זקוקה לעזה

Nitsky

New member
זקוקה לעזה

שלום רב , אני כבר בת 30 פלוס ועדיין מחפשת את עצמי . אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומטפלת באומנות אך כל מה שהצלחתי לעבוד בו הוא ליד התחום , בבתי אבות עם אוכלוסייה מבוגרת וקשה - סיעודית . אני לא הבן אדם המתאים להיות עצמאית מה שנקרא ולכן קשה להתפרנס כך מתחום הטיפול. כאשר אני התאכזבתי מתחום זה ניסיתי ללמוד גרפיקה ועיצוב מכיוון שאני מציירת- אך השוק עמוס ואין לי ניסיון ואז גם בזה אין לי עבודה. די נמאס לי להרוויח מעט , לזכות בחוסר הערכה ובלעבוד ליד התחום. ניסיתי לפנות לעבודה בכוח אדם , אך לא חוזרים אלי , אני באמת כבר רוצה למצוא כיוון מוכנה גם ללמוד אם זה משהו של לא יותר משנה אשמח מאד לעצה תודה

מה ואיך

לימור יקרה, את אדם יצירתי מוכשר ורב תחומי. בעלת כישורי בין אישיים ויכולת נתינה כפי שעולה מהעבודה עם אוכלוסיה סיעודית. בטוחה שתוכלי להשתמש בכישורים אלו כדי למצוא מה שאת מחפשת. האם חסר כיוון? כלומר את לא יודעת מה את רוצה לעשות? במה את טובה? מה את אוהבת? או שיש קושי למצוא עבודה ופרנסה. תארת שני תחומים שונים שבשניהם את עוסקת בעבודה ליד התחום. ממליצה להתחיל ב"מה". מה היית רוצה לעשות אם לא היו מגבלות כלשהן. ללא מגבלות של קושי להיות עצמאית או קושי למצוא עבודה כשאין ניסיון והתחום רווי וכו'. במה היית רוצה לעבוד אם הכול היה אפשרי מבחינתך? באחד התחומים? או אולי במשהו אחר? אח"כ לעבור ל"איך". מה הדרך הנכונה עבורך למצוא עבודה, פרנסה, הערכה וסיפוק בתחום המבוקש. וגם אילו כישורים אישיים עלייך לשפר כדי להשיג את מה שאת רוצה. יש תחומים רבים בקשה למצוא עבודה למי שאין ניסיון, אולם זה לא סיבה לוותר אם זה מה שאת באמת רוצה. אפשר לברר מה הקושי ולהתאמן עליו. למשל על איך את מציגה את עצמך למעסיקים, או נושאים אחרים שמעכבים אותך. לחילופין אם את לא ממש יודעת מה את רוצה, קל יותר לוותר או לברוח לתחום אחר או לימודים או להאשים את התחום שקשה למצוא עבודה. האם את יודעת מה את רוצה? מוזמנת להמשיך בדיאלוג. בהצלחה

Nitsky

New member
בהמשך לדיאלוג

מה שמבלבל אותי להחליט מה אני רוצה זה שאני טובה בכמה תחומים. בנוסף לכך תחום הטיפול התאים לי בעבר , אך איני בטוחה שכיום זה משהו שאני רוצה לעסוק בו אני בעלת תקשורת בין אישית טובה ויכולת נתינה וסבלנות , כמו כן יכולת איבחון ומצד שני יש לי גם קליטה טובה למחשב ויכולת ציור טובה. מפריע לי היום לעבוד במקצוע שהוא לא מתוגמל אם כספית ואם ביחס ברמה האישית. אני לא מחפשת לברוח ללימודים , אך התבלבלתי כבר ואינני יודעת מה לעשות באמת. אני מחפשת כבר שנה או יותר עבודה וקשה לי. אני לא מאשימה שום דבר רק תארתי את הקשיים שאני ניתקלתי בהם ובמה הצלחתי השיג עבודה. כיום אני שבעה מלעבוד עם קשישים , העבודה שוחקת נפשית ולא מתגמלת ,אני נאלצת לעבוד בזה כי יש לי בזה ניסיון ואז אחרי תקופה שלא עבדתי (וחיפשתי עבודה )די לחוץ לי לעבוד ואז אני מתקבלת לעבודה בבית אבות. אינני רוצה לעבוד עם ילדים או בבתי ספר מצד שני , ואינני רוצה להיות עצמאית. אני רוצה לעבוד בעבודה שתיתן לי יותר יציבות כלכלית עבודה שיש בה יותר ביקוש ויותר הערכה. כיום אני אעדיף לעבוד מאשר ללמוד עוד משהו. אני לא יודעת אם תוכלי לעזור לי , אבל תודה על התשובה שלך. לימור.

מה החלום?

לימור יקרה, מבינה את המצוקה. גם מחוויות אישיות שלי וגם מעבודה עם אנשים רבים במצב זה. זה שאת מוכשרת בכמה תחומים זה נפלא. גם אם עשוי לבלבל... בוודאי שמגיע לך עבודה מתגמלת כספית ואישית בהערכה והצלחה. אני מחזירה אותך לשאלה, מה היית בוחרת לעשות בעולם ללא מגבלות. אם הכול היה אפשרי. היה זמן, כסף, אפשרויות, כשרון ללא הגבלה. מה היית עושה אז? זה קצה החוט שממליצה להתחיל ממנו. קודם מה החלום ואח"כ מה פרקטי ואיך מגיעים לזה. את יכולה לקרוא על תהליך אימון לקריירה ב: http://www.lifeschool.co.il/home/doc.aspx?mCatID=21134 http://www.lifeschool.co.il/home/doc.aspx?mCatID=21137 מאוד מאמינה בכלים שהתהליך מציעה להקשר שקידום מציאת הכיוון שאת מחפשת. אשמח ללוות אותך בהתכתבות זה מוגבל כמובן אך יאפשר לך לבחון אם זו אופציה עבורך. אז קדימה, מה החלום?

Nitsky

New member
ורציתי להוסיף כדי שיהיה ברור יותר

כיום גם חסר לי כיוון וגם קיים קושי במציאת עבודה. זאת מכיוון שתחום הטיפול פחות מדבר אלי היום וגם יש לי קושי למצוא בזה עבודה, וכמו כן בגרפיקה ועיצוב היה לי קושי למצוא עבודה וזאת כפי שנאמר לי בראיונות עבודה - כי אין לי ניסיון. אך אינני יודעת אם אהיה טובה בתחום זה . אני גם מאד אובהת בעלי חיים , אך חדרי ניתוח וכד' זה לא בשבילי , אני מחפשת באמת משהו עם יותר ביקוש , ומשהו עם יותר משכורת

בלבול

ביקוש ומשכורת עם תנאים נלווים. חשוב לברר קודם מה הדבר שאת רוצה לעשות. יש ביקוש ומשכורת בהייטק. האם זה יכול להתאים? בכול תחום שתבחרי יש כיוונים פחות מוצלחים או מתאימים לך (בתי חולים, עצמאות, וכו') ותחומים יותר מתאימים לך. אני מבינה עכשיו יותר שחסר לך כיוון. מזמינה אותך מאוד למפגש היכרות חינם אם אימון קריירה. בכול מקרה אשמח להמשיך בדיאלוג ובהצלחה, אולי עכשיו את חווה בלבול ותסכול אבל אלו יביאו אותך למקום הנכון.

Nitsky

New member
בהמשך להתכתבותנו

קודם כל תודה על היחס חשבתי על הדברים ששכתבת לי , בעבר הייתי מאד מפוקסת ומאד רציתי לעסוק בתחום הטיפול והעזרה לזולת , אך עם הזמן והעבודות שבהן עבדתי כיום אני כבר לא רוצה כל כך לעסוק בזה או בלעבוד ליד התחום אך נאלצת להתפשר על כך כי בעבודות אלה מעסיקים אותי. אני חשה שאני חייבת לשנות כיוון ולא ברור לי סופית לאיזה כיוון. אני כמובן צריכה להגיע למסקנות בעצמי , אך קשה לי. חשבתי על מאיירת או על עבודה מסויימת עם בעלי חיים , במיוחד כלבים. כשאני מתכוונת עבודה עם כלבים אני לא מתכוונת ככלי טיפולי לאנשים , אלא יותר לעזור לבעלי החיים עצמם. תודה על העידוד , כרגע אני די מתוסכלת , מקווה שהדברים יסתדרו בהמשך.

הי לימור

קראתי את ההתכתבות שלך עם רימה אני מרגישה שאת נמצאת כרגע בבלבול ותסכול גדולים שקצת לא מאפשרים לך לבדוק מה את באמת רוצה אני מסיקה את זה כי את מדברת כל הזמן על מה את לא רוצה את לא רוצה לעבוד ליד את לא בטוחה שאת רוצה לעבוד עם אנשים ייתכן שהחוויות של חוסר הצלחה מסוגים שונים גורמים לך עכשיו לרצות לשפוך את התינוק עם המים? כלומר לנטוש דברים שאהבת ורצית כי משהו לא הסתדר? אני ממליצה לך לפני שאת בודקת כיוונים המשכיים לבדוק מה קרה בעבר שפחות הסתדר והאם מדובר בגורמים שמחייבים עזיבה של המקצוע או בגורמים אחרים שיכולים לקרות שוב גם אם תבחרי תחומים אחרים וכדאי ללמוד איך להתמודד איתם אני מעריכה את המאמץ שלך למצוא דרך להצליח ואני בטוחה שאם תמשיכי להתאמץ ולמצוא את תצליחי אני ממליצה לך מאד על תהליך אימוני עם רימה או עם כל מאמן שתבחרי ואני בטוחה שזה יכול לתרום לך כל טוב אפרת נצר וייס

קצה חוט

לימור יקרה, יש פה קצות חוט שהייתי הולכת איתם ובודקת לאן הם מובילים. גם אם הם רק ישפכו אור ולא יתנו תשובה סופית או ברורה. הזכרת את התחום של איור וגם עבודה עם כלבים. מה בתחומים האלו מושך אותך. מה היית רוצה לאייר? מה הכיוון לגבי עבודה עם כלבים? מה עוד חשוב לך בעבודה? מעבר לדברים שציינת. לעבוד עם אנשים? להיות יצירתית? מישהו שיתמוך ויצמיח? חופש פעולה? וכו'? נסי גם לחשוב על חוויות מעברך בהן הרגשת במיטבך, בין אם בעבודה כלשהי, בלימודים, בחופשה או בכול פעילות אחרת. מה היה שם? גם משם אפשר לקחת קצות חוט. תרשי לעצמך לחלום קצת, להשתחרר מהמגבלות, להנות מהחיפוש. את יכולה גם לצייר את מקום העבודה שאת חולמת עליו... בהצלחה, רימה.

goodmama

New member
אולי זה יעזור

אני בן אדם שמחפש השראה בכל דבר שאני מוצא, האתר הזה מעורר השראה בצורה מדהימה ("הבית של דייויד") נהנתי לקרא וליישם ואולי יעזור גם לך. מאחל את כל ההצלחה שאפשר.

למעלה