זקוקה לעזרה

daniela2222

New member
זקוקה לעזרה

אני בת 25 ויש לי זוגיות מדהימה כבר 4 שנים ויש לי בעיה שמעמידה את הקשר הזה בסיכון... אני לא יכולה לשלוט בעצמי כשאני ממש כועסת,אני זורקת דברים וממש מתנהגת בסוג של כוחניות. יכול להיות שזה נובע מהעבר שלי (אלימות בבית וכמעט אונס בגיל העשרה) הבן זוג שלי לוקח את זה מאוד מאוד קשה ואני ממש יכולה להבין אותו...אני מנסה לשלוט בעצמי ברגעים האלה אבל זה מאוד קשה לי. אני לא יודעת למי לפנות, מאיפה מתחילים? רופא משפחה? פסיכולוג? אין לי גם כל כך הרבה כסף להוציא עכשיו (סטודנטית...) אשמח אם תעזרו לי... תודה מראש

gnsis

New member
אני יכול להבין אותך

רקע של אלימות או סביבה חברתית כזו או אחרת וכן חויות אישיות וכלליות שאדם חובה אותם משפיעות על כולנו ולעיתים במצבי לחץ כול הרגשות מתפרצות כהר געש גם אני מתמודד עם אותן בעיות (בעצם מי לא אם כול המציאות של ימינו ? ) אני יכול להביא לך טיפים מניסיוני האישי ובדרכים בהם אני מנסה להתמודד.ראשית תנסי לעבוד על מספר דברים פשוטים שיכולים לעזור להפיג את הלחץ והמחשבות ממך. יתכן והדברים ישמעו לך מצחיקים אבל הם מאוד יעילים 1. אכילת אוכל מאוזן במהלך היום - יש לכך השפעה על התפקוד הפיזי והרגשי שלך, אדם שאוכל בצורה מסודרת ונכונה חש יותר שלו ונינוח עם עצמו 2. פעילות ספורטיבית - כמו הליכה יומית ותרגילים לחיזוק שרירי הגוף מפיגים את המתח 3. הומור ושמחה - לנסות ולחפש כול אמצעי שיגרום לך לחיך ולשמוח ולהרגיש מאושרת. 4. לשקול את ההשלכות שיש להתפרצויות שלך ואת מידת הנזק שהן גורמות כעת ואת מה שהן עלולות לגרום בעתיד לך ולסביבתך 5. לגור בסביבה עם אוירה חיובית - אדם שגר בסביבה שמחה חיובית ותומכת חש אנרגיות חיוביות שמשפיעות עליו לטובה 6.ללמוד את משנתו של ר נחמן מברסלב בכול מה שקשור להתמודדות של האדם עם ניסיונות החיים . אני באופן אישי היתי ממליץ לך לשמוע שיחות ושיעורים של הרב ארז משה דורון (לשעבר יו"ר איגוד הפרה- פסיכולוגיה ) יש לו ארגון בשם "לב הדברים " יש להם אתר באינטרנט . הוא למד וחקר במשך שנים רבות את תורתו של ר נחמן ואת השקפתו כיצד להתמודד עם ניסיונות החיים. והיום הוא מפיץ את תורתו כולל ספרים שהוא חיבר בעקבות מחקריו וניסיונו .היתי גם ממליץ לך לקנות את ספריו של הרב שלום הרוש "בגן האמונה " שעוסק בחיזוק כוחו הנפשי של האדם " ובגן השלום "(למרות שהוא נועד לגברים בלבד כיצד עליהם לנהוג ) והוא עוסק בזוגיות שבן אדם לאישתו . הבנתי שהוא חיבר ספר נוסף שמיועד לנשים בלבד -ועוסק בזוגיות הנ"ל והוא המקבילה "לגן השלום " . שהיה לך בהצלחה וכול טוב

דוויץ

New member
דניאל שלום,

מה שלומך? מקווה שאחרי שקיבלת כמה טיפים תוכלי לעזור לעצמך. אך אני חושבת שאני יכולה לעזור לך מאוד. אני הייתי ועד היום במצב שלך. גם אני עברתי חיים לא קלים לפני מערכת היחסים שאני חווה כרגע. גם לי יש חבר כ-4 שנים לכן הרגשתי לכתוב לך יש לנו הרבה במשותף. אני פשוט לקחתי את הרגליים לטיפול פסיכולוגי ואגיד לך למה. גם בגלל שבן זוגי לכך זאת קשה כי זה לפעמים הגיע לאלימות פיזית בנינו. ובנוף הרגשות שהייתי עוברת לאחר מעשה היו מציפים אותי כל כך בחוזקה שלא הייתי מסוגלת להסתכל על האהבה שלי בעיניים. הרי אנחנו אוהבות אותם נכון? אז איך אנחנו מתנהגות כך. לא ידעתי לתת תשובות לעצמי ולכן ניגשתי לפסיכולוג על מנת לבקש עזרה, שזה לא בושה. אך כתבת שאת סטודנטית. דרך אגב בהצלחה ואשמח להתעניין במה את לומדת? אמ... אני מציעה לך לשבת ולדבר עם בן זוגך על כל מה שמפריע לך ומה שהפריע לך בחיים. אני חוזרת רגע לעבר ואומרת לך ומודיעה לך חד משמעית שצריך קודם כל לטפל בבעיות שלנו בעבר ואז בכלל לחשוב להיכנס למערכת יחסים. בטח את שואלת למה?!?! ואענה לך על כך. כי אם אנחנו לא פותרים את הבעיות שלנו לבין עצמנו לא נהיה פנויים לבעיות של אף אחד גם אם זה האדם שאנו הכי אוהבות בעולם כולו. אני רוצה שכל יום תקומי ותביטי במראה כי אני גם ככה מביטה בה כשאת שוטפת פנים בבוקר ותאמרי לעצמך שלוש פעמים. "אני שולטת בעצמי, ואני אצליח בכך" "אני שלוטת בעצמי ואצליח בכך" אני שולטת בעצמי ואצליח בכך." אני יודעת שזה קשה ולאחר זמן מה ואחרי שתתמידי תיראי שבאמת תהיה רגועה יותר. בנוסף תדברי עם בן זוגך על העבר אני מאמינה שאתם מסוגלים להקשיב אחד לשני אם כתבת שיש לך מערכת יחסים מעולה. למרות שבכל מערכת יחסים יש עליות ומורדות ולפעמים גם ירידות קשות מאוד. אך על הכל מתגברים ומכל דבר מתחזקים ומתכשלים. אני מאחלת לך בהצלחה ואם תירצי אוזן קשבת אני מציעה לך את עצמי. תהיה בקשר ואשמח שתגידי לי מהן התוצאות ואיך הגיע הפיתרון.

דניאל,טוב שאת מודעת לקשייך ,ואכן הדרך לטפל

בדברים היא טיפול פסיכולוגי.כסטודנטית,וגם כלא,יש בכמה אוניברסיטאות קליניקות לטיפול מוזל.לי ידוע על אוניברסיטת בר אילן,אך תבדקי גם במקום לימודייך.בנוסף,באמצעות קופ"ח תוכלי גם כן לבחור את הפסיכולוג שלך מתוך רשימותיהם,וגם שם השתתפות הקופה בעלויות - גבוהה. לידיעתך,בשני ערוצי טיפול אלה מתקיים רישום .מומלץ לך לטפל בהתנהגותך,ותפיקי מהטיפול שלל תמורות חיוביות נוספות שכעת את עדיין לא יכולה לדעת.אחד הדברים החשובים להצלחה בטיפול - מיהו המטפל / ת ,כמובן מעבר לרצון / הדרייב לטיפול מצד המטופל.בהצלחה. כשתטופלי מקצועית,כמובן יעריך זאת בן זוגך,אך גם לו עוד צפויה תקופה לא קצרה עד שהטיפול יוכל לתת את אותותיו בך.

גרא.

New member
daniela2222,את מתארת סף תסכול מאד נמוך,

ומצב של אובדן שליטה מקסימאלי לעיתים,בעיתות כעס.במצב כזה אפשר לטפל גם תרופתית,גם פסיכולוגית בדרך כלל בטיפול משולב.לפני שאת פונה להתייעצות עם פסיכיאטר בקופ"ח שעשוייה לעלות לך 20 ש"ח פחות או יותר,כדאי גם שתבדקי אצל נוירולוג,שוב בקופ"ח,בכדי להעריך אם זו אינה בעייה של מערכת עצבים זו או אחרת.

למעלה