זקוקה לייעוץ

l i b e r t y

New member
זקוקה לייעוץ

שנתיים.שנתיים אף אחד לא הקים אותי מהמיטה. שנתיים אף אחד לא האמין בי,לא חשב שאני שווה משהו. שנתיים אף אחד לא דיבר איתי,ייעץ לי,דירבן אותי.שנתיים. שנתיים של סבל,עצבות ,תסכול,חוסר אונים. שנתיים לא חיבקו אותי או אמרו לי מילה טובה. אני הקמתי את עצמי מהמיטה, דירבנתי את עצמי לצאת החוצה. דיברתי וייעצתי לעצמי שאני כן שווה משהו,שאני מסוגלת. והתחלתי לעבוד על שינוי. שינוי באורח החיים,שינוי בחשיבה,שינוי שהתבטא לא רק נפשית -גם פיזית. התחלתי לפרוח,התחלתי להתקדם התחלתי להשיג דברים בחיים והכל בזכותי... אבל פתאום עכשיו,כולם לוקחים קרדיט על השינוי הזה. אמא שלי בעיקר. היא מספרת לכולם שבזכותה אני התקדמתי,שהיא דירבנה אותי, שהיא ייעצה לי ואמרה לי שאני מסוגלת...הלוואי.הלוואי שזה היה כך. אבל לצערי, זה לא קרוב למציאות. ללא אמצעים,כוח נפשי או חשק קמתי והתחלתי לזוז . אחרי שנה שבה נשברתי לא מעט פעמים - הצלחתי. אני הצלחתי! והיא,החצופה הזאת ,לוקחת לעצמה את כל הקרדיט ומחמיאה לעצמה. היא לא יודעת שבגלל אדישותה והיחס המזלזל נזקקתי לטיפול פסיכולוגי. איך לאכול את זה ?? אני פונה אליכם כי אני בנאדם מאוד רוחני שמשתדלת להיות רגועה ולקבל דברים באהבה והבנה אבל אמא שלי מתסכלת אותי ואני לא מצליחה לקבל אותה או את המעשים שלה והיא גורמת לי ,לא פעם,לעצבים לאנרגיות שליליות ,כעס וטינה כלפייה ובכלל וזה מאוד מתסכל... אנא ייעצו לי מה לעשות להבא במקרים דומים שקורים לעיתים תכופות. איך לשמור על אורך רוח ?

l i b e r t y

ברכותי לרגל השינוי וההצלחה. בראשית דברייך ציינת שאף לא אחד תמך בך במשך שנתיים. אכן,"אם אין אני לי מי לי?" הנה חומר למחשבה עבורך: אז מה הסיבה שציפית שאחרים ייטלו אחריות לחייך ויידרבנו אותך לשנות? מה הגורם המרכזי שמפריע לך בנוגע ללקיחת הקרדיט לתוצאה? בעיני,מה שחשוב הן התוצאות וההחלטיות - לא חשוב מי ייקח את הקרדיט. ובאשר לאחריותו של הזולת למצבנו - את שוב מציינת שאימך מתסכלת אותך ואת ממורמרת וחשה שהיא מאכזבת אותך ולא מתנהגת כאם. מה שמתסכל אותך -ל ד ע ת י - הוא הציפיה שאימך תתאים למודל שקיים בך. זה ריאלי??? וכגודל הציפיות גודל האכזבות. הכעס/הטינה/האהבה/וכל רגש אחר נעוצים במחשבותינו אנו.כפי שכבר נוכחת לדעת הן בנות שינוי. רגשות אלו משפיעים על איכות חיינו,טיב יחסינו עם עצמנו ועם הזולת. ומחשבותינו הן באחריותנו הבלעדית. במקום ביקורת נוקבת והאשמות [שמובילות לרחמים עצמיים ולאובדן אנרגיות] רצוי להאמין שיש ביכולתנו לחיות אחרת. הצעה?-בכל פעם שתרגישי במועקה/תסכול/כעס/אינה חישבי מייד על שתי המילים:"הזדמנות להצלחה" ועברי מייד למחשבה המעודדת בוודאי לגבי מצבך היום לעומת מצבך בעבר. רעיון זה לא מקורי שלי... דבר נוסף: כשאני מאשימה את הזולת אני מאבדת מכוחי. את הזולת אין בכוחי לשנות אלא רק את עצמי ולכן,שינוי בי ודאי עשוי להשפיע על עצמי ועל סביבתי. ואם לא-אז לפחות אני אשתדל להיות שלמה עם עצמי וזה יהיה שכרי... אולי כדאי למקד אנרגיות במטרות שלנו ולנסות להשיג אותן במקום לשקוע בתהומות הייאוש/האכזבה/השלילה. אין לי מושג בת כמה את-מדברייך ניכר שאת בחורה אינטיליגנטית ואנרגטית,השתמשי ביכולת אלו לצמיחה. מקווה שהועלתי במשהו. יישר כח ובהצלחה תמיד...

s a l a l a

New member
יקרתי

לפי סיפורך , אני מרגישה שעברת דרך קשה , מפותלת , וארוכה על מנת לרכוש את השקט הפנימי , על מנת להביט דרך חלון חייך ולראות את יופיו של העולם , את יופיו שלך . עברת את הדרך לבד , ללא תמיכה , ללא עזרה , לא היה לך על מי להישען נזקקת לאהבה וחום , לחיבה , למילה טוב. הושטטת את ידך .. ולא קיבלת יד בחזרה. אבל כיום יקרה , את במקום אחר . היום את כבר לא העבר שלך , היום את יוצרת לעצמך את ההווה - את העתיד. היום את צועדת בנתיב חייך .. שמלווה לא פעם בנפילות קשות , אבל היום את חכמה יותר , שלמה יותר , בוגרת יותר. מה שעוזר לך לקום , לאסוף את שברייך ולצעוד האלה בשביל החיים. אל תצברי יקרה , כעס ומירמור לגבי סבוביך . אל תשפטי אותם. תיהיה יותר נעלה מהם , תעשי את בשבילם את הדברים שהם לא עשו בשבילך אני מאמינה שמשפחתך או חברייך אולי לא היו מספיק מודעים למצבך , אולי הם היו כל כך עסוקים בחיים שלהם שלא היה להם את האבחנה לגבי מה שקורה בחייך . אל תשפטי אותם . תיהיה נעלה מהם . תבטאי את גדולתך ועוצמתך בכך שתדעי להניח לעברך , בכך שתתנקי מאותו רעל ומירמור שמציף לעיתים את ליבך , הוכחת לעצמך - שאת מסוגלת גם להגיע למקומות הרבה יותר גבוהים וטובים בעצמך . ורק לך שמורה הזכות לכך . ואת עדה לה. הפסיקי להתייחס למה אמא שלך אומרת , אל תעניקי לזה משמעות. את יודעת שזה רק בזכותך לאן שהגעת - זה מספיק. למה את מחפשת להוכיח את זה ? או למה את רוצה שאנשים יראו שזאת את עשית את כל הדרך הזאת לבד ? למה את צריכה חיזוקים ? למה את צריכה אישורים ? אז אני אומרת לך שאת חזקה ,ואת טובה , ואת עצומה ואת מקסימה ואני יודעת שזה הכול רק בזכותך. אמא שלך אולי אדם חלש , אולי היא פתאום התעוררה ושמה לב שהיא לא הושיטה לך יד כהיית בזמנו צריכה , אולי היא רוצה להוכיח משהו בזה שהיא כל הזמן "משויצה" שזה בזכותך . תני לה מתוקה ... עזבי את זה . חבל אל הכעס , אל האנרגיות חבל להרוס את מה שהגעת אליו עד עכשיו. אני מאחלת לך חיים של אהבה , אור , הגשמה עצמית , אמונה , מודעות עצמית חיים של נתינה , הקשבה , עזרה לאחר , קבלת השונה , חיים אחרים שתעניקי - גם אם לך זה לא היה . דווקא מהמקום הזה את צריכה רק לצמוח . באהבה וידידות , S A L A L A

l i b e r t y

New member
../images/Emo24.gif תודה.

הפנמתי את דברייך,כ"כ נגע לליבי... באמת תודה...הייתי זקוקה לזה.

l i b e r t y

New member
דרך אגב,

זה מדהים להגיע לתובנות כאלו בגילך הצעיר. את מדהימה.עשית לי כ"כ טוב על הנשמה וכאמור,הייתי זקוקה לזה...

Rinor

New member
כל הכבוד!

יקירה אין לי מילים רק להחמיא לך והוריד את כל הכובעים שרק אמצא בפנייך שלא נשברת, שלא איבדת אמונה בעצמך וביקום שיעזור לך הצעדים שאת עושה בחיים הם שלך ורק שלך, כל השאר הם סובבים וברקע, חלקם עוזרים לך במסע שנקרא חיים, חלקם הם כמו מכשול, אך עליך ללמוד מכל דבר כיצד הוא מתקשר אליך ומה את לומדת ממנו להמשך הדרך... אני בטוח שאם הגעת עד הלום ודחפת את עצמך כן לראות עולם, כן להפתח לעולם ולשאוב ממנו אנרגיות וחוויות, אין דבר שעתה יעצור אותך אל תתרגשי ממה שקורה סביב, קבלי דברים בהרמוניה, ומה שאת מרגישה שמציק לך, התמודדי איתו ודעי שהכוח הוא בך, והבחירה היא שלך. דרך צלחה יקירה, נשמח לשמוע ממך עוד בפורום אהבה ואור לכולם! זילברמן ניר...

תאמיני בעצמך,ותחשבי על עצמך קודם...

כל בך,השינוי מתחיל ממך,ולא מאף אחד את ורק את,תשחררי כעסים ואל תתני לאף אחד לחסום אותך,ולנהל לך את החיים,גם לא לאמא שלך וכל מה שתעשי בחיים טוב או רע זה את,זה השיעור שלך בחיים. כל הכבוד לך שקמת על הרגליים ואל תחכי שאף אחד יעשה משהו בשבילך רק יש דברים בדרך שמלמדים אותנו רק צריך להיות קשובים,אלוהים שולח מסרים דרך אנשים בחיים לפעמים לא בא לנו לשמוע.ממקומות שלנו כמו למה מי הוא שאומר לי מה לעשות? הכי חשוב חמודה לשחרר כעסים וטינה כי זה לא מוביל לשום מקום רק למקומות לא טובים,ואת החיים שלך תנהלי את,ואל תספרי לה יותר מידי אם היא לא מבינה אותך. שיהיה לך רק טוב ובהצלחה.ואם תרצי אני פה לרשותך.

למעלה