זקוקה לייעוץ

sivan235

New member
זקוקה לייעוץ

היי לכולם!!!! אני חדשה פה וזקוקה לעזרה אני בחורה בת 24 בריאה (רוב הזמן), ולפני יומיים בעודי בעבודה קיבלתי התקף אפילפטי, שכלל פירכוסים ואיבוד הכרה למספר דקות. זו הפעם הראשונה בחיי שקרה לי דבר כזה, אין לי מושג אם זה מרמז על כך שבאמת חליתי, מה שאני יודעת הוא שעד אותו היום לקחתי כדורים לגמילה מעישון "זייבן" שבתופעות הלוואי הנדירות שלהם קיימות תופעות של התעלפות ועוויתות.... מיותר לציין שמאותו היום אני מבוהלת לחלוטין, פינו אותי לבי"ח איכילוב, והנוירולוגית שבדקה אותי שם אמרה לי שלדעתה זו לא אפילפסיה, וזאת מבלי לעשות לי בדיקת e.e.g או כל דבר דומה, אז על סמך מה היא החליטה?!?!?!?!? היא שלחה אותי בכל מקרה לבדיקה אצל מומחה לאפילפסיה ולבדיקה קרדיולוגית, הבעייה היא שתור לרופא יש לי רק בעוד שבוע, ותור לe.e.g רק לעוד שבועיים, ובינתיים אני מאד לחוצה!!!! השאלה\ות שלי היא האם באמת יכול להיות שזהו רק התקף חד פעמי כתוצאה מהכדורים?? איך יכול להיות שהרופאה באמת איבחנה אותי רק מבדיקת רפלקסים וכדומה?? והאם בדיקת e.e.g שנעשיית כל כך הרבה זמן לאחר ההתקף, עדיין יכולה לגלות את הימצאות המחלה (במידה והיא באמת קיימת)?? מתנצלת על אורך השאלה ועל הבלאגן, אני פשוט באמת מאד מבולבלת ומקווה שתוכלו לעזור לי... תודה מראש!!!

בדיקת אי אי ג'י עדין יכולה לגלות

הימצאות מוקד אפילפטי ומכאן לדעת שיש לך אפי' לא משנה מתי עושים אחרי ההתקף.. כי אם יש לך אפי'.. המוקד יהיה שם ככה או ככה.. והניורולוגית בטח גם שאלה אותך שאלות ומהכול ביחד יכלה להבין שזה לא מקרה של אפי'..

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

בדרכ"כ לא מאבחנים אפילפסיה על סמך התקף אחד. התקף אחד יכול להיות לנבוע מכל מיני סיבות שאינן קשורות לאפילפסיה. רק אחרי שני התקפים לפחות קובע נוירולוג, יחד עם בדיקות EEG ותיאור ההתקף ע"י החולה או מי שראה אותו בזמן ההתקף אם זו אפילפסיה או לא.

לסיוון

המצב הוא ש- 10 אחוז מכלל האוכלוסיה מקבלים ארוע אפילפטי במהלך חייהם. רק 3 אחוז מכלל האוכלוסיה ניזקקים לטיפול. רק אחוז אחד ניזקקים לטיפול לכול חייהם. ולבסוף רק חמישית אחוז הטיפול לא מצליח להפסיק כל התקף. בנוסף בגילך הסיכוי לאפילפסי הולך ויורד משמעותית. אז את בהחלט יכולה להיות רגועה. את בהחלט יכולה להיות שיכת ל- 7 אחוז. בענין התורים, אל תהיה מוטרדת , אין למה למהר , זה לא משנה, קחי אויר תרגעי ותמשכי לבדוק כל דבר. וגם אם , אני אגלה לך סוד: לא נעים, אבל אין סיבה לפניקה.

sivan235

New member
תודות לכולכם!!!!!

אני מודה לכל מי שהגיב לפנייה שלי, ובמיוחד לאבא של אפי שהצליח להרגיע אותי משמעותית!!!!!!! הצלחתי לבסוף לקבוע תור לרופא שרציתי כבר למחר, כך שאני אפילו עוד יותר רגועה, נחכה ונראה מה יהיה לו להגיד.... אני בהחלט מקווה לטוב (ולהשתייך ל7 האחוזים), אבל גם אם לא, זה בטח שלא סוף העולם!!!!!!! ושוב, המוןןןןןןןןןן תודה לכם!!!!!! סיון

למעלה