הסבר קצת יותר מפורט בתוך קערה מכינים חול רטוב במרקם של חול שמתאים לבניית ארמון חול. משטחים אותו יפה ועושים בו שקע בצורה שאנחנו רוצים לצקת. אפשר להשתמש בתבנית מוכנה כמו למשל צורות של חיות מקלקר, קוביית קרש מאורכת ליצירת מזוזה וכו'. אפשר גם לחפור עם היד צורה מאורכת ליצירת המזוזה. עכשיו מקשטים: אפשר להוסיף נגצים (אבני זכוכית) כשפניהם כלפי מטה, אפשר להטביע חותמת כמו היונים שבחנוכיה (אני גם פיזרתי בתוכו חול צבעוני), אפשר לכתוב משהו (בכתב ראי!) או להטביע אותיות מתכת. חשוב לא להטביע עמוק מדי, אלא רק כחצי גובה כדי שהאובייקט יידבק היטב לגבס. חשוב לזכור: כשאנחנו עושים שקע, נקבל בליטה בגבס, כשאנחנו עושים בליטה נקבל שקע בגבס. אם הכנו משהו לתליה כגון חמסה, ננעץ חתיכה של קשית שתיה בתוך החול לגובה ושם יווצר לנו חור לתליה. במזוזה כדאי לנעוץ קשית אחת למטה וקשית אחת למעלה לקבלת 2 חורים (או לוותר על חורים ולהדביק עם דבק דו צדדי). אחרי שאנחנו מרוצים מהתבנית המקושטת, ניצוק לתוכה גבס מוכן, נמתין כשעה לייבוש, נוציא את היציקה ונשטוף במים. במזוזה חשוב להשקיע מלמעלה איזשהו חפץ מאורך שיצור שקע בשביל הקלף. אני משתמשת בגליל פלסטיק של ניירות פקס של פעם, אבל עכשיו כשאני חושבת על זה אפשר גם להשקיע "נקניק" מפלסטלינה. אני מניחה שצריך יהיה להחזיק אותו כמה דקות כדי שלא יצוף, אבל לא ניסיתי את זה. אחרי הייבוש מוציאים אותו ונשאר רק השקע. לאחר ייבוש נוסף של מספר ימים נצפה בדבק פלסטי מהול במים. הציפוי נותן 2 דברים: גם מראה חלק יותר, וגם מחזק את החול שלא ימשיך ליפול. לא בטוח שההסבר מובן במיוחד - אני מקווה לצלם פרוייקט כזה מחר ולהעלות לכאן.