זקוקה לעזרה מכם

surke8

New member
זקוקה לעזרה מכם

שלום לך אני מקווה שהגעתי למקום הנכון ואני לא מטרידה אתכם אני בת 50 ויש לי ירידה בשמיעה כבר 5 שנים ואני מרגישה שהשמיעה הולכת ונחלשת וזה מאוד מפריע לי בחברה בעיקר. מצבי הוגדר כאוטוסקלרוזיס אני גם סובלת לצערי מטיניטוס שבא ונעלם הומלץ לי על ניתוח לשיפור השמיעה אך אני חוששת גם מעצם ניתוח הרדמה מלאה וגם האם השמיעה אכן תתוקן? האם הניתוח מקופת חולים או פרטי? מה זמן ההחלמה לאחר ניתוח כזה? כמה ימים נשארים לאחר הניתוח? כמה זמן אורך הניתוח? לגבי מכשיר שמיעה יש לי הפרשה מוגברת של שעווה ולא הומלץ לי. ממתינה לתשובה בתודה מראש שרינה

זהבית135

New member
לשרינה

איננו רופאים ולצערי איננו יכולים לתת לך ייעוץ רפואי. הייתי מציעה לך לשאול את השאלות הללו רופא מומחה, ואם כבר שאלת ולא נענית - ללכת לרופא נוסף ולבקש חוות דעת שנייה, ולא לחשוש ולשאול את כל השאלות עד שתביני את מלוא המשמעות של הניתוח. בהצלחה וכל טוב.

eyal998

New member
אם מדובר בניתוח שתל

אם מדובר בניתוח שתל. השתל בדר"כ מפחית טינטוס - אבל אין הבטחה לכך. אם יש המלצה מבית החולים, הניתוח מכוסה בקופת חולים. נשארים לאחר הניתוח לפי המצב הרפואי ולפי המדיניות של בית החולים - בדר"כ 4 ימים. זמן הניתוח 4-5 שעות. האם השמיעה תתוקן - מצריך תקופת הסתגלות ואימוני שמיעה, ובעיקר להתאים ציפיות ולהבין ששתל לא מתקן שמיעה, אלא משפר אותה, ואת מידת השיפר לא ניתן להבטיח.

זהבית135

New member
לאייל

לא כל ניתוח לשיפור השמיעה הוא "ניתוח שתל". השואלת סובלת מאוטוסקלרוזיס. היא לא הזכירה שום שתל. כבר דיברו על כך בפורום זה לא מזמן, והזכירו ניתוח אחר לגמרי. כדאי שתשים לב לכך לפני שאתה עונה.

eyal998

New member
"אם"

בגלל שלא היה בטוח באיזה ניתוח מדובר, כתבתי את המילה "אם....". בתקווה לתת מענה כלשהו במידה ואכן מדובר בניתוח הזה, ואם לא מדובר בניתוח שתל, עוד מידע לה ולקוראים לא מזיק. מלבד זאת, האפשרות לניתוח שתל קיימת מכיוון שאחד הפיתרונות הרדיקלים יותר לטינטוס שמלווה בירידת שמיעה הוא ניתוח שתל, אצל מספר לקויי שמיעה שאני מכיר ניתוח השתל העלים לחלוטין את הטינטוס, ועל הדרך גם שיפר את השמיעה.

זהבית135

New member
אתה מבלבל את היוצרות ואת היוצרים...

מידע מיותר ולא רלוונטי לשאלה בהחלט יכול לבלבל וליצור חוסר ודאות ותהיות מיותרות. אם אינך בטוח במה מדובר מוטב לא לענות. כאן אין מדובר בטנטון סתם אלא במצב הרבה יותר מורכב ששתל אינו מתאים לו.

eyal998

New member
מידע מיותר?

זהבית, הבעיה היא שאת חושבת שהמידע הזה מיותר, כי החלטת משום מה שניתוח שתל בכלל לא מהווה אופציה לטיפול בבעיה כמו שהוצגה. אשמח באם תבהירי על סמך מה את מתבססת, ומה הן דרכי הטיפול האחרות שיש.

זהבית135

New member
אני מציעה לך לקרוא קצת אחורה בפורום

או לשאול אנשים שיש להם אוטוסקלרוזיס מדוע שתל אינו מתאים להם. מידע מיותר הוא מידע שמבלבל את השואל כיוון שהוא לא רלוונטי לשאלה. אני לא החלטתי דבר. אני רק מצביעה על כך שאנחנו לא יכולים לעזור לשואלת, ואילו אתה מפיל עליה נתונים שהם כנראה לא רלוונטיים. ברגע שזה יהיה רלוונטי יהיה כדאי לתת לה את כל המידע.

חברים נא להירגע!

לא מקובלת התנצחות כזאת בפורום על רקע כזה. כל מידע שאדם מגיש בפורום יכובד. על הפונה לבדוק את נכונות המידע שהוגש לו בעצמו, כי הפורום הזה הוא לא פורום רפואי אלא פורום תמיכה עצמית. גם אני כמנהלת לא יודעת הכל ונעזרת בפונים או במידע שאני מחפשת. על כן כבדו כל אחד את רעהו ושמרו על אוירה נעימה בפורום.

למעלה