זקוקה לעזרה -

XנסיכהX

New member
זקוקה לעזרה -

שלום,
אני בת 23,
אפשר לומר שלא שמנה במיוחד אבל כל חיי אני זוכרת את עצמי עולה ויורדת במשקל.
כרגע אני שוקלת 64 אחרי שכבר ירדתי בחלי ממן ל58 אבל לצערי עליתי שוב.
נראה לי מטורף כל החיים לעסוק באוכל.
מחפשת פתרון - לא קסם.

יש לי בעיה שאני מאוד קיצונית,
או שאני אוכלת הרבה או שמעט.
נגיד אכלתי בגט עם שניצל אין סיכוי שזה יגמר בזה, כי אם כבר "הרסתי" ואכלתי משהו לא בריא, אז החגיגה מתחילה.
הרצון שלי בחיים זה להגיע לאיזון,
של לעשות כושר, לאכול הכל מהכל במידה רצויה ולהנות מזה ..
איך אפשר למנוע התקפי אכילה?
להפסיק להגיד הכל או כלום?

פשוט לא הולך לי.

Gidi Shemer

New member
"אם כבר הרסתי, אז החגיגה מתחילה"

כמה מוכר, כמה מוכר

דרך אחת שאני יכל לנסות להציע לך היא להיכנס למשטר של ספורט. הספורט חשוב מהרבה בחינות, אבל אני מוצא שאחד היתרונות הגדולים שלו הוא ההשפעה המנטלית.

את מתארת מצב קלאסי של פאזות. או שאני couch potato ואם כבר אכליתי בגט עם שניצל, נפרצה הפירצה ואי אפשר לשלוט בה, או שאני מצליחה להתאפק ולא לאכול כמעט כלום (או מעט). האתגר הוא להפוך את המצב הבי-פאזי הזה למצב מאוזן, כולל אפשרות לחטוא פה ושם בזלילות מבלי שזה הורס את היום שאחרי.

חא יודע אם את עכשיו כבר רצה פה ושם אבל אם לא- זה משהו שהייתי מנסה. להבדיל מאיפוק מאוכל, בספורט (וזה צריך חהיות ספורט שמתאים לך) את יכולה לקיים משטר די מוקפד אבל משטר שבא מתוך רלון והנאה. זה מיכניס אותך לאותה פאזה של "בריאות" ויהיה קל יותר לעמוד בפרצות האלו.

תשובה

תהליך של ירידת משקל הינו תהליך ללא קיצורי דרך. חשוב להגיע להבנה שהמשקל של כל אחד לא חייב להיות מתאים "לערוץ האופנה". חשוב להגיע להבנה ולקבלה של הגוף שלך עם היתרונות והחסרונות שלו ואז יותר קל יהיה לקבל את המגבלות שלך. מומלץ טיפול רגשי -התנהגותי שיסייע בתהליך. בהצלחה

למעלה