זקוקה לעזרה...

זקוקה לעזרה...

אני יודעת שהשאלה שלי מתאימה יותר לרפואה ממש- ואני מתעתדת לעשות תור לרופא מחר- אבל אני רוצה להגיע אם קצת יותר ידע ואם מוכנות לשאול מה שצריך ולכן אשמח אם מישהו יכול לתת חוות דעת בנושא הבא: לפני כ3 שבועות אחרי אכילת פיצה עתירת שומנים במיוחד( 4 סוגי גבינות שמנות) נתקפתי בעווית בבטן התחתונה שבחיים לא קרתה לי. התפתלתי על הריצפה מכאבים..בכיתי , צרחתי ואפילו לא יכולתי לעמוד. מה שמוזר הוא שהכאבים התמקדו באזור הבטן המאוד תחתונה- לא קיבה או משהו כזה אלא באזור הרחם- מקדימה ואזור הגבוה מעט מפי הטבעת מאחרוה. אחרי כשעתיים של התפתלויות נכנסתי לשירותים...ויצאתי אחרי זמן מה - הכאב החמור חלף לאחר ה"יציאה" שהייתה, אבל נשאר כמובן עמום כזה .... אני מאוד רגישה, כל דבר שקורה לי בגוף- אפילו עקיצת יתוש משאירה לי סימנים למספר חודשים. הכאב העמום די נעלם, אם כי לפעמים ב"עציאות" חשתי אותו , אבל מעורפל מאוד. היום אחרי אכילה של ארוחה גדולה ועוגת גבינה (שוב??) הרגשתי שאני פשווט חייבת לשירותים, נאלצתי להתעאפק כחצי שעה עד שהגענו הביתה- ובמהלך הזמן הזה שוב החלו הכאבים באותו מקום בדיוק. ברחם- לא בעוצמות של הפעם הראשונה אבל זה כאב לי כשהייתי צריכה להפעיל את השרירים בכדי להתאפק. הגעתי הבית, המתח שוחרר בשירותים, ועד עכשיו אני מרגישה את האזור רגיש כזה..לא כאב חזק, אבל ההרגשה נוכחת. בדקתי - אין לי דם בצואה, אולם לשתן שלי היה ריח מוזר מעט. זהו, אני אכן אגש לרופא השבוע אולם הייתי רוצה לשמוע השערות או אם יגוע לכם על תופעה כזו- אני מעוניינת להעלות את הצד שלי היות ואינני אוהבת להיות באפילה לגבי אפשרויות שונות . תודה מראש- המודאגת

סליחה..

אשמח גם לשמוע הסברים רגשיים/ נפשיים אם יש לכם להציע... לצערי אני לא נמצאת בארץ וקשה לי מאוד למצוא מידע בשפה זרה.. תודה רבה

אין לי תשובה ברורה וחד משמעית ../images/Emo4.gif

כי המידע לא מתחבר כל כך... אילו הכאב היה ממוקם במקום אחר, הייתי שולחת אותך לבדוק את כיס המרה. הסיבה: כאב חד אחרי ארוחה שומנית, גורם להתכווצות כיס המרה. הימצאות אבן או חול בדרכי המרה גורם לכאב חזק מאוד. ובכל זאת, לפעמים הגוף מתעתע ונותן תסמינים אחרים מהמקובל (הוא לא קרא את ספרי הרפואה
) במקרה כזה, יכול להיות שזו הבעיה, למרות שהכאב במקום אחר. אפשרות נוספת: גאזים במעיים גורמים לכאבים חזקים מאוד - לעוויתות. הסיבות לגאזים יכולות להיות שונות: קנדידה, חוסר באנזימים, תסמונת המעי העצבני ועוד. אני ממליצה לבקש: אולטרסאונד בטן - לברר שלא רואים משהו חריג באיברים הפנימיים. בדיקת קנדידה במעבדה שמתמחה (ציינת שאת בחו"ל אז אין לי אפשרות להפנות אותך) המלצה נוספת: לאחר הביקור אצל הרופא, מצאי לך מטפל הוליסטי באיזורך. מטפל סיני, נאטורופת - מישהו עם גישה כוללת וכילים מגוונים שכוללים גם תזונה - יכול להתאים. תני למטפל לעשות את האבחונים שלו/ה. מבחינה נפשית, מערכת העיכול אחראית על עיכול והטמעה של האירועים שקורים לנו, ושל הרגשות שנילווים אליהם. אין לי מושג מה מסמלים עבורך המאכלים העשירים, אבל מסיבה כלשהי, גופך נותן איתות אזהרה וממהר לשחרר משהו. שווה התבוננות. יכול להיות גם ביטוי לפחד. מקווה שהצלחתי לשפוך לך מעט אור על התעלומה. כאמור, המידע לא ממש מתחבר בצורה ברורה וחד משמעית. אל תוותרי על האיבחון הרפואי, אבל... אל תוותרי גם על הטיפול המשלים. במקרים רבים נדרש שיקום של מערכת העיכול, או מערכת החיסון, או שתיהן. הרפואה הקונבנציונלית לא יודעת לשקם ולכן, לא באמת פותרת את הבעיה.

נאווה יקרה..

תודה רבה על הזמן והמחשבה שהקדשת לשאלתי. אני אישית מאוד דוגלת בשילוב הטיפול האלטרנטיבי עם הקונבנציונאלי- וגם מתנגדת מאוד לבדיקות פולשניות ואלימות כמו מה שאני פוחדת שיציעו לי : קולונוסקופיה.. אני אכן אבקש אולטרה סאונד של האזור- ואם יש צורך במשהו פולשני- קיימת היום כבר מכונת ב C.T הסורקת את המעי הגס, אני מקווה שבאירופה יש דברים כראלה גם!!!!!!! מבחינתי- מה שלי התחבר מאוד הינו האזור של הכאב -רחם והחלחולת - כאב באזור המוביל לפי הטבעת) לפחד שלי להרפות מהרבה פסולת שהצטברה במשך השנים ועקב כך חוסר יכולת להתחבר עם כל החוויות החדשות והאפשרויות החדשות המזדמנות לי כאן. מאכל עשיר- אולי משמעו חיים עשירים- ואני דוחה אותם... בכל מקרה, אני מודה לך מאוד, ואשמח לעדכן אם תירצי.

למעלה