תודה לכולם... ו....
טוב, באמת תודה לכולכם על הניסיון לעזור לי... ואני מניחה שבאמת לא ממש הבהרתי את ה"בעיה" שלי... טוב, אז... אני יודעת שאני רוצה ללכת לעתודה, כי מבחינתי זהו הדבר הכי טוב לעשות, מכל מני סיבות... אבל העניין הוא שאני קצת מפחדת מפני שאיך שאני רואה את זה, אני לא כל כך בטוחה שבגיל 17 אני מסוגלת להחליט מה אני ארצה לעשות בחיי הבוגרים. ושוב, איך שאני רואה את זה, אדם שהולך לעתודה בעצם קובע לעצמו מגיל צעיר מאוד את מסלול חייו: הוא לומד, ומקבל תואר בתחום מסוים, ואחר כך בצבא הוא עוסק בתחום הזה, ולפי החישוב הפשוט, בערך בגיל 27 הוא יוצא מהצבא, עם הרבה ניסיון, אבל בתחום אחד בלבד. איך אני יכולה היום להחליט מה אני רוצה לעשות בעשר השנים הבאות? למרות שיש הרבה יתרונות בעתודה, זה באיזשהו מקום קצת סגירת אפשרויות, לא? ולמרות שאני יודעת במה אני ארצה לעסוק בחיי הבוגרים, יתכן ואחרי שנתיים של צבא, אני אראה את הדברים אחרת... ומצד שני, יכול להיות שכמו אנשים שאני מכירה, שלא ידעו מה הם רוצים ללמוד לפני הצבא, עשו צבא, וגם אחר כך לא ידעו מה הם רוצים ללמוד, גם אני לא אדע.בטוח שההחלטה שאני אחליט אחרי הצבא תהיה יותר טובה? בפירוש לא... ובקשר לפסיכומטרי, אני בלי ספק אעשה אותו הקיץ..