זקוקה לייעוץ

ozzygirl

New member
זקוקה לייעוץ

אין לי בגרות ואני מעוניינת ללמוד. הבנתי שבאוניברסיטה הפתוחה אין תנאי קבלה וחשבתי ללמוד שם. האם כדאי לי? או שעדיף להשלים בגרות? אני חושבת שזה מיותר כי מדובר בתהליך ארוך ויקר אז חשבתי לדלג עליו,מה גם שנראה לי כי אוכל להצליח גם בלי זה. כמו כן, אני מעוניינת ללמוד עבודה סוציאלית או מדעי ההתנהגות או כל דבר אחר שקשור בנתינה ועבודה בקהילה, האם ישנם קורסים או הכשרות שניתן ללמוד בתחומים אלו ללא בגרות? תודה

בלי בגרות

באוניברסיטה הפתוחה ניתן ללמוד פסיכולוגיה אבל לא עבודה סוציאלית. עוד אפשרות לשקול היא מכינה קדם אקדמית שציוניה יחשבו במקום ציוני בגרות

ozzygirl

New member
תודה לך, אבל

האם תוכל/י להרחיב בעניין המכינה קדם אקדמית? תודה

מכינה

האגודה לקידום החינוך שליד משרד החינוך התרבות והספורט, אחראית ומפעילה את מערכת המכינות מטעם המשרד והמועצה להשכלה גבוהה. האגודה פועלת כעמותה ציבורית כארבעים שנה במגמה להעניק הזדמנות שווה לצעירי ישראל, מבטיחים, מוכשרים וחדורי מוטיבציה, שנסיבות שונות מונעות או מנעו מהם לממש את יכולתם וכישוריהם. מי יכול ללמוד במכינה? צעירים וצעירות אשר מסיבות שונות לא סיימו את לימודיהם התיכוניים או לא זכו בתעודת בגרות מלאה, או מעוניינים לשפר את ציוניהם. סוגי המסלולים הם: מסלול חד שלבי: למועמדים החסרים עד 14 יחידות לימוד לתעודת בגרות או לאלה המעוניינים לשדרג יחידות לימוד. משך המסלול עד 10 חודשים. מסלול דו-שלבי: למועמדים שהשכלתם התיכונית מקבילה ל - 11 - 12 שנות לימוד והחסרים למעלה מ- 14 יח"ל. מסלול מדורג: למועמדים המעוניינים להבחן במקצוע אחד או שנים במועד קיץ או חורף. מסלול פרוייקט שר החינוך: אפשרות ללמוד ולהיבחן במקצוע בגרות אחד, החסר להשלמת זכאות לתעודת הבגרות, בכפיפות לאישור האגודה לקידום החינוך. אם חשבת על מוסד מסויים להשכלה גבוהה שבו תהיה מעוניין ללמוד, רצוי לפנות למכינה הקדם-אקדמית הקשורה לאותו מוסד.

למעלה