זקוקה לעזרה

hila546

New member
זקוקה לעזרה

שלום לכולם ,
אני פונה ממקום של יאוש , מקום שכבר אין רעיונות איך להמשיך לנהל את אורך חיי בצורה נורמלית .
מזה מספר שנים שאני סובלת מעליה וירידה במשקל . אני כל היום חושבת על אוכל , מה אני אכין ? מה אני אבשל ? איזה מוצר חדש נכנס לסופר שאפשר לנסות ( אני חייבת לציין שמכל המחשבות האלה אני ממש מתרגשת והן עושות לי ממש אושר ) .
במשך השנים ניסים הרבה דברים על מנת לשמור על שיווי משקל
1. חדר כושר - הכסף המשיך להגיע לחדר כושר אבל אני אחרי שבועיים כבר לא הגעתי .
2. ניהול יומן איכלה - עבד יפה אבל אחרי חודש זה התחיל לעייף ולהיות מעיק .
3. חוגים שונים : זומבה, אירובי , ספינינג , קיקבוקסינג - שיעמם אותי למוות .
4. אכילת מזון בעל דגנים מלאים - גם שיעמם אותי ומהר מאוד עברתי לאכול רגיל .
5. להפסיק לאכול אחרי 8 בערב - לא עבד , אי אפשר להפסיק לנשנש כשנפגשים עם חברים , כשיש אירועים.
לא מצאתי פתרון אחד שאני יכולה לאמץ כאורך חיים , פתרון אחד שיתן לי רוגע נפשי כי באמת הראש שלי לא רגוע וכך גם הנפש , זה נראה שאני כל היום סביב האוכל . כל היום רעבה . כ
מה תפוחים אפשר לתקוע ? כמה שקדים אפשר לנשנש ? כמה מים אפשר לשתות לפני ארוחה ? כמה זה לא עוזר ! זה פשוט לא עובד אצלי .
ניסיתי לכוון את האהבה לכיון של בריאות ולנסות מתכונים דלים בשומן , אבל זה גם לא עבד ולא הצליח לסתום לי את הקיבה / את הראש .
אוכל באמת גורם לי אושר , אבל כל ההתעסקות סביבו גורמת לי לעצב . היום קבעתי תור לדיאטנית , אולי לה יהיה משהו חכם לומר לי , ובכל מקרה אני פונה גם אליכם שאני אומנם לא מכירה אבל יודעת שיש לכם עצות טובות .
אשמח מאוד לתגובות והמלצות
תודה מראש
הילה

yair and sveta

New member
אני בטוחה שיש פתרון גם בשבילך

הי הילה, מבינה את הכאב שלך, בעצמי פעם הייתי במקום הזה.
אני אומנם לא מכירה אותך, אבל מתוך מה שרשמת נראה שהבעיה שלך תיפטר כשתהיי במקום טוב יותר מבחינת החיים האישיים.
אומנם אין לזה פתרון קסם, אבל הייתי ממליצה לשכוח לרגע מכל הנושא של אוכל ומשקל ולהבין למה בדיוק מטריד אותך הנושא של המשקל?
מה חסר לך בחיים שאותו בא האוכל למלא?
אולי את לא מרוצה מהעבודה, אולי לא מרוצה ממערכת יחסים כלשהו ואולי ממשהו אחר, את בטוח יודעת יותר טוב.
ואני בטוחה שברגע שתמלאי את אותו החסר האוכל כבר לא יעסיק אותך כל היום.
זה דורש המון עבודה עצמית, התמדה ונחישות, ובסופו של דבר שווה.
אני אפילו לא מעלה רעיונות שקשורים לאוכל כי ברור ממה שכתבת שלא מהאוכל ולא מהספורט לא יגיע הפתרון, אלא זה משהו הרבה יותר עמוק.

הילה אני איתך

כל מה שכתבת - נכון גם לי. זה כאילו אני כתבתי את זה.
אני תמיד נשבעת שיותר אני לא אנשנש ולא אוכל יותר מדי ואני באמת לא נוגעת בדברים כמו ממתקים ואפילו מאפים. שום דבר כמו צ'יפס או ביסלי לא נכנס אל פי ואפילו לא בא לי - אבל יש כל כך הרבה דברים אחרים טובים לאכול ואני כל כך אוהבת אוכל טוב.
גם אוכל טרי וטוב יש בו קלוריות ואם אוכלים יותר מדי...
ביאושי כבר הייתי בתוכנית הרזיה יקרה מאוד שכללה מדריך כושר פרטי 3 פעמים בשבוע ודיאטה, ובאמת ירדתי משהו כמו 5 קילו ונראתי טוב בגלל ההתעמלות. אבל הייתי שם שנה ואני לא מסוגלת יותר ללכת לשם מרוב שעמום וגם נורא יקר. אם הייתי יורדת 20 קילו אז אני מבינה, אבל 5 קילו זה ממש מעט להשקעה.
החודש הפסקתי.
בכל זאת יש לי כמה תובנות שעוזרות לי:

1. אני שמתי לב שכדי לרדת באמת ולשמור, אני צריכה מטרה אחרת בחיים. נניח אם אני יודעת שיש איזו חופשה שמתקרבת או שמישהו שאני מאוד אוהבת ולא ראיתי מזמן יגיע לבקר למשל ואני רוצה להראות טוב. מטרות כאלה נותנות לי כח להמשיך ולשמור על הדיאטה.
החלטתי שפשוט אני צריכה לתכנן לי חיים יותר מעניינים ותמיד לקבוע לי מטרות כאלה. להזמין אנשים או לתכנן חופשות ואז לחיות כל הזמן עם המטרה הזאת בלב. זה מאוד עוזר (לי).
2. עוד דבר שאני עושה זה שיש לי קשר טוב עם שכנה שמתנדבת עם נזקקים ותמיד מחפשת תרומות של אוכל. אז אם קניתי יותר מדי ואני לא רוצה את זה בארון, או לצורך העניין, אם מישהו הגיע והביא איתו אוכל, אני תמיד נותנת שקיות כתרומה לשכנה שלי, או מחלקת את העוגה או העוגיות ביו בשכנות. עוגות לא אוכלים לבד. אני תמיד מייד מחלקת או מביאה למשרד ומשאירה במטבח.
3. עוד שיטה, לתלות את השימלה הכי סקסית במקום קרוב למקרר ולדעת שאם אני אוותר על הביס הנוסף אולי יום אחד אני אזכה להכנס אליה שוב.
4. והכי חשוב זה לוותר לחלוטין על ה"חבל". מבחינתי ויתרתי בראש מזמן על לאכול משהו מהמקרר שעומד להתקלקל או לאכול מהצלחות של הילדים. אפילו אם כל הצלחת מלאה או הסלט פירות הולך להתקלקל במקרר - הכל הולך לפח ומייד.
5. עוד שיטה שקראתי עליה ואני מיישמת, להסתכל על מאזן האוכל היומי כמו חשבון בנק. אם אכלתי יותר מדי היום אז אני יודעת שאני צריכה לחסוך מחר. שומן זה כמו אוברדרפט. כדי להפטר ממנו צריך לחסוך עד שמכסים את האוברדרפט. יש ימים שאני מישמת ממש טוב. יש ימים שיותר קשה לי.
6. שיטה אחרונה, להיות יותר אקטיבית. אני מחנה תמיד כמה שיותר רחוק בחנייה של מהמשרד. קובעת למישפחה טיולים. קובעת עם חברה שגרה בקצה השני של העיר והולכת ברגל.
וזהו.
אין לי יותר תובנות וכל מה שאמרתי עוזר קצת. אבל עוזר.
אני מחכה שימצאו את גלולת הקסם שתפרק את הפחממות והשומנים לפני שהם מתעכלים בגוף.

תשובה

את מתארת מצב שבו את הפכת לשבויה של המחשבות אודות "דיאטה" כיצד ,מתי ואיך? קל להגיד אבל ברגע שתרפי את זה, קבלי כילים מדיאטנית כיצד להתנהל +הייתי משקיעה בטיפול רגשי ע"מ לקבל כילים גם כיצד לקבל את עצמי עם מגבלות של "אי שלמות" ושהחשיבה על "הדיאטה" תחדל להיות כ"כ כפייתית. בהצלחה!!

למעלה