זקוקה למידע

lilyasweet

New member
זקוקה למידע

שלום רב בני בן 3.5 אובחן לפני שבוע על ספקטרום במצב קל מאוד הוא מדבר יש קושי בלהביע רגשות שומר על קשר עין ועונה על השאלות נמצא כרגע בגן של 35 ילדים רב גילאי 3-5 עם 3 אנשי צוות הוא ילד שמעורב בפעילויות שמעניינות אותו ולא יושב בצד אבל הולך קצת לאיבוד .כרגע אנחנו מטופלים רק אצל קלינאית תקשורת ובקרוב מתחילים ריפוי בעיסוק מישהו יכול להמליץעל טיפול מיוחד שעשו לילדים במצב קל שזה תרם רבות להתפתחות

הבת שלי לא אובחנה בגיל הזה

(בין היתר כי אז היתה הרבה פחות מודעות והיה תת אבחון)
אבל נשמע שמצבה היה דומה. היא גם היתה קצת אבודה. (וואו , כמה הרבה קרה והשתנה מאז.....
) מה שאני יכולה להציע לך זה לבקש לקבל סייעת לגן. מגיע לך. זה יכול לעזור לו להתמודד ולהשתלב ולהרגיש מוגן יותר.
ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת - זה מצויין. יש גם קבוצות חברתיות לילדי הספקטרום אבל נדמה לי שהוא קטן מדי.
לעבוד איתו הרבה בבית. לשחק איתו, להזמין לו חברים שהוא אוהב ולהיות שם לסיוע בתקשורת.
ןבעיקר - לא לכעוס. צריך המון סבלנות.

dina199

New member
ברוכה הבאה

ושאלה רק כדי לברר פרטים (ולא ביקורת) : מה הייתה הסיבה לפניה לאיבחון ?

lilyasweet

New member
תגובה

היי סיבת הפנייה עיקרית הייתה עיכוב התפתחותי עם עיכוב שפתי

פלורטיים

ועם ילד במצב קל ממש לא חייבים כמות ענקית של שעות כמו בתוכנית הקלאסית.
יש מקומות עם תוכנית מרוכזת של קלינאית מרפאה בעיסוק וטיפול רגשי שעובדות כולם בפחלורטיים (צמיחה בירושלים).
יש גם מכון בייקר בבר אילן שנראה לי שיותר מדריך הורים.

רנה73

New member
מפגשים עם חברים אחה"צ והבאת סייעת לגן

אם הילד רוצה ומעוניין בחברה של אחרים מחוץ לשעות הגן, לנסות ולהפגיש אותו עם חבר/ה מהגן בשעות הצהרים. לא קבוצה של ילדים, אפילו לא שניים, רק אחד בכל פעם. תשאלי את הילד את מי הוא היה רוצה לפגוש מחוץ לשעות הגן. תראי איך המפגש הולך, איך האינטאקציה ולפי זה תחליטי אם כדאי להמשיך ולהפגיש אותם או לנסות פרטנר אחר.
אני מרגישה שזה קידם את הילדה שלנו בגן. נפגשנו עם שלוש ילדות קבועות ( אחת בכל פעם ) בגיל הזה. עם כולן היה לה חיבור טוב שנמשך אח"כ לשעות הגן, כך שאם אחת מהן לא היתה מגיעה זה לא היה משאיר אותה ללא פרטנרית למשחק במשך היום. הילדות ההן היו יוזמות יותר ומכניסות את הילדה למשחק משותף.
לגבי סייעת, אני לא ממש יודעת האם זכאים בגיל הזה ( עקרונית הבנתי שמגיל 4). אנחנו היינו בגן פרטי ולכן הבאנו מישהי על חשבוננו. אולי החוקים שונים אם מדובר בגן עיריה ועוד גן רב גילאי.

אפשר גם מעון שיקומי

זה נשמע נורא אבל תלוי במעון/גן תקשורת, בשיטה ובצוות. הם יכולים להיות מופלאים ומאוד לקדם.
הבן שלי כבר במסגרת שנייה (אלוטף ועכשיו גן תקשורת שעובדים בשיטה רגשית ופחות התנהגותית). בשתי השנים יש ילדים שונים ורובם המכריע (80% במקרה שלנו) עם אוטיזם 'קליל' ביותר. מילה נוראה שעם הזמן תביני שבעייתית בפני עצמה - מה זה אוטיזם קל.
בכל מקרה בשתי השנים היו ויש עדיין פרטנרים נהדרים למשחק, משלבים בגן ליד (גני עירייה או אחרים) ואחר הצהריים בחוגים רגילים. שנה הבאה נשלב בגן עירייה (ב"ה).

אפשר להרוויח מאוד מטיפול מסור ופרטני שיש בגנים הקטנים. גם למשפחה זה מסגרת מאוד נוחה- נותן זמן לעכל, קבוצות תמיכה, להבין מה זה אוטיזם, לבדוק איך רוצים באמת לטפל, גם ההורים לא חריגים, גם הילד לא חריג.
יש לבן שלי חברים אחר הצהריים עוד משנה שעברה והם שומרים על קשר. וגם לנו ההורים...

כמובן, לא המלצה גורפת- כל ילד, כל משפחה וכל גן לגופו.... אבל קחי בחשבון שגם זו אופציה...

מכון בייקר יותר ממולץ. בהצלחה!!!!

lilyasweet

New member
שאלה

שאלה האם ההורים של אותן ילדות ידעו של ילדה שלך יד אוטיזם ? איך הגיבו?

רנה73

New member
ידעו

ילדה אחת היתה עם בתי יחד עוד מהמשפחתון. מגיל שנה. והיה לה אח גדול שגם לגביו היו שאלות בענייני תקשורת אז כשקבלנו את האבחנה בגיל שלוש זה כבר מזמן היה "על השולחן"...
השתיים האחרות פנו אלינו בהתחלה להפגש. כל אחת בנפרד כמובן. ז"א שהיוזמה היתה שלהן וטוב שכך כי גם אני לא טובה ביוזמות, פניות ושימור קשרים חברתיים .... במהלך המפגש הראשון לדעתי או השני סיפרתי להן על האבחנה.
עוד אב אחד, חברותי מאוד, שיתף אותי שלבן שלו יש עיכוב שפתי אז אני שיתפתי אותו שלילדה יש בעיות תקשורת. כמובן שבאותו יום הילדה הפגינה התנהגות סופר תקשורתית איתו ועם בנו, מה שגרם לו לתת לי הרצאה על ה"אבחונים המתעתעים". גם היו ביקרו אותנו מספר פעמים. היה לילדה חיבור ממש טוב עם הילד.
אף אחד לא ברח.
אם לילדות טוב ויש אינטראקציה טובה והאמהות נחמדות, אין בעיה.
אבל חייבת להודות, היינו בגן הזה מגיל שנתיים, ז"א היתה שנה שלמה בה נפגשנו האימהות/הורים באירועי הגן קודם למפגשים הביתיים. כלומר, היה חיבור ראשוני טוב בין ההורים ובין הבנות לפני כל ההגדרות והתוויות והירקות...

למעלה