זקוקה לעזרה דחוף..........

זקוקה לעזרה דחוף..........

איך ניתן להכין בית מזוה מגבס? בתוך איזה כלי ניתן לשים? תודה מראש

lorli

New member
אפשר לשים גבס בתוך כל כלי שאת

רוצה שיהיה בצורה שאת רוצה. חשוב רק שהרוחב והאורך יהיו מספיקים. במקום המזוזה תניחי בחלק העליון נייר כסף מגולגל בגודל של המזוזה או מקל. בהצלחה

ורדה 1

New member
אני מכינה מגבס בתוך חול מתקבל מראה מחוספס דמוי אבן. אם זה נראה לך, אוכל להעלות הסבר. אין לי תמונה של מזוזה, אבל אני מצרפת תמונה של חנוכיה שתביני איך זה נראה. למה את רוצה דווקא מגבס? ניתן ליצור בית מזוזה מדאס, מקרמיקל, או מפימו. ואם כבר מדברים על פימו, אילאיל פרסמה בית מזוזה מ-ד-ה-י-ם בהוביתון!

נגהלי

New member
../images/Emo124.gifורדהההההההההה......

החנוכיה מטריפה!!!!!!! אבל ממש מטריפה! איך עושים חנוכה כזו? אני מאוד אשמח ללמוד..... תודה כמובן

נגהלי

New member
אני פשוט

רוצה שורדה תראה את ההודעה אז אני מקפי צה... תודה.

ורדה 1

New member
הסבר קצת יותר מפורט בתוך קערה מכינים חול רטוב במרקם של חול שמתאים לבניית ארמון חול. משטחים אותו יפה ועושים בו שקע בצורה שאנחנו רוצים לצקת. אפשר להשתמש בתבנית מוכנה כמו למשל צורות של חיות מקלקר, קוביית קרש מאורכת ליצירת מזוזה וכו'. אפשר גם לחפור עם היד צורה מאורכת ליצירת המזוזה. עכשיו מקשטים: אפשר להוסיף נגצים (אבני זכוכית) כשפניהם כלפי מטה, אפשר להטביע חותמת כמו היונים שבחנוכיה (אני גם פיזרתי בתוכו חול צבעוני), אפשר לכתוב משהו (בכתב ראי!) או להטביע אותיות מתכת. חשוב לא להטביע עמוק מדי, אלא רק כחצי גובה כדי שהאובייקט יידבק היטב לגבס. חשוב לזכור: כשאנחנו עושים שקע, נקבל בליטה בגבס, כשאנחנו עושים בליטה נקבל שקע בגבס. אם הכנו משהו לתליה כגון חמסה, ננעץ חתיכה של קשית שתיה בתוך החול לגובה ושם יווצר לנו חור לתליה. במזוזה כדאי לנעוץ קשית אחת למטה וקשית אחת למעלה לקבלת 2 חורים (או לוותר על חורים ולהדביק עם דבק דו צדדי). אחרי שאנחנו מרוצים מהתבנית המקושטת, ניצוק לתוכה גבס מוכן, נמתין כשעה לייבוש, נוציא את היציקה ונשטוף במים. במזוזה חשוב להשקיע מלמעלה איזשהו חפץ מאורך שיצור שקע בשביל הקלף. אני משתמשת בגליל פלסטיק של ניירות פקס של פעם, אבל עכשיו כשאני חושבת על זה אפשר גם להשקיע "נקניק" מפלסטלינה. אני מניחה שצריך יהיה להחזיק אותו כמה דקות כדי שלא יצוף, אבל לא ניסיתי את זה. אחרי הייבוש מוציאים אותו ונשאר רק השקע. לאחר ייבוש נוסף של מספר ימים נצפה בדבק פלסטי מהול במים. הציפוי נותן 2 דברים: גם מראה חלק יותר, וגם מחזק את החול שלא ימשיך ליפול. לא בטוח שההסבר מובן במיוחד - אני מקווה לצלם פרוייקט כזה מחר ולהעלות לכאן.

מה שטוב

New member
נשמע מקסים!

עכשיו אני חושבת לעצמי אם לנסות להכין לבד ידיות לארון בשיטה הזו. זה בדיוק הצבע שחיפשתי.

ורדה 1

New member
לא בטוח שזה מתאים הבעיה עם ידיות לארון היא החיבור - איך תחברי אותן לארון? גבס לא נדבק כמעט עם שום דבק. אני במקומך הייתי מכינה מעיסת נייר וצובעת בדבק פלסטי מעורב בחול (1:1).

mnoya

New member
ידיות מתחברות לארון עם בורג

אפשר בהחלט לשים בורג בשלב היציקה- לשים לב שה"ראש" שלו בתוך היציקה, ורצוי לבדוק מראש שהאוך שלו יהיה נכון.

ורדה 1

New member
צודקת! ואיך אני לא חשבתי על זה... חשוב גם לוודא שהוא עומד ממש ב-90 מעלות ולא עקום, אחרת הוא לא יתברג טוב (יותר נכון הידית לא תיצמד היטב לארון).

דניעל

New member
אני עם ורדה

גבס מתרסק בקלות. זבנג אחד לא מוצלח ואין ידית לארון. מה רע בידיות המלבניות-שמנת-עם-מסגרת-זהב?

mnoya

New member
דניעל ,אני בדרך כלל משתמשת

במלט לבן ולא בגבס. התוצאה יוצאת זהה ויזואלית אבל חזקה כמו בטון.

ורדה 1

New member
הצלחתי סוף סוף לצלם את הפרויקט בערב אשב בנחת ואעלה אותו (גם מזוזה וגם צורות שטוחות).

למעלה