זקוקה לעזרה!!!!!

בובית 29

New member
זקוקה לעזרה!!!!!

לפני כמעט שנה וכ4 חודשים לאחר לידה התחילו בפתאומיות וללא חבלה כאבים עזים בעצם הזנב ביחוד בזמן ישיבה. לאחר מיפיו עצמות שהראה קליטה מזערית וצילום שלא הראה כלום נשלחתי לביצוע זריקות במרפאת כאב אשר בתחילה הקלו במעט ובהמשך כבר לא עזרו. במקביל אני עוברת טיפולים בדיקור סיני שמקלים קמעה. לאחר ביקור במרכז לבריאות השלד האסותא אני שוקלת לעבור את הניתוח להוצאת עצם הזנב. למרבה הצער נכחתי כי ישנה אינפורמציה מועטה מאוד בנושא ואף פחות מחקרים רצינים על אנשים שעברו תהליך זה. יתרה מכך, אצלי הבעיה היא מום מולד כלשהו בו העצם "הפוכה" (לדברי האורטופד) ופונה מחוץ לגוף. בבדיקה אצל הכירופרקט, טען כי מעולם לא נפגש עם עצם הבולטת בחומרה שכזו, ניתן לחוש זאת במישוש דרך המכנס. מתנצלת מראש על אורך ההודעה אך אני כבר נואשת. מאוד חוששת אך נראה לי שהניתוח הוא מוצא אחרון. אשמח לשמוע לדעתך. אם משהו כאן בפורום עבר תהליך כזה או נתקל אשמח לשמוע פרטים.

שלום לך

בובית שלום ... אני בן 32 סובל מ-4 פריצות דיסק 3 גביות ואחת צווארית בנוסף אובחן אצלי ספינה ביפידה ברמה מציקה . שהייתי בן 15 גם נחבלתי בצורה רצינית בעצב הזנב והרגישות שם מלווה אותי כבר לאורך שנים . ניתוח הוא אופציה רק כמוצא אחרון ...אף אחד לא ממעיט בסבלך אבל דעי לך שאני מתפקד לפעמים עם כאבי תופת שקורנים אצלי לכל מקום אפשרי ...התמודדות עם כאב זה חלק מלהיות אנושי ופגיע ולפעמים אין הרבה ברירות . ניתוח עלול אולי לפתור אותך מכאב א' במקרה הטוב ...אך עלול לייצר כאב ב' ו-ג' ... ניתוח גורם להצטלקות של רקמות ועלול לייצר כאב אחר ... במקרה גרוע יותר את עלולה למצוא את עצמך נכה או מוגבלת ...וזה כבר סיפור אחר לחלוטין ! אם כאביך מסתכמים רק בקושי לשבת או אי נוחות תמידית אז דעי לך שעדיף לחיות ככה מאשר להסתכן בהחמרה ... אבל שוב ...כאב זב משהו סובייקטיבי וכל אחד מתמודד אחרת ... מזדהה עם סבלך ומאחל לך שתעשי את ההחלטות הנכונות רפואה שלמה טיל

horef3000

New member
קוקסידניה, מה עושים

פנייתי לבובית 29 ביתי בת 17 סובלת מזה שנתיים מקוקסידניה. עוד לא התחילה שום טיפול. לא יודעים מה לעשות. האם להתחיל בזריקות? הם זה עוזר? מה קורה איתך האם הגעת למסקנה, מה הטיפול מנסיונך המומלץ? ביתי סובלת מאוד מאוד מאוד. הכאבים הופיעו לאחר ניתות כריתת פינולידל סינוס. מאז הניתוח כאבים חזקים מזה שנתיים , עד היום כבר שנתיים יושבת על כרית. מה עושים? אני לא ישנה בלילה, האם יש פתרון? אשמח לשוחח איתך בטלפון 050-9100995 תודה אתי

קוקסידיניה

שלום, קוקסיקודיניה, דהיינו כאבים בעצם הזנב יכולים לנבוע מסיבות רבות אך לרוב אין אנו יודעים מדוע. אם הכאבים ממושכים חייבים לשלול בעיה מקומית כמו זהום שנובע מצמיחת שערה באופן לא תקין ויצירת כיס מקומי(פילונידל סינוס), או הפרעות נדירות אחרות. אך לרוב כפי שאמרתי מדובר בבעיה מציקה אך לא מסוכנת. מטפלים בהתחלה במשככי כאבים וישיבה על מצע רך. במידה וזה לא עוזר ניתן לגשת לפיזיותרפיה. במידה וגם זה לא עוזר קיימים טיפולים נוספים אשר מבוצעים תחת הרדמה כללית ויכולים לעזור. ובמידה וגם זה לא עוזר ניתן לנתח ולהוציא את העצם. אך כפי שאמרתי הטיפול בשלבים וצריך הרבה סבלנות. בברכה,

בובית 29

New member
ד" גולדשטיין שלום, הסוגיה היא...

מה עלול לקראת בעקבות הניתוח? במרכז לבריאות השלד המליצו לי עליו כמוצא אחרון ואמרו כי ישנם סיכונים אך הם נדירים. מאידך, האורטופד של קופ"ח טען כי אני עלולה למצא עצמי ללא שליטה על הסוגרים, על כיסא גלגלים ועוד זוועות דומות. שאלתי אם בכלל רצוי לעשות ניתוח שעלול לגרור כל כך הרבה בעיות. ואם לא , מה כן ניתן לעשות אחרי שעברתי את כל הטיפולים אותם פירטת וכלום לא עזר. שאלה נוספת, האם יש סיכוי שהריון יוכל להקל את המצב או לשפר אותו, בהנחה שהעצם תחזור למקומה. אני כבר כמעט שנה חיה את הסיפור הזה ומאוד קשה לי. שוב מתנצלת על מבול השאלות אבל אני בטוחה שאינפורמציה זו תעזור לעוד אנשים כי המידע בנושא מאוד דל . תודה.

קוקסידיניה

שלום, כפי שכבר אמרתי, גם לנו ידוע מעט על הנושא. הטיפולים השונים עוזרים בחלק מהמקרים ובחלקם לא. אין לי דרך ליעץ לך ללא בדיקה כמו גם שלא אוכל לומר מהם הסיבוכים הנ"ל מאחר ואין לי נסיון בסוג זה של ניתוחים אך המלצתי היא שתפני למומחה גב על מנת שתתקבל תמונה טובה יותר ואולי פתרון אפשרי. בברכה,

למעלה