא צעירה יש לנו אחריות גם כלפי הילדים האחרים בגן ואין סיבה שהם יחטפו מכות. כדאי באמת להצמיד לה מישהי שתהיה מסוגלת להסתכל עליה ולמנוע ממנה להחטיף עוד לפני שהיא מתכוונת לכך, ואז לחבקה ולתת לה את שאר האפשרויות שאפשר לעשות בגן, ואולי לתת מילים לרגשותיה אם היא מכה מתוך כעס. זו עבודה לכמה ימים אבל כשהילדה תראה שאתם מונעים ממנה להרביץ היא תסגל התנהגות אחרת.

למעלה