זקוקה לייעוץ

זקוקה לייעוץ

בס"ד זקוקה לייעוץ. בני בן ה-7 לומד יום לימודים ארוך. בשעה 16:30 הוא מגיע הביתה. בשעות הבוקר הוא נוטל ריטלין SR המשפיע עד השעה 15:00 בערך. ואשר העלה אותו בצורה נפלאה בלימודים. הבעיה מתחילה כאשר הוא מגיע הביתה ויש בעיות התנהגותיות קשות. השאלה שלי האם כדאי לתת בשעה 16:30 ריטלין רגיל, האם זה לא יותר מדי לילד, גם ככה קשה לתת מדי יום ביומו את "הרעל" הזה, אז מה להוסיף לו עוד? בברכת תודה מראש לכל המשיבים. ופורים שמח לכולם.........

05 מיכל

New member
לא כל כך בטוח

הילד שלך מגיע בוודאי תשוש. הוא במסגרת מאוד ארוכה לגילו ולילד כמוהו. אם תתני עוד רטלין - ייתכן שזה כבר יפריע לו להירדם בלילה. וחוץ מזה, אינני יודעת מה זה עושה לתיאבון שלו. הייתי מציעה לך לנסות קודם משהו אחר, אם יש לך אפשרות: כבר סיפרתי פעם שכשהיינו בהדרכת הורים ביקשו מאיתנו להקציב כל יום לילד פרק זמן של 15 עד 30 דקות שהורה אחד נמצא לגמרי לבד עם הילד הזה, משחק איתו במשחק לפי בחירת הילד, ולפי הכללים שהילד מחליט(!) ההורה לא מתווכח! (הבן שלי בכלל העדיף שאקריא לו סיפור בזמן הזה, למרות שכבר ידע לקרוא.) זה מאוד מאוד מרגיע ומאפס אותם. ייתכן שזה יכול לעזור לילדך, ובכל אופן - אין סיכון בלנסות (לא אמרתי שאין קושי להקדיש מין פרק זמן כזה יום יום...)

TikvaBonneh

New member
בעיות התנהגות בבית

כדאי לך לעבור הדרכה בסמכות הורית. אני חושבת שזה יספיק ולא תצטרכו להוסיף לו עוד כדור. שיטות החינוך שאנחנו מכירים ושהצליחו לנו עם שאר הילדים לא מספיקות לילדי ADHD. יש ספר "לשלוט בADHD", של בארקלי שמפרט שיטות מתאימות. בהצלחה - אנחנו גם היינו במקום הזה.

zivadina

New member
התנהגות אחר הצהריים

נהוג להמליץ להשתמש בריטלין לפי הצורך. כלומר, אם אחר הצהריים הילד מפגין התנהגות בעייתית מאוד, ניתן להוסיף לו עוד מנה של ריטלין "רגיל" (4 שעות), רצוי לא אחרי השעה 16:00. מבחינת אורך ההשפעה, מותר לתת ריטלין למשך 12 שעות, כך שאם הילד מקבל כבר ריטלין SR, שנחשב ל-8 שעות, מותר להוסיף ריטלין רגיל, שנחשב ל-4 שעות. אני מצטרפת להמלצת ההורים כאן, לבדוק את התאמת מסגרת הבית לצרכים של הילד, כדי להקל על התנהגותו. מנסיוני, יצירת מסגרת הולמת בבית מביאה לרגיעה של הילד ושל ההורים. בנוסף, ייתכן שהתנהגותו הקשה אחר הצהריים נובעת מ-rebound, שזאת תגובת הגוף לכך שהריטלין נעלם בבת אחת ממחזור הדם. כדי להקל על התופעה, נהוג להוסיף מנה קטנה מאוד של ריטלין "רגיל" (4 שעות) לפני תפוגת מנת ה-SR הרגילה, וכך עוזרים למתן את היעלמות התרופה ממחזור הדם. אני מציעה לך לחזור לרופא המטפל ולשקול אתו את כל האפשרויות האלה: 1. טיפול התנהגותי 2. טיפול ב-rebound 3. מעבר לקונסרטה, שהיא ריטלין אשר משפיע למשך 12 שעות

איך מרגיש הילד?

אני תמיד מנסה "להכנס" לנעליהם, לפני שאני נכנסת ללחץ.. אני מניחה כי הילד חוזר עייף. המאמץ הנפשי מיום לימודים ארוך קשה מאוד. הייתי מנסה להכניס הרגל של חצי שעת הרגעות בחזרתו. שתיה קלה עם נשנוש, אם אמא פנויה, לספר סיפור, לשוחח מעט על היום שעבר. כל מה שיכול להרגיע ואינו דורש מחשבה, פעילות פיזית או מאמץ. לי, למשל, מאוד עוזר להתקלח מיד עם החזרה מהעבודה (לא שמצליחה לבצע כל יום
) לא הייתי מוסיפה לו עוד מנת ריטלין, אלא מחפשת דרכים להרגעה,נינוחות והפחתת חיכוכים עימו. ולא לשכוח- הרבה חיבוקים וחום,אהבה של אמא- מרגיעים גם

למעלה