זקוקה לייעוץ

l i b e r t y

New member
זקוקה לייעוץ

שלום, אני מגמגמת בגלל בטחון עצמי נמוך ,פחדים ,חרדות וכו... אני לא מגמגמת ברמה קשה ,אבל מגמגמת. רציתי לדעת אם רצוי ללכת לקלינאית תקשורת או לטיפול פסיכולוגי? איזה טיפול יותר יעיל? תודה.

stkachov

New member
הי וברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

לדעתי את צריכה לנסות את שני הדברים שלב כלשהו. אבל עדיף שתתחילי עם פסיכולוג(או פסיכיאטר אם צריך). חשוב שתעבדי על הבטחון העצמי שלך וכל שאר הבעיות שמטרידות אותך לפני שתתחילי לטפל בגמגום עצמו.

התשובה בגוף השאלה

כתבת שאת מגמגמת בעקבות בטחון עצמי נמוך, פחדים, חרדות וכו'... לדעתי לכי קודם כל על טיפול פסיכולוגי שיאושש לך את הביטחון העצמי. גם אני מגמגמת קל ורוצה להגיד לך שביטחון עצמי עושה פלאים. (ואני עברתי שני טיפולים אצל שתי קלינאיות שונות, במילה אחת- בולשיט) לא נראה לי שקלינאית תעזור לך במיוחד מכיוון שהגמגום שלך הוא קל והשיפור בדיבור לא יהיה משמעותי אם בכלל. טפלי בנפש שלך ותראי שיחול שיפור.

l i b e r t y

New member
תודה לך מירב

RobinhooDw

New member
שלום

את בטוחה שהבעיה נובעת מחוסר ביטחון עצמי? ידוע שמגמגמים סובלים מחוסר ביטחון עצמי שדווקא הוא נובע מהגמגום עצמו.. ולא להפך, כך לפחות במצב שלי :}

stkachov

New member
זו שאלה קשה

זה כמו השאלה מי בא קודם: "הביצה או התרנגולת?" הדברים קשורים זה בזה.

אנחנו דומים..ובעיקרון זה לא משנה...

אני ולך אני מבין יש אותה בעיה יש לנו גימגום קל (לפעמים קשה) ובעיה לפעמים של חוסר הביטחון. אני יכול להגיד לך שקלינאית תקשורת לא תעזור לך הרבה כי הם עובדים יותר על הגיה נכונה של המילים. אבל כמו שאמרו פה זה לא ממש משנה, כי אם תשפרי את הביטחון העצמי אז הגימגום ישתפר ואם תשפרי את הדיבור אז גם הביטחון העצמי שלך יעלה. אני עצמי מטופל כרגע בהפנוזה, כדי לך לנסות ...

אצל איזה פרופסור אחד...

זה רפואה אלטרנטיבית שקשורה לקופת חולים כללית...

shuky63

New member
אתה יכול לפרט קצת על צורת הטיפול

זה מעניין כי זה סוג טיפול שלא שומעים עליו הרבה בגימגום

בכייף...

בעיקרון יש שתי סוגים של היפנוזה, האחד, טיפול קצר יחסית של שתי מפגשים שכל מפגש בערך ארבעים דקות עד שעה בטיפול הזה הוא באמת מהפנת אותך כשאתה לא מודע למציאות ופשוט משכנע אותך כשתיתעורר אז לא תיגמגם, האמת לא ניסיתי את הטיפול הזה אבל איך שהבנתי זה לא ממש מועיל כי מה שבא בקלות הולך בקלות זה אולי יועיל ליום יומיים אבל לא לטווח ארוך וכל מפגש יקר מאוד. הטיפול השני שעכשיו אני הולך אליו זה 10 או יותר מפגשים (לפי ההתקדמות) בכל מפגש הוא כביכול מהפנת אותך אבל אתה מודע למה שקורה, הוא מנסה להבין למה התחיל הגמגום, אתם עובדים על הביטחון העצמי ועל שיפור הדיבור, יש תרגילים מסויימים שבעצם גם אמורים לשכנע ולעלות את הביטחון העצמי (כמו שאמרנו זה משפיע על הדיבור) כל מפגש מוקלט על קלטת, אחרכך בזמנך הפנוי אתה מקשיב לקלטות ועובד על הדיבור (כמה שיותר לדבר). כל מפגש 45 דקות פעם בשבוע. כדאי לנסות !!!

כן אפשר להגיד...

לי אישית זה עזר.. ואני מאמין מי שירצה וישקיע זה יועיל לו הרבה. פשוט אני אין לי כל כך זמן להשקיע בגלל הצבא אבל בכל זאת זה מועיל..

RobinhooDw

New member
הייתי בטיפול דומה

הלכנו למהפנט 5-4 פעמים, כל פעם הוא ניסה להפנט אותי ולא הצליח... כך שלא יצא מזה הרבה :}

נכון..

בגלל זה ציינתי שיש שתי סוגים של היפנוט. 1. מצב שאתה לא מודע למציאות אתה מהופנט לחלוטין (מה שאתה הלכת ולא הצליחו) זה נכון לפעמים יש אנשים שאי אפשר להפנט אותם. 2. מצב שאתה כביכול מהופנט, אתה נמצא במין טראנס, אתה מהופנט חלקית ואתה מודע למציאות בצורה מלאה. בגלל זה הטיפול עצמו יותר ארוך ואם הוא מצליח אז הוא בהרבה יותר מועיל (לטווח ארוך ).

shuky63

New member
כדי להפעיל טוב טכניקות דיבור

את צריכה להיות במצב שבו מצב הדיבור עצמו לא מלחיץ אותך בצורה קיצונית. את צריכה לשאול את עצמך אם היום את נמנעת ממצבי דיבור בגלל הגימגום.אם התשובה היא כן ואת תלכי לקלינאי תקשורת ותלמדי טכניקת דיבור ואפילו תתרגלי אותה בבית שעתיים כל יום כשתבואי לדבר במצב שנלחצת ממנו קודם את עדיין תלחצי ולכן יהיה קשה לך מאד עד בלתי אפשרי להתרכז בטכניקת דיבור שאת עדיין לא מנוסה בשימוש בה. את צריכה לנסות טיפול פסיכולוגי או התנהגותי שיביא אותך למצב שתדברי ב80-90% ממצבי הדיבור בהם את רוצה בתוכך לפתוח את הפה ולדבר,למרות הגימגום.רק אז תהיי מוכנה להשתמש בטכניקה לשיפור נוסף של השטף ולהגיע למצב שתדברי ב100% של הפעמים. אם היית מספרת שאת מגמגמת קשה שנתקעת קשות כמעט בכל מילה הייתי אומר לך כן לנסות טכניקה שתשפר אפילו במעט את הדיבור שלך ותאפשר לך להתחיל לדבר ואז להמשיך לטיפול ההתנהגותי.

לדעתי עדיף טיפול נפשי - נראה לי

יותר יעיל , ובמילא שיפור בתחום הרגשי ישפר פלאים את הגמגום. הרי הקשר בינהם כ"כ צמוד. אם יורשה לי לשאול (כי גם לי בעיה דומה) , ממה יש לך פחדים וחרדות ??? בת כמה את ?

light blue

New member
לכל אחד יותר יעיל משהו אחר

אני מאמין שלהרבה מגמגמים (וגם להרבה לא מגמגמים) יש חרדות וביטחון עצמי לא בשמיים, אבל לכל אחד טיפול אחר. אני הייתי בטיפול פסיכולוגי שנים, אצל 3 מטפלים והם לא ממש עזרו לי לדבר יותר טוב. אמנם עבדתי איתם על תכונות פחות טובות שלי ולמדתי על עצמי הרבה אבל זה לא ממש הזיז לשטף הדיבור שלי. לפני כשנתיים הייתי בטיפול אצל קלינאי, ואז גם חל שיפור בדיבור שלי. אולי השטף שלי לא השתפר הרבה (סה"כ הוא היה לא רע גם לפני כן) אבל הביטחון העצמי שלי ובעיקר הקבלה שלי את הגמגום עזרו לי מאוד. אם את שואלת אותי - אני הייתי הולך על הקלינאי. אבל גם במקרה הזה, לא עם כל קלינאי יהיה לך אותו דבר

למעלה