זקוקה לכיוו ן...

stamishei

New member
זקוקה לכיוו ן...

שלום, זקוקה מאוד להכוונה לגבי איזה מטרות טיפול מתאימות לעבודה עם ילדים ברמה נמוכה מאוד: ילד בן 3, זוחל על 4, הולך מס' צעדים בתמיכה, מוציא חפצים מקופסא, מכניס לקופסא, דופק ב-2 חפצים,כעביר חפץ מיד ליד, הצליח להרים פטריה קטנה (2 פטריות כבר לא הצליח),עם קצת עזרה ועידוד מצליח להשחיל ולהסיר טבעות ממגדל טבעות. ממעט להשתמש ביד עזר... איזה מטרות מתאימות לו? ילדה נוספת, בת 5 פלוס, עם פיגור, במצב קצת יותר טוב: בנוסף לדברים לדוגמאות שהוזכרו, מסוגלת למתוח טרפלסט, ללחוץ מעט בצק בכף ידה. משרבטת לשניה בצורה רפה ובלי קשר עין עם הדף.הבעיה היא שאני נתקעת במטרות לגביה, כי קשה לעשות איתה משהו מכוון- לדוג' בניסיון להתאמת צורות לקופסאת צורות, לא מבינה את המטרה מחייכת וזורקת את הצורה. יש לי מה לעשות איתם מבחינת מוטוריקה גסה, אבל אני לא רוצה להיות פיזיותרפיסטית... כל תוגבה תועיל לי מאוד. תודה.

יפעתפ

New member
טיפול בילדים עם פיגור שכלי

כדאי לך קודם כל ללכת אחורה ולבנות פרופיל עיסוקי. מה היא הסביבה בהם הם חיים, באיזו סביבה לימודית הם לומדים, מה הצרכים המיידיים שלהם ושל הוריהם, מה העדפות לגבי מטרות הטיפול של המשפחה. כדאי להתייחס לתחומי העיסוק השונים - ילדים עם קשיים כמו שאת מתארת בדר"כ לא עצמאיים בפעילויות ADL, מה מידת ההשתתפות שלהם במשחקים שונים, ממה הם נהנים וכו'. ורק אח"כ תתחילי בניתוח הבצוע העיסוקי כלומר מה מפריע להם לבצע את המטלות או הפעילויות השונות. מקווה שעזרתי קצת ...

shayzed

New member
ADL

הי אני גם התחלתי לעבוד עם אוכלוסייה דומה ועברתי שבועות של תסכול. הילדים איתם אני עובדת סובלים מפיגור קשה והדבר הקשה ביותר עבורי הייתה המוטיבציה הנמוכה וחוסר העניין הבולט בכל הדברים שילדים רגילים מתלהבים מהם. אז אני יכולה לתת להם למתוח טרפלסט או להרים פטריות או להנחות את ידם להתאים עיגול ללוח צורות אבל זה פשוט כלום בשבילם. עקב הפיגור, גם האפשרות שלהם להתלהב משבחים היא מצומצמת מאד וכך אם ילד הסובל מפיגור קל- בינוני לא יתעניינו במשימה אבל יבצעו ע"מ לקבל שבחים וחיזוק- גם את זה כמעט ואין אצל המטופלים שלי. ולכן החלטתי בסופו של דבר להתמקד בתחום ה-ADL. אכילה עצמאית, שתיה, צחצוח שינים, סירוק, שטיפת פנים וכד'. ועם זה אפשר לעשות המון מתרגול עם כפית או נעיצת מזלג ועד התאמת אביזרי עזר, דרך עבודה על רצף בפעולות המורכבות יותר, כל ילד לפי יכולותיו. ולא לשכוח- הנחיית צוות בגן, הורים ומטפלים נוספים. אלו הם דברים שיחודיים בהחלט לנו ובנוסף מערבים את כל מרכיבי התפקוד של מ. עדינה, גסה, הבנה, תכנון ועוד. השבחים שילד כזה יקבל על שלמד להסתרק או לנעוץ מזלג בשניצל הם גדולים ועשויים להיות משמעותיים לו יותר משבחים על נעיצת פטרייה בלוח לבן. ואפילו במקרה הגרוע ביותר- גם אם זה יהייה חסר משמעות לחלוטין- יש בלימוד המיומנויות האלו אבן בסיס שתקל עליו ולו במעט את החיים העתידיים ואת רמת העזרה שיזדקק לה ממטפלים שונים שאינם תמיד סבלניים.... בהצלחה- שי

stamishei

New member
לשי

קודם כל, תודה רבה על תשובתך.
אני מסכימה איתך ומתכוונת לעבוד על adl. הבעיה היא... שאין לי ניסיון בזה. האם תוכלי להדגים לי רעיונות לטיפול בתחומים השונים של adl כמו אכילה, שתיה עצמאית מכוס, או כל דבר? אם תוכלי לעזור לי, אודה לך מאוד

בדיקת המצב הנוכחי שלהם

קחי ילד או שניים ותשאלי את עצמך את השאלות הבאות: (אני מתמקדת באוכל, אפשר ליישם את אותו עיקרון על שתייה) קודם כל: לא כתבת באיזה סטינג את עובדת. האם זה גן? האם זה מכון להתפתחות הילד? מי שוהה עם הילד רוב שעות היום? ועכשיו: האם הוא מתעניין באוכל? איזה אוכל הוא אוהב? האם הוא אוכל לבד ביד (סנדוויצ'ים וכדומה)? האם הוא מסוגל להשתמש בכפית/מזלג למאכלים מבושלים? האם הוא יודע לווסת לבד את כמות המזון בפה, או שצריך לתחום אותה בשבילו? האם מאכילים אותו פאסיבי לגמרי או מסייעים לו, ואם כן - באיזו צורה? האם יש לו בחירה בין כמה מאכלים? אם יש כמה מנות בארוחה, האם הוא יכול לבחור מה לאכול מיד ומה אחר כך? (בקיצור - האם מעודדים החלטה אישית ותקשורת). אם הוא נמצא במסגרת: מה המצב במוסד החינוכי ומה המצב בבית? (הרבה פעמים יש הבדלים משמעותיים בתפקוד במקומות שונים) האם יש הבדלים משמעותיים בעצמאות בין סשן של "אכילה טיפולית" (כלומר בדגש על מקסימום עצמאות של הילד) לבין "האכלה סטנדרטית" על ידי מורה או סייעת? מכל השאלות הראשונות, תוכלי להבין מה המצב של הילד כיום, ותוכלי לחשוב לפי זה מה השלב הבא שאפשר לשאוף אליו. מהשאלות האחרונות תוכלי להבין האם העבודה שלך צריכה להיות בכיוון של התערבות ישירה עם הילד (ללמד אותו מיומנות), או בהדרכה לצוות שעובד אתו, או בהדרכה, תמיכה ומעקב להורים ולמטפלים בבית. בהצלחה!

למעלה