זקוקה לעזרה

someone42

New member
זקוקה לעזרה

אז ככה- אנחנו עומדים לפני בניית בית - אנחנו ממש בשלבי התכנון הראשוני. אנחנו זוג צעיר (מאד) ועומדים בפני הבניה, כיוון שעדיין אין לנו ילדים וגם אין לנו ממש כסף לבנות אנחנו מתכננים בית פשוט וראשוני של 100 מ' בסטנדרט פשוט וכאשר נתרחב עוד כמה שנים טובות נוסיף קומה שניה (של עוד 60 מ' בערך). אני עושה הקדמות לפני שאני מעלה את הסקיצה כי אני יודעת שלא רגילים פה לתוכניות כאלה... מטבע הטברים כי בית קטן, אז החדרים קטנים וחללים קטנים. הרעיון הוא לבנות מודולרי כדי שנוכל לעשות בעתיד שינויים בקומת הקרקע. כיוון שהסקיצה מאד ראשונית היא לא עם כיווני מגרש ושאר דברים חשובים אז תסלחו לי. אני רק אציין שהמגרש הוא מאד מלבני- 406 מ"ר. הסלון- פינת אוכל לכיוון מערב. אני ממש אודה אם תוכלו לתת הערותיכם כיוון שמאד קשה לתכנן בית פרקטי וקטן. ***היכן שמופיעות מדרגות זה התכנון העתידי לקומה שניה- כרגע תהיה לנו מרפסת קדמית גדולה עם ספסלים בנויים וכ'ו*** ומה דעתכם לוותר על שירותי אורחים? כי למה צריך 3 שירותים ב100 מטר? תודה, דנה אגב, לטובת האדריכלית שלי אציין שזו אופציה אחת מני כמה- פשוט אותה הכי אהבתי והיא ראשונית מאד מאד מאד.

גרזנית

New member
לא רוצה להיכנס לכם לחיים

אבל, אם אין כסף ואין ילדים, אולי כדאי לדחות התוכניות בכמה שנים עד שתדעו את הצרכים שלכם וגם תחסכו בינתיים ותגדילו את ההון העצמי? חבל אחכ להיכנס להוצאות גם של שינויים פנימיים (מאד קשה לעשות שינויים כשגרים בבית) לא התעמקתי בתוכניות אבל החדרים צרים צרים, מאד מאד לא נוח לילדים, בעיקר לקטנים עם המון צעצועים

someone42

New member
אני מבינה

וחשבנו על זה הרבה- הבעיה שהשטח כבר קנוי ואנו חייבים להעמיד עליו בית תוך 3 שנים.. ואנחנו לא רוצים "להפסיד" את השטח כי עכשיו יש הרחבה במושב וכל המגרשים כבר נמכרו. לכן אנו גם מתייעצים עם רבים וטובים שיוכלו להעיר לנו את הנושא. לפחות נסיים עם זה מוקדם- זה הצד החיובי תודה רבה

גרזנית

New member
הצעות

אם המצב הוא כזה אז ככה: לעשות תכנון עד הסוף, ז"א ל 2 הקומות עם מספר חדרי הילדים שבתכנון , כשגם בקומה השניה יש סוויטה (חדר מרווח עם מקלחת ושירותים). בקומה הראשונה אהבתי מאד את התכנון של האיזורים המשפחתיים רק חסר לי מזווה או מרפסת שירות (אחרת איפה יהיו השואב, מטאטא, גאנק וכו). תעשי יחידת הורים גדולה, מרווחת לפי מיטב חלומותיכם (שיהיה כייף לעשות צאצאים) ועוד חדר אחד גדול מאד. בשלב של עד 2 ילדים הם יוכלו להיות בחדר אחד. כשיהיו עוד ילדים או כשיהיה צפוף לכם תבנו את הקומה השניה ואז או שתעלו לגור למעלה עם הילדים או שתישארו למטה עם ילד קטן בחדר הגדול. בכל מיקרה לתכנן איזור כביסה גם למעלה וגם למטה, אני אישית מעדיפה באיזור שמייד אפשר לצאת ולתלות ולא באמצע כמו שמתוכנן עכשיו מבחינת תכנון חדרי אמבטיה, לתכנן אצלכם חדר אמבטיה מפנק ומרווח בשלב זה+שירותי אורחים. ילדים קטנים אפשר לרחוץ אצלכם וממילא כשירצו פרטיות אז הם כבר יגורו למעלה. מקווה שאני מובנת

הי

אנחנו מתכוונים לבנות משהו בסגנון אבל לא בקומות. אנחנו עוד רק בשלב שרטוט ראשוני עם האדריכלית אבל הנה כמה נקודות למחשבה....אשמח גם לתובנות מכם לגבי התכנון מכיוון ששום דבר עוד לא סגור... * אנחנו מתכננים מראש את כל הבית, גם את מה שלא נבנה כרגע (וייתכן וישאר כמעטפת) נראה לי חשוב גם לכם לתכנן את הקומה השניה שלכם - למשל האם חדר ההורים יעבור למעלה? וכו... * סלון מטבח נראה לי אחלה * חדר הורים לטעמי קטן, מה אם תרצו להכניס עריסה לתינוק בחודשים הראשונים? שידה וכד? מה גם שזה אמור להיות חדר לשניים, לדעתי צריך קצת יותר מרווח. * מה גרם לכם להחליט על 3 חדרים ולא על 2 מרווחים? (גם ככה בהמשך ייבנו עוד חדרים ) * למה אין יציאה מהמכונת כביסה וחדר שירות החוצה? * אני לא אוהבת שבאמבטיה יש שירותים שחוסמים חלק מהגישה לאמבטיה, זה צפוף בעייני (מנסיון של קילוח אחיינים מרובים) ואפשר לעצב אחרת * בקשר לשירותי אורחים, לדעתי אין צורך, אפשר לקחת את המטרז' שלהם לטובת משהו אחר, גם ככה בטח תבנו שירותים נוספים עם מקלחת למעלה בעתיד ואז יהיו 4 שירותים בבית...האורחים (שלי לפחות) יכולים להכנס לאלו של הילדים. * רעיון נוסף - אם יח' הורים תעבור למעלה, לא צריך לבנות עכשיו עוד חדר שירותים בשבילה, ואז לתכנן אמבטיה+שירותים ילדים והורים יחד ושירותי אורחים... מקווה שעזרתי קצת ברעיונות ואשמח לשמוע גם מהתובנות שלכם... ענבר

someone42

New member
תודה ענבר

ושי- עזרתם מאד. ככה: היחידת הורים תשאר למטה (אנחנו שונאים מדרגות) לכן הקיר בין 2 החדרי שינה מגבס וישבר בעתיד. אנחנו עדיים בהתלבטות לגבי מספר החדרים-- מצד אחד אנו רוצים שתהיה לנו אופציה בלי להרחיב את הבית, גם אם אלו חדרים צנועים (כמו שבעלי אומר- אנחנו היינו 5 ילדים בבית של 3 חדרים) כי 2 חדרים נראה לי לא מספיק, מצד שני- החדרים באמת קטנים אם דוחפים כ"כ הרבה. אוף- לא יודעת. אני מפחדת לעשות 2 חדרים מרווחים ואז נשאר הרבה שנים בבית בלי שנוכל לבנות עוד קומה- וניתקע. אם עושים קיר גבס בין החדרים אז אפשר לעשות שינויים גם לפני שבונים עוד קומה. *אנחנו נתכנן כמובן את הקומה השניה- וגם אולי הרחבה מהפינת אוכל/סלון החוצה. *החדר שירות מש לא סגור- אנחנו חושבים לוותר עליו ולהכניס חדרון לתוך המקלחת שלנו שתכלול יציאה הוצה. *את צודקת לגבי השירותים באמבטיה- אם נוריד את השירותי אורחים אפשר להרחיב את חדר האמבטיה. אני אגב, גם לא באטרף על שירותי אורחים- אבל קיבלתי מלא פידבקים שזה לא משהו שכדאי לוותר עליו. תודה רבה על כל ההארות והתובנות- אשמח לעוד

גרזנית

New member
החדר ילדים הוא ממד

ולכן לא תוכלי לבנות קיר אחד מגבס ולהרוס אותו אחכ או להיפך, שימי לב! לגבי שירותי אורחים-אני אישית לא מוותרת, לא אוהבת שכל מיני אורחים מסתובבים לי בתוך הבית רק בשביל שירותים (לדוגמא טכנאים, חברות שלא בא לי שיראו את הבלגן בחדר אמבטיה של הילדים וכו) לגבי החדר בגדול: 2 הבנים שלי ישנו עד גיל 10 של הגדול ביחד והיה להם גם חדר משחקים, החדרים אצלי יחסית קטנים (9 מ"ר), היום אני יכולה להגיד לך בפה מלא (כשיש מתבגר בבית), הלוואי והיתה לי האופציה של לבנות קומה שניה ולהעלות את הבנים לשם ולקבל פרטיות אצלי. בנוסף, עדיף לילדים חדר גדול ומרווח ובטח שלא חדר של 2.7 מטר רוחב.

oren158

New member
פתיחת הממ"ד

דלת הממד חייבת להפתח החוצה ובמסדרון שנוצר שם (90 ס"מ) דלת זו תעשה לכם צרות צרורות לאורך כל הזמן מכיוון שזהו ממ"ד ולא ניתן לבצע בו שינויים אח"כ.

התכנית די מזכירה את הבית שלי (בע"ה) והערות

1. החדרים אכן קטנטנים קחו בחשבון שאולי יום אחד תרצו לשים שני ילדים בחדר ורוחב של 2.7 זה טיפה קטנטנן. 2. הייתי מקטינה מעט את האיזור של פינת האוכל, חבל על השטח המבוזבז. את השטח הזה אפשר להוסיף לחדרים. 3. מאחר ואתם מוגבלים בגודל ובעלויות, הייתי מוותרת על שירותי הארוחים במיוחד לאור העובדה שיש כבר שניים, אחד בחדר שלכם ועוד אחד שיכול להיות כללי- לילדים ואורחים (האורחים לא באים כל הזמן), אני אישית ויתרתי על שירותי אורחים. לא יקרה שום דבר אם האורחים ילכו לשירותי הילדים. מה גם שאפשר , שוב פעם, לנצל את השטח שיועד לשירותי האורחים להגדלת החדרים. 4. חדר שירות- תחשבי לאיפה את הולכת לתלות כביסה מציעה לך לתכנן יציאה החוצה לתליית הכביסה אך לדעתי כרגע זה קצת בעייתי בגלל מיקום החדרים. התכנית שלך כל כך דומה לשלי רק שאת חדר ההורים אני העברתי לצד השני ובכך נפתרו לי הרבה בעיות אחרות כמו למשל מיקום מרפסת השירות. אם תרצי שלחי לי מסר ואשלח לך את התכנית שתראי

אמאבולי

New member
בלת"ק

הייתי מחליפה את הממ"ד וחדר הילדים- בחדר פינתי אפשר לשים שני חלונות, וחבל "לבזבז" את הפינה על ממ"ד שיש בו רק חלון אחד. את הכביסה שתוציאו מהמכונה- לאן תקחו? אם אתם מייבשים במייבש, ויש שם אחד כזה אז אחלה. אבל אם אתם תולים על חבל- כדאי שתהיה גישה נוחה אליו, שלא תתחילו לטייל בבית עם כביסה רטובה.

צימעס

New member
למה שני חדרי רחצה?

אתם בונים עבור זוג, עד הילד הראשון? חדר רחצה אחד, בנוסף אליו שירותי אורחים (דהיינוL שירותים בלי מקלחת שקרוב יותר לסלון/מטבח. לא חייבים לקרוא לזה ככה), ודי. יש לנו ארבעה ילדים, עד ממש לאחרונה גרנו (כמעט רק) בבתים עם חדר רחצה אחד (+שירותים), בלי שום בעיה. ---- בשוליים - מתאים לך ששם משפחתך יופיע כאן?

מתבנע

New member
רעיונות

אחלה תכנון בגדול- אבל הממ"ד לא תקני היום חובה לבנות 9 מ"ר ממ"ד .הייתי מגדילה את הממד וגם את היחידת הורים 280 זה פיצי- אנחנו התחלנו עם מיטה של 160 וקנינו אחרי שנוספו זעתותים למשפחה ולמיטה כל לילה ( ואל תגידו אנחנו לא נרשה -נראה אתכם נלחמים עם בן שנתיים ב3 בלילה..) קנינו מזרון של 2 מטר וככה יש מקום אפילו ל3 ילדים בנחת. בחדר כמו שלכם זה פיצי ישאר 80 ס"מ -40 מכל צד ,אלא אם כן תצמידו לקיר. הייתי מוותרת על החדר כביסה החלל באמצע זה מיקום למשחקים ומחשב/טלויזיה.אפשר לבנות משהו מגבס שהיה קל לפרק ולחשוב לאן להעביר בעתיד את מכונת הכביסה (אולי למעלה) חדר של 270 רוחב זה ממש לא פרקטי .יש לכם בחדר המון טח לארונות מיותר תוציאו אחד החוצה למצעים מגבות ,לא תרצו בעתיד שהילדים יכנסו לחדר כל פעם לקחת מגבת. התכנון של המטבח סלון מקסים. המרפסת מאד נגישה ופרקטית אתםפ תהנו ממנה,כדאי רק להקטין את החלנות אליה כי יצא לכם מאד יקר לא צריך כאלו פתחים גדולים (צריך גם לנקות אותם, זה מוריד מהבידוד ומכניס המון שמשמ בקיץ חבל) אנחנו נשואים היום 10 שנים ורק עכשיו מתחילים לבנות עם 5 ילדים ומה זה מצטערים שלא קנינו מייד ונפתרנו מ10 שנות משכנתא .אתם עושים בשכל . בהצלחה גדולה

למעלה