זקוקה לעזרה..

אפרתינה

New member
זקוקה לעזרה..

בני בן 5 שבועות מחר, מההתחלה היו לנו בעיות עם ההנקה - לא תפס טוב והראה סימני עצבנות על הציצי מה שקרה זה שביומיים הראשונים שלו בביה"ח הוא ניזון מעט ממני ומטרנה, כשהגענו הביתה המשכתי להציע ציצי וכנראה שהתייאשתי איתו מוקדם מדי אבל לפחות פעם ביום נתתי לו להיות עליי. במקביל קניתי את הספקטרה והתחלתי לשאוב ככה שהוא קיבל חלב אם וגם סימילק, בימים האחרונים התחלתי לתת לו יותר את הציצי שלי והוא יושב על כל צד בערך 20 דקות ועדיין לא נרגע, כה-20 דקות האלה הם גם כן בהמשכים מתחבר עושה כמה מציצות ומתנתק.. איך יודעים שהילד שבע.. כמה זמן בגילו הוא צריך להיות על כל שד ? כמו כן, בגלל שעכשיו אני משתדלת להציע לו ציצי יוצא שאני כמעט לא שואבת - הבוקר כששאבתי הצלחתי להוציא בקושי 40 מ"ל , למה זה ככה ? מקודם יצאה לי כמות של 60-70 בכל שאיבה .. בקיצור, אני כבר די מיואשת מכל העניין של ההנקה .. אם בהתחלה לא הצלחתי עכשיו כשאני מנסה אני מרגישה כאילו אין לי מה להציע לו ... מה עושים ?? וגם הוא עדיין לא רגוע אבל היום אני כבר יודעת לנסות להוציא גרפס, מציעה לו את הצד השני ומנסה לשפר לו את התפיסה. אהה.. בכל ההנקות שהרגשתי שהוא לא קיבל מספיק ממני למרות שישב 40 דקות נתתי תוספת של 60 מ"ל סימילאק.. והילד עולה יפה במשקל, היום שוקל כבר 4.550 (נולד 3.528), יש מספיק חיתולים עם פיפי, קקי פעם ביום (עד לפני שבוע היה לו קקי 3-4 פעמים ביום) תודה אפרת

ניסית להיפגש עם יועצת הנקה?

זה נראה לי כמו עניין של ללמוד את הטכניקה, ופה יועצת הנקה ממש יכולה להציל את ההנקה אם זה חשוב לך. אם לא כ"כ, אז תעזבי את זה כי אני רואה שזה גורם לך המון תסכול- וגם לתינוק. אבל אם חשוב לך, לדעתי עוד אפשר לעזור ואולי זה אפילו יותר פשוט ממה שאת חושבת.

אפרתינה

New member
הייתה אצלי יועצת ממש בימים הראשונים

וראינו שהתינוק תפס כמו שצריך אבל עברו מאז כמה שבועות, יכול להיות שהוא שכח איך תופסים ?? השארתי לה הודעה , אני מקווה שתחזור אליי במהרה..

מינימי2

New member
עברו כמה שבועות...

בהם התינוק מקבל בקבוק מה שעלול להוריד את ייצור החלב שלך ולגרום לכך שהוא אינו רגוע בזמן הנקה כיון שצריך מאוד להתאמץ למשוך חלב מן השד. כמו כן ייתכן שהשימוש הקבוע בבקבוק מוריד את יעילות היניקה שלו (בלבול פטמות).

אפרתינה

New member
אוףף...

אז עכשיו ניסינו שוב.. איזה היסטריה , אם נתמיד איתו הוא יבין את המסר או שזה מאוחר מדי ? החלטתי לחזור מרץ לשאיבות כדי להגביר את התפוקה ואני שוקלת אם להזמין שוב יועצת הביתה.

מינימי2

New member
יש סיכוי

תמיד יש סיכוי, אך חשוב לעזור לתינוק לחבב את השד בחזרה... אם המצב הוא שיש בשד מעט חלב, הוא פחות ירצה לינוק, לכן חשוב לשאוב במרץ לאחר כל הנקה (קראי את ההודעה התחתונה שלי שמיועדת אלייך). ברור שליווי והדרכה צמודים של יועצת הנקה יכול רק לעזור!

מינימי2

New member
כמה דברים

קודם כל, אפשר ורצוי להגיע למצב של הנקה מלאה כיון שהמצב הנוכחי פוגע בייצור החלב שלך, עלול לגרום לכך שהתינוק בסופו של דבר לא ירצה לקבל ממך 3י3י ויעדיף רק בקבוק. ממליצה לך בחום רב לקבוע עם יועצת הנקה שתעזור לך לתפוס כיוון נכון בהקדם האפשרי, לפני שיתעוררו בעיות נוספות... את יכולה לקבוע עם אחת היועצות מהרשימה הזו או לפנות למרפאת ההנקה של אסתר בביח ליס או למרכז הרפואי להנקה של ד"ר ליבוביץ במושב אודים... האם לאחר כל הנקה את מוסיפה לו בקבוק או רק בהנקות מסויימות? בכל מקרה, יועצת הנקה תוכל להדריך אותך כיצד להוריד את הבקבוקים ולהגביר את ייצור החלב שלך שירד מן הסתם בעקבות מתן התחליף ומיעוט ההנקה. בנתיים התחילי כל ארוחה בהנקה, ולאחריה שאבי מכל שד לסרוגין - 7 דקות, אחר כך 5 דקות ואחר כך 3 דקות, גם אם כבר לא יוצא חלב. שאיבה זו תאותת לשד שצריך לייצר עוד חלב. הקפידי לתת את התוספת בבקבוק בעל זרימה איטית (כמו מס 0 או 1 של אוונט) כדי שהתינוק יתאמץ באותה המידה בה הוא צריך להתאמץ כשהוא יונק מן השד. בקבוק מהיר מדי יגרום לו לאכול גם אם איננו רעב, ועלול לגרום לו להעדיף את הבקבוק על פני השד. ושוב - התינוק שלך עוד מוכן לקבל את השד, נצלי עובדה זו ופני בהקדם ליועצת מוסמכת... בהצלחה!

למעלה