זקוקה לייעוץ

ksb216

New member
זקוקה לייעוץ

נפל לי האסימון שצורת העבודה שלי, וכנראה צורת החיים שלי, לא כ"כ מתאימים לי מבחינה בריאותית. השתחררתי לא מזמן מבי"ח לאחר כמה חודשי אשפוז מאוד קשים בשל מחלה מערכתית אוטואימונית (לופוס) שהסתבכה לי. אני חוששת שאם לא אשנה עכשיו משהו בפורמט החיים הקיים, בפעם הבאה זה עשוי להיגמר פחות טוב. קצב החיים הרגיל שלי הוא מאוד מהיר ומאוד עמוס. אני נשואה, אמא לשני ילדים מדהימים ומושקעים, עובדת במשרה ניהולית שאני אוהבת ונהנית מאתגרים, אבל מסתבר שאני לא יודעת לקבוע לעצמי גבולות שיתאימו למצבי הבריאותי. נראה לי שאני צריכה ייעוץ בעיקר בנוגע לאפשרויות להמשיך לעבוד ובאיזה פורמט לנוכח מגבלות המחלה שלי. אני יודעת מה אני אמורה לעשות (המנעות מסטרס, מנוחה רבה יותר, מדיטציה/יוגה/כד') אבל לא יודעת איך. בנוסף, לא סגורה על מה סוג של בעל המקצוע שמתאים להתייעץ איתו בנושאים הללו. אשמח לעצות והצעות.

bridges

New member
לדעת איך זה מרגיש להיות במנוחה....

בוקר טוב לך, תודה על פנייתך לפורום ועל כך שאת מוכנה להקשיב לעצות שאנחנו נותנים. בהחלט מחלה מאותתת לנו שאנחנו צריכים לעשות שינוי בחיים ואני שמח שאת מקשיבה לאיתות. אני משלב באימון האישי גם תטא הילינג שהיא שיטה רוחנית לריפוי ובריאת מציאות. הרבה פעמים הגוף שלנו לא יודע איך זה מרגיש להיות משהו. במקרה שלך הגוף שלך לא יודע איך זה מרגיש להיות במנוחה ולהיות רגוע. כלומר, אפשרות זאת, כרגע לא זמינה עבורך. את יכולה לראות את זה כסוג של תוכנה שחסרה בגוף שלך. באמצעות טכניקת התטא הילינג אנחנו "מורידים" לגוף את היכולת לחוות רגשות כאלה. לאחר מכן, באמצעות אימון אישי את יכולה לגלות מהן האמונות שמונעות ממך להציב גבולות (זה יכול להיות לדוגמא, "אני חייבת להיות הטובה ביותר" או "אם אני לא אהיה בשליטה בחיים שלי אז הם יתמוטטו"). אמונות אלו ניתן להחליף באמונות שיקדמו אותך לכיוון של מנוחה ורוגע וכו'... השילוב הזה יכול לאפשר לך אח"כ לפנות למדיטציה, יוגה וכו', אולם נדרש גם שינוי פנימי עמוק על מנת שתוכלי להקדיש את הזמן ולהתמיד בטכניקות הללו. אני חושב שאימון אישי בהחלט יועיל לך (וכמובן בשילוב תטא הילינג
) בהצלחה, רונן

תובנה חשובה

הגעת לתובנה חשובה שיש צורך בניהול נכון של חייך. בנוסף להצעה הטובה של רונן, אני רוצה להוסיף הצעה של הנחייה בעזרת דימיון מודרך ונ.ל.פ.. מאמן שהוא גם מנחה בטכניקות אלו, יכול מאד להועיל לך. בעזרת כלים אלו תוכלי ללמוד להבין את הגוף שלך ומה הוא רוצה להגיד לך, לשנות הרגלים, להתנהל נכון, להפחית מצבי סטרס ולהתמודד עם אלו שבכל זאת יצוצו, וגם תלמדי דרכי הרפייה ואפשרות להעזר בדימיון מודרך בכדי להתמודד עם השינויים ועם הקשיים. הרבה בריאות והצלחה יעל

שתי שאלות שונות לגמרי

שלום לך אישה יקרה
קודם כל, אני מברכת אותך על האסימון שנפל
זה נהדר. עכשיו שאלת שתי שאלות שונות. הראשונה: נראה לי שאני צריכה ייעוץ בעיקר בנוגע לאפשרויות להמשיך לעבוד ובאיזה פורמט לנוכח מגבלות המחלה שלי וכאן נראה לי שהתשובה היא רפואית. והמען הוא רופא, לא? שמכיר את מצבך הרפואי הספציפי ויכול לתת הנחיות. כמו שאני יודעת שיש הנחיות רפואיות ברורות מאוד למחלימים מאירוע לב. שאלה שניה: אני יודעת מה אני אמורה לעשות (המנעות מסטרס, מנוחה רבה יותר, מדיטציה/יוגה/כד') אבל לא יודעת איך ופה בדיוק הגעת למקום הנכון. התחום של מאמנים הוא (בין השאר) ללוות אנשים בתהליך הזה שבין הגדרת המטרה או הרצון, למשל לתרגל יוגה בקביעות, לנוח יותר ולהמנע מסטרס, ובין הביצוע בפועל. יש משהו שעומד באמצע, בינך ובין המטרה הזו, ושם נכנס האימון. מבררים מה יש שם ביניכם? ואיך מתקדמים הלאה מהמקום הנוכחי. עכשיו אשתף אותך מחיי. הלו"ז שלי בחלקים רבים של היום, צפוף מאוד. מדויק מאוד. זה כאילו שהשעון הוא חלק ממני. במשך שעות רבות אני צריכה לכוון את עצמי לתזמון מדויק. להתחיל פגישות בזמן, להתקדם בתוכן בזמן ולסיים אותן במקום טוב, ובדיוק בזמן. וגם דברים נוספים שמתוזמנים במדויק. בהתחלה כשהלו"ז שלי התחיל להראות כך, נכנסתי ללחץ ומתח. אבל עבדתי על זה. לא קיבלתי את המשוואה הזו שעסוקה=לחוצה. לא הסכמתי לקבל את זה. ידעתי שזו משוואה שטחית. עסוקה יוצר מצב מסוים, ומשהו בו מפריע לי, והמשהו הזה הוא שיוצר את הלחץ. לא זה שאני עסוקה. ושם עבדתי. עשיתי זאת בעזרת הטכניקה שאני אוהבת לעבודה רגשית - התמקדות. ואחרי זמן מסוים הגעתי למקום אחר לגמרי. הלו"ז שלי לא השתנה. להיפך, הוא אולי דחוס יותר היום. אבל הגבולות שלי ברורים לי לגמרי. ואני שלמה עם הבחירות שלי. ואני לא במתח ולא בלחץ בגלל הלו"ז. לפעמים יש מתח שקשור לנושא אחר, אבל לא בגלל הקצב המהיר. האם זה מתאים לכולם? לא בהכרח. לפעמים הדבר הנכון הוא לשנות דרסטית את הלו"ז. אבל לפעמים השינוי יכול להיות יותר פנימי ופחות חיצוני. ובכל מקרה אימון מאפשר לברר את הנקודות הללו לעומק, ואז ליצור שינוי. אחרי שתבררי רפואית מה נדרש ממך. בהצלחה

ordanco

New member
יועץ, מאמן ומטפל נכנסים לבר

שלום יקרה, הגעת לתובנה מצויינת ואת מחפשת יועץ, נעשה קצת סדר - יועץ אומר לך מה לעשות מנסיונו בתחום, מאמן עוזר ליישם את מה שאת יודעת לעשות ועוזר לך למצוא דרכים נוספות, מטפל עוזר לך בדרכו ושיטתו בעזרת החיבור בין גוף לנפש. יכול להיות שאת צריכה יועץ ויכול להיות שאת צריכה מאמן ואולי מטפל ואולי שילוב, האדם שיודע הכי טוב מה מתאים לך - זאת את. יש בחיפוש הזה גם קצת ניסוי וטעיה, לאף אחד מאיתנו אין את המונופול לפתרון של כל הבעיות של האנושות, (אם תמצאו אחד כזה תשלחו לי במסר את הטלפון שלו.. ) ולפעמים יועץ / מאמן / מטפל מתאימים לאחד ולא לשני תהליך החיפוש חשוב כיוון שיש בו בחירה שלך והובלה שלך למציאת פתרון ויש בו גם בסוף אורח חיים טוב יותר בהצלחה! אורן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
משהו אישי

כשהייתי בת 14 אימי חלתה בסרטן. היא החלה לקבל טיפולים כימיים ומצאה את עצמה לא מוכנה להמשיך אותם בגלל הסבל הרב שהם גרמו לה. מהנקודה הנמוכה הזו היא בחרה בחיים, ומצאה את דרכה לתזונה טבעית ומשם לבריאות מלאה. זו דרך החיים עליה גדלתי - ההבנה שמה שאתה אוכל ומה שאתה עושה עם החיים שלך והגוף שלך, קובעים את הבריאות שלך - הגופנית והנפשית. (הסיפור מתואר בספר שהיא כתבה: "שביל הזהב לריפוי טבעי" מאת שרה חמו). היום כאשר אני נתקלת במצבים כמו שלך, מה שאני מייעצת לאנשים הוא להכיר לעומקה את התזונה הטבעית ולקחת אחריות על הבריאות שלהם. בגישה זו הרופא הוא לא האחראי על הבריאות שלך - אתה אחראי. בתזונה זו המצב הבריאותי משתפר מאוד, כמעט בכל מצב רפואי. צריך סבלנות והתמדה, הדרך אינה קלה. וכן, גם כל הדברים שאמרת חשובים - למצוא את הדרך להרגע, למצוא את מינון המנוחה המתאים לך, יוגה לשמירת בריאות הגוף. אך ללא תזונה מתאימה - שהיא הדלק שהגוף פועל עליו, כל עוד הגוף עסוק במאמצים להפטר מזיהום שנכנס אליו (למשל חומרים משמרים, צבעי מאכל) ואינו מקבל את כל הרכיבים שהוא צריך עבור התפקוד שלו, יקשה עליו להבריא.

מדהים לקרוא

את הסיפור של אימך. מכירה סיפורים כאלה של אנשים שחלו במחלה קשה (סרטן בד"כ אבל לא רק) ומשם פרצו קדימה ושינו את כל חייהם, ומכירה אנשים שלא. שלא שינו דבר. לצערי חלק מהאחרונים גם סיימו את חייהם. אבל הם סיימו את חייהם בלי לחדש לעצמם דבר. בלי ללמוד דבר מהמחלה. אני לא באה בביקורת עליהם - איכשהו זה לא קרה. ואת, אישה יקרה, נראה לי שאת לגמרי בקבוצה הראשונה. של אנשים שמשתמשים במחלה קשה כמנוף חיובי.

ענבל כהן חמו

מנהל
נדמה לי שהקרדיט

מגיע לאמא שלי ולא לי. היה לה את הכוח להפוך את חייה מהקצה אל הקצה, ולהיות שליחה של המסר שלה - לענות לאלפי חולים במצוקה שהתקשרו בעקבות הסיפור שלה, ולסייע להם לעלות על דרך של בריאות.

ksb216

New member
תזונה

הסיפור של אמך מאוד הרשים אותי (קראתי את הספר). כשקראתי את מה שכתבת, המחשבה הראשונית שלי היתה שאין מצב שזה ריאלי מבחינתי להשקיע כ"כ הרבה תשומת לב בתזונה שלי. שניה אח"כ, חשבתי על כך שכשאבחנו את ילדיי כצליאקים (לפני שנים), לא העליתי בדעתי שלא לשנות את הרגלי התזונה שלהם, כי כשזה נוגע לילדים זה לכאורה אחרת... :)

ענבל כהן חמו

מנהל
מה באמת ראלי?

האם זה ראלי להשקיע תשומת לב בך עצמך? הרי זה בדיוק מה ששאלת אותנו. האם זה ראלי לא להשקיע תשומת לב בעצמך? נדמה לי שאת כבר גילית את המחיר של לא לשים לב לעצמך. בכל בחירה שלנו יש גם רווחים גלויים ורווחים נסתרים. לעיתים חוסר הבריאות גורם לרווח נסתר של תשומת לב מהסביבה, גם אם המחיר גדול מאוד. אני מניחה שהיום לטפל בתזונת ילדייך לא דורש ממך הרבה תשומת לב, כי נוצרו הרגלים, גם אם יש שם מודעות כאשר אוכלים מחוץ לבית. אותו הדבר בתזונה בריאה יותר - היא הופכת להרגל שלא קשה לשמור עליו, להפך, יותר קשה להפסיק אותו, כי כאשר הגוף מתרגל לאוכל הנכון, אוכל אחר פשוט פחות רצוי לו. אני שמחה שהתרשמת מספר, בדקי עם עצמך מה את מוכנה לעשות למען עצמך. עד כמה את חשובה לעצמך?

יקומי

New member
אסימונים

שלום לך, ממה שקראתי נראה שאת לוקחת על עצמך הרבה תפקידים. היום אחרי אשפוז את מבינה שגם את עצמך זקוקה לתשומת לב :) לכולנו נופלים במהלך החיים "אסימונים" אנחנו מבינים דברים בצורה אחרת ולפעמים אפילו יודעים מה צריך לעשות ו/או לשנות אך האם זה מספיק להגיע להבנה? איך באמת נמנעים מסטרס?! האם את מרשה לעצמך לנוח ומה היא מנוחה מבחינתך? יותר שעות שינה? בילוי ? טיול בחיק הטבע? האם את אכן הכנס ללו"ז שלך להתחיל לתרגל יוגה ומדיטציה? האם את מאמינה שסוג כזה של רגיעה תעזור לך?

שינוי באורח החיים

הי, ראשית, אני מברכת אותך על התובנה שלך שמחייבת שינוי באורח החיים שלך. יש לך חיים נפלאים ומלאים ועם זאת, הגוף שלך מאותת לך שמשהו צריך לקרות כדי שמצבך הרפואי יתייצב לאורך זמן. את יודעת שמשהו חייב להשתנות ושחיים מאוזנים יותר יסייעו לך להרגיש יותר טוב. מאחר ואת יודעת מה צריך לעשות- " המנעות מסטרס, מנוחה רבה יותר, מדיטציה ועוד.." , אני שואלת את עצמי מה יועץ יכול להוסיף לך? והרי יש הרבה מאד גישות, כמו שחלק מהחברים כאן הציעו, להוריד את רמת הסטרס- מדיטציות, יוגה, תזונה נכונה, הילינג ועוד.. ואין גישה אחת שנכונה יותר מהשניה אלא מה מתאים לך. אני מאמינה שאימון יכול בהחלט לסייע לך לבחור את הדרך המתאימה לך, ללוות אותך בדרך כדי ליישם את ההחלטות החדשות. ההחלטה על שינוי היא מהותית ועם זאת, היישום לא פשוט ויש "שרירים" שעלינו לאמן כדי ליישם את ההחלטה כמו אימון על יצירת גבולות ברורים בין העבודה לבין הבית, יצירת זמן פנוי המיועד רק לך לתחזוקה של הגוף והנפש ועוד... מאמן יסייע לך לבנות תכנית יעילה , ממוקדת ויהיה שותף שלך בדרך. בהצלחה! אילת

הצעה לצורת חיים בשילוב בריאות

שלום אני מכירה את סיגל קרומר מהרהורי הבריאה שעוזרת בדיוק במצבים כאלה בהצלחה

למעלה