זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

אני בת 28, עורכת דין במקצועי. לא נהניתי בלימודי המשפטים, לא נהניתי בהתמחות וכיום, לאחר שנה פלוס בעבודהכעורכת דין, החלטתי להתפטר. אני מרגישה שהמקצוע הזה לא בשבילי, פשוט לקח לי 7 שנים לגלות ולהודות בזה, בפני עצמי ובפני הסובבים אותי. מה חשוב לי בחיים? בני אדם, תרומה לזולת, בעלי חיים, איכות סביבה. אני לא מוצאת את זה במשפטים. אולי מהצד זה נראה שאני יכולה להלחם על זכויות החלשים דרך מערכת המשפט, אבל לא, זה לא בשבילי - לא יכולה לסבול את הניירת, הלחץ, העימותים עם עורכי דין אחרים, ההתעסקות בטפל במקום בעיקר, הצורך לפתח חספוס ועור של פיל שפשוט לא קיים בי. בחודש אפריל אני מתחתנת. הודעתי כי לא אחזור לעבוד במשרד לאחר החתונה. פוחדת מהעתיד ולא יודעת מה אני רוצה מעצמי. אולי עשיתי טעות??? תודה מראש

הי עלמה

ראשית אני רוצה להוקיר אותך שעמדת מול עצמך ולמרות ההשקעה העצומה הכרת בכך שאת רוצה משהו אחר לפעמים קל יותר להמשיך בתלם אך את עוצרת- וזה ראוי לכבוד והערכה איזה סוג של עזרה את רוצה? מה תא רוצה לדעת? שלא עשית טעות? לאן לפנות מכאן? שתפי קצת במחשבות שלך ובמה את חושבת יעזור לך לצאת מהקושי אל האתגר אפרת

המחשבות שלי

הי, אפרת תודה על תשובתך. עוברות לי הרבה מחשבות בראש כמו - "זה ילדותי לחשוב שאפשר לעבוד במשהו שהוא באמת מהנה", "היה לי משהו טוב וזרקתי אותו", "נכשלתי", "לא ניסיתי מספיק". אני בן אדם שמאוד זקוק לוודאות בחייו ואני פוחדת מהלא נודע. פוחדת שלא אמצא משהו יותר טוב,פוחדת להיות מובטלת לאורך זמן, פוחדת לבזבז את החיים שלי. ומצד שני, אני מרגישה גם הקלה - אני יכולה להפסיק להעמיד פנים שאני משהו שאני לא (במיוחד בעבודה עצמה). אני יודעת שאני זקוקה לעבודה דינאמית, שכרוכה בתרומה לזולת ולסביבה, מעוניינת לעשות בחיי משהו עם משמעות. עם זאת, חשוב לי גם גובה ההכנסה - לא רוצה לעבוד תמורת שכר מינימום (אולי באופן זמני זה מתקבל על הדעת). אני חושבת שהעבודה במקום הנוכחי מאוד הורידה לי את הביטחון העצמי, כבר לא מאמינה כמו פעם שהכל אפשרי.

העבודה הדינאמית שתורמת לסביבה ולזולת

בואי נלך עם החלום הזה נגיד שאת יכולה לבקש כל פרמטר שאת רוצה וגם למצוא אותו בעבודה העתידים איזה דברים את רוצה שיהיו שם? אני שומעת עבודה דינאמית תרומה לזולת ולסביבה מה עוד? נסי לכתוב לפחות עוד 8 דברים שחשוב לך שיהיו בעבודתך העתידית דבר נוסף, אני שמועת שנושא של משמעות מאד חשוב לך. ממש שומעים את הערכיות שלך מבעד למה שאת כותבת. האם את זוכרת מצבים בחייך שהיית משמעותית? האם תוכלי לשתף ב-3 מקרים שהרגשת שאת מאד משמעותית ותורמת? מתי זה קרה? להשתמע אפרת

תודה על התשובות

תודה רבה על "ההקשבה" ועל הרצון לעזור. דברים שחשובים לי: 1. שוב, להתעסק בדבר בעל משמעות עבורי - להרגיש שאני מתעסקת בעיקר ולא בטפל. 2. להרגיש חלק מארגון/ממטרה משותפת. 3. להרגיש משמעותית ובעלת ערך בעיני עצמי וגם בעיני הממונים עלי/חבריי לעבודה. 4. להרויח שכר ממוצע או ממוצע פלוס. 5. שעות עבודה גמישות. 6. דינאמיות-לא רוצה שוב לשבת כל היום מול מחשב. 7. גיוון. 8. אתגר והתפתחות אישית. 9. סביבת עבודה נעימה. מתי הרגשתי משמעותית? שאלה קשה...אכתוב כמה דברים ונראה אם תוכלי להוציא מזה משהו: 1. ההחלטה לנהל אורח חיים טבעוני בשל אהבתי לבע"ח. 2. הצלה של כלב שהוכש מצפע ובע"ח אחרים. 3. מתן ייעוץ ועזרה לקרובים לי - תמיד פונים אליי בכל עניין כמעט. רוב הזמן זה מספק לעיתים מתיש ואז אני נהיית ממורמרת :) אפרת, תודה שאת עוזרת לי שוב להתחבר לעצמי, הלכתי לאיבוד בשנה האחרונה, שכחתי מי אני...

מתחברת...

עלמה מוקירה אותך על ההתחברות עלצמך והניסיון האמיתי והכן שלך למצוא למדתי עליך ששניים מהמקרים שציינת קשורים לבעלי חיים ו2 מהם קשורים במתן עזרה.יש תחושה שהסיוע שלך או הפעולות שלך באות ממקום שמרגיש מחוייבות עמוקה כלפי מי שאת מסייעת לו.מי זאת עלמה שנחלצת לעזרה? מי זו עלמה שהעולם כל כך סומך עליה? האם תוכלי לפרט קצת כל ארוע. מה קרה, מה עשית, מה משמעותי לך שם? איך הרגשת את עצמך? אני מרגישה שכדי להתחבר צריך לתת לסיפורים בשר- ואז הסיפורים מספרים לנו את עצמנו אני ממש מרגישה שהמשפט האחרון שכתבת כל כך נכון- כמה חשוב לזכור להתחבר אל עצמנו מחדש אם התרחקנו זה כל כך טבעי לפעמים שמתרחקים ותראי כמה מהר אפשר לחזור ולהרגיש משהו יותר קרוב... מחכה לשמוע עוד אפרת

לאפרת

תודה על תשובתך. אני כרגע לא מצליחה לענות לעצמי על השאלות שלך, כנראה שמאוד התרחקתי מעצמי. אני מרגישה על הפנים ופוחדת שאולי עשיתי טעות שעזבתי מקום עבודה. כולם אומרים לי שזו התאבדות להתפטר במצב הנוכחי של המשק...אני די מדוכאת ומבולבלת.

לעלמה היקרה

אני שומעת את הקושי שלך וגם את הקולות של החשש מטעות רוצה לעודד אותך תחשבי על דברים שכבר השגת את בתחילת הדרך הכל עוד לפניך הכל עוד יכול להשתנות מי יכול לתמוך בך כרגע ? מה יכול לעזור לך להרגיש יותר מחוברת לכוחותיך? האם יש סביבות תומכות בחייך שאת יכולה להישען עליהן ולקבל מהן כח בזמן זה? מחכה לשמוע ממך אפרת

MyTaoWay

New member
תראי..

את לא היחידה... כל אחד עושה טעיות בבחירת מקצוע לימוד, בדכ'' זה נגרם מלחץ של ההורים, של חברים, - של האגו... (דוגמא- וואוי אני אהיה רופאה...יעריכו אותי ... וכו') לדעתי תפני לאימון קואצ'ינג, http://community.walla.co.il/?w=/303/3088 המאמן יעזור לך להבין את החלומות שלך, המטרות והיעדים. את תמיד יכולה לעשות תואר שני, או ללכת לכיוון של להיות עצמאית (קוסמטיקה או מאפרת וכו' אם זה מעניין אותך..) בהצלחה! (=

למעלה