זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

אני מורה בבי"ס יסודי, ויש לי בעיה שאולי תוכלו לעזור לי עם התשובה מנסיונכם.... אני יודעת שקשה לענות עם הנתונים שאתן, אבל אולי משהו בכיוון.. יש לי חברה עם בת בגיל 8 שנמצאת כעת בכיתה ב´. הילדה מאוד אינטליגנטית, מתבטאת מאוד בבהירות, מספרת סיפורים,חברותית , ברורה, עם בטחון עצמי , קוראת וכותבת בהתאם לרמת הכיתה ומצויה מעל הממוצע. בחשבון לעומת זאת יש לה בעיה. היא אינה נמצאת ברמת הכיתה. היא אינה מסוגלת לחבר מספרים מעבר לעשרת הראשונה. וגם כך, כל חיבור כרוך בחישוב עם האצבעות. מעבר לכך, אם שואלים אותה - איזה מספר אחרי 7 או לפני היא אינה מסוגלת לענות על השאלה, היא סופרת בלב ועדיין אינה יכולה לענות . האם היתה בקשר עם המחנכת במהלך כיתה א´ אשר הציעה לה להניח לילדה ולא להלחיץ אותה. נכון להיום, היא מרגישה שהילדה מתוסכלת עקב אי יכולתה להשתלב עם הכיתה. היא מתביישת בכך שהיא אינה יכולה לענות על שאלות של המורה כמו שהיא עושה בשיעורים האחרים. האם כדאי להמליץ לאם לבקש אבחון לילדה? כפי הידוע לי, ילדים בכיתה ב´ (הילדה ילידת סוף נובמבר ולכן נשארה עוד שנה בגן חובה), כבר מסוגלים לעשות את התרגיל הזה. תודה על התשובה.

../images/Emo91.gifכדאי לפנות מיד לאבחון!

מנסיוני בהוראה מתקנת בחשבון (אני עובדת עם ילדים בדיוק כמו שאת מתארת, שלומדים בבי"ס רגיל, ומסתדרים נהדר בכל התחומים מלבד החשבון) אני ממליצה לך להפנות את חברתך לאבחון דידקטי, ייתכן מאד שהיא סובלת מדיסקלקוליה, והוראה מתקנת נכונה ויעילה תעזור לה לצמצם פערים ולעקוף את הליקויים. אגב, אם אכן יתברר שהיא דיסקלקולית, היא עשויה לקבל הקלות רשמיות בחשבון גם לשנים הבאות (כמו תוספת זמן במבחנים, שימוש במחשבון, כרטיסי ניווט וכד´) חבל על הזמן, ככל שהילדה גדלה, הפערים הולכים וגדלים, וחבל. בהצלחה רבה, מקווה שעזרתי.

דליה.ד

New member
העזרה בדרך!../images/Emo24.gif

אכן, הילדה מראה סימנים של קשיים בחשבון (די נרחבים בעצם), במספרים סודרים, בחישוב בסיסי, בזיהוי כמות וכו´. כדי שיתאימו לילדה דרכי הוראה מתאימות וכדי שיעבדו איתה באופן נכון, צריך לפנות לאבחון (מוכר ע"י משרד החינוך). לעניות דעתי, אין מנוס מזה! יכולן להיות שהילדה אכן דיסקלקולית ויש לה לקות למידה בתחום. לכן צריך להתאים לילדה שיטות הוראה למידה ולתת לה אסטרטגיות עוקפות (טבלאות, מחשבון וכו´). בהצלחה!

../images/Emo35.gifבעיה בתפיסה כמותית?

ממה שאני מצליחה להבין, ייתכן ויש בעיה בתפיסה כמותית - שזה ממש בעיה... חשוב מאד לגשת לאבחון. לדעתי - הכי טוב בניצ"ן. ייתכן והילדה סובלת מ"דיסקלקוליה" וחשוב לטפל בזה כמה שיותר מהר - בשביל זה קודם צריך לאבחן! שנה טובה!!!!

תודה רבה לכולן

תודה על ההתייחסות. איזה נחמד שאפשר לצאת מגבולות העיר לקבל סיוע. אשמח לחזור אליכן עם תשובה בהמשך השתלשלות הארועים.. אסנת

למעלה