זקוקה לעזרה דחוף

זקוקה לעזרה דחוף

יש לי תינוק בן 3 שבועות שנולד במשקל מכובד 4140 גרם. העניין שלאחרונה (החל משבת) בשעות הערב זה יכול להתחיל החל משעה חמש אחר הצהריים ובמקרה הטוב משבע, הוא פשוט לא יורד מהציצים. יתרה מזאת אם במהלך היום ההנקה די רגועה אז בשעות האלה הוא מתנהג בעצבנות,מה גם שאני מרגישה שלא יוצא חלב. כרגע אני שואבת פעם ביום ואז בערב אחרי 4 שעות שהוא לא יורד הוא מקבל בקבוק. העניין שאני לא רוצה לתת לו בקבוק עד שההנקה ממש מתבססת - מה עושים ? איך מגבירים את תפוקת החלב בערב - מיותר לציין שבשעות הערב אני מותשת. התחלתי לקחת כדורי חילבה - תוך כמה זמן הם משפיעים ? בבקשה תענו לי בהקדם - תודה .

את נשמעת מאד מבולבלת

ובעודף אינפורמציה. אולי כדאי לסדר את הדברים בפגישה עם אשת מקצוע. אני יודעת שהגישה הכללית היא ש "הנקה זה טבעי" ומצד שני אנחנו מגלות כמה אנחנו לא ממש יודעות ויש לנו "חורים" באינפורמציה. פוקוס מקצועי עשוי מאד לעזור במצב זה. ממליצה בחום.

נפגשתי עם אחת

נפגשתי בתחילה עם יועצת הנקה אבל בשבוע הראשון לא הייתה לי שום בעיה. ובכל זאת הייתי שמחה לקבל עיצה מה עושים בערבים האם זו תופעה ידועה או שמא באמת יש לי מחסור בחלב. תודה

עצבנות בערב היא דבר נורמלי לחלוטין

אני בטוחה שעוד הרבה בנות יסכימו בעניין זה. לגבי התחושה שאין לך חלב: בערב לכולן יש פחות חלב מבבוקר והוא גם יותר סמיך. יתכן שאת כבר עצבנית, עייפה, חרדה שהוא רעב- ותחושת לחץ משפיעה על יכולת החלב לזרום בחופשיות. אם הייתה בעיה בתפוקת החלב שלך, סביר להניח שהיא לא הייתה מורגשת רק בשעה מסוימת ביום. כל זה בתנאי שהעליה במשקל תקינה ויש מספיק פיפי וקקי. אני זוכרת כמה זה קשה אבל פשוט צריך לזכור שזה עובר מתישהוא ושזה לא קורה בגלל שמשהו אצלך לא בסדר. לפעמים עוזר לשבור את מעגל העצבים עם טיול במנשא (אפשר גם בתוך הבית..), הנקה תוך כדי נענוע וכדומה. הכי חשוב, תנוחי כשאת יכולה, תשתי מספיק, תאכלי טוב, תעזרי בבנזוג ובמש' כדי שבערב יהיה לך כח למרתון ההנקה הממושך (שימי לידך בקבוק מים, טלפון, טלויזיה...). המון בהצלחה, ואם יש לך ספקות לגבי התנהלות ההנקה גשי ליועצת הנקה פעם נוספת. זה שווה את השקט הנפשי...

למעלה