זקוקה לייעוץ

מורן ה

New member
זקוקה לייעוץ

יש לי אח בן 8 שכנראה סובל ממשהו ואנחנו לא יודעים, לקחנו אותו ליועצת אבל היא לא עזרה לנו הרבה. הוא כל היום כמעט עצבני, יש לו הרבה התפרצויות, ויחסית הבית שלנו מאוד רגוע אין בו צעקות או כעס ואנחנו לא יודעים מאיפה יש לו. כל לילה הוא לא מצליח להירדםעד 11 ו12 בלילה והוא יכול לשכב במיטה 4 ו5 שעות, הוא לא מוכן כמעט לאכול, קשה לו להסתדר עם חברה, הוא ישר מתעצבן וצועק או מחטיף, בלימודים הוא קצת מעופף. מה ניתן לעשות?\

לאבחן אותו במכון מוסדר שעוסק

בפסיכאטריה ילדים. אבל נראה לי מתשובתך שהוא יסרב מפחד לתיוג. תחשבו מראש איך מעלים זאת לפניו. בגיל הזה מתחיל הפחד מסטיגמה ושיחה עם פסיכאטר מאוד מתייגת בגיל הזה. גיל

שלום לך../images/Emo140.gif ראשית, את יכולה להפנות

גם את הורייך לכאן. נשמח לשמוע מהם פרטים ולנסות לעזור יותר. התיאור שלך לדעתי מספיק בכדי לגשת לרופא הילדים המטפל בו בד"כ ולבקש הפנייה לאבחון הפרעות קשב וריכוז. מומלץ מאוד לבצע את האבחון במכון מומחה לכך, בפיקוח פסיכיאטר מומחה ל-ADHD. לדעתי, כמה שיותר מהר- יותר טוב. כל יום שכזה, הוא תוספת של תסכולים לילד ולכל המשפחה. מיותר וחבל. מה גם שאין ספק, שגם אם לא מדובר ב-ADHD מצב כזה מצריך אבחון בהקדם. והייתי ממליצה שלא להעלות את נושא ה'תיוג' בפניו כלל. לאמר את האמת. הולכים למרפאה לבדוק מה גורם לך לעצבנות וכל היתר.. לטפל בעצמך זו חובה- לא משהו שיש להתביש בו

אני מבין בין השורות...

שאין זוהי התנהגות שהוא גדל איתה מהגילל הרך, מבין מדבריך שזה תהליך שהתלתם לחוש בו בזמן האחרון, אם כך הדברים, נסו להשקיע מאמץ רב ביותר תשומת לב, אולי יותר משמעת חינוכית חסרה כך? אולי משהוא בתא המשפחתי שלא שמתם לב אליו? (אפי' הריון או לידת אח וכדו') כדי להיתיעץ עם אנשי חינוך פנים מול פנים קודם שניגשים לכיוון של קשב וריכוז, קל מאד להאשים את הקשב וריכוז, שכן גם ילד שיש לו הפרעה בהתנהגות על רקע ריגשי יוכל להתאפיין לחינם כ adhd וחבל. כמ"כ חשוב לברר בביה"ס אם חשים במשהוא אם התנהגותו רגועה יותר,או אותו הדבר זה יתן אור רב לבעיה. זוהי דעתי בהצלחה.

05 מיכל

New member
מורן, ממתי כל זה?

זה היה ככה תמיד? זה התחיל לאחרונה? זה התחיל באופן יחסית פתאומי או שהתפתח בהדרגה? האם זה התחיל סביב אירוע מסוים? סביב התחלת כיתה א'? סביב אירוע מסוים בחייו או במשפחה? כל אלה שאלות חשובות כדי להבין אם הכיוון הוא קשב וריכוז, או ריגשי. בכל מקרה נשמע שהילד במצוקה גדולה, וחשוב למצוא את הסיבה ולעזור לו בהתאם. בהצלחה!

למעלה