זקוקה לטיפ!

PINK Fairy12

New member
זקוקה לטיפ!

היי,

לפני 4 שנים, הגעתי להחלטה שאני עושה דיאטה. דיאטה מהמניין במקום לעלות במעלית אני אעלה ברגל 4 קומות, במצבים קרובים אלך ברגל במקום בתחבורה ציבורית ואוכל בריא, ללא ג'אנק פוד בכלל או שמן. ככה ירדתי 25 ק"ג והגעתי לחלום שלי מידה 38 במכנסים במקום 46 ולמשקל יעד שלי 60 ק"ג (גובה 1.66).
היום, אני בת 20 שוקלת 69 ק"ג וגובהי הינו 1.68 ואני לא מצליחה לרדת.
יותר מזה, אני מרגישה רעבה כל הזמן. עשיתי בדיקות דם והכל יצא לי תקין.
התעייפתי מלאכול ירקות, כשאני רואה עגבניה, מלפפון וסלט אני לא מרגישה שום רצון לאכול אותם עוד. כי אכלתי מספיק, כי סבלתי במשך שנה את הדיאטה הזאת במטרה לרדת והצלחתי.
איך זה קרה שאני במגמת עליה, רעבה כל הזמן, ולא מסוגלת להסתכל על הירקות האלו שכל כך חיוניים לדיאטות?
עברתי אחת כבר ולעבור שוב את אותו הדבר מרגיש לי כאילו חזרתי אחורה, כאילו לא השתפרתי בחיי, כאילו הפסדתי במחלה שלי (כי העודף משקל גרם לי לבעיות ולחצים בלב - לשמחתי, כרגע הכל תקין).

אני מחפשת באופן נואש, טיפים לירידה במשקל או לפחות לא לעלות (כי אני במגמת עליה).
אשמח לכל עזרה!

במידה ופניתי לא לפורם הנכון, אשמח אם תפנו אותי לאחד כזה.

שיהיה לכם, צהרים טובים ושבעים

danab122

New member
תשובה

הורדת משקל כנראה באופן לא נכון, את לא אמורה להרגיש דחייה מירקות כי את לא אמורה לאכול אותם כל היום, זהו לא המרכיב העיקרי בתפריט, ואת בטח לא אמורה להרגיש רעב. השינוי בהרגלי האכילה הוא השינוי לטווח ארוך והוא השינוי שיביא לתוצאות וימנע תסכולים.
אני מציעה שתפני לעזרה מדיאטנית, אשר יחד אתה תבנו תפריט שתרגישי שבעה וגם תוכלי לרדת במשקל.

אשמח לעזור.

דנה דיאטנית
שינויי הרגלי אכילה, ירידה ושמירה על המשקל
054-6969736

PINK Fairy12

New member
תגובה

דווקא לדעתי לא אכלתי הרבה.

בבוקר הייתי אוכל סנדוויץ עם חביתה או טונה. צהריים צלחת מחולקת לשלישים, שליש בשר/חזה עוף, אורז, ירקות קינוח פרי. ערב מעדן\יוגורט\מרק\ פרות.
לאורך כל היום מים וקפה ותה חופשי.

danab122

New member
תשובה

כמות קלוריות לא מספקת. ארוחת הערב לא מספקת.
מה את אוכלת בדרך כלל? לא בזמן דיאטה?

תשובה

לא יודעת בדיוק איזה סוג של דיאטה עשית, אבל חשוב לעשות דיאטה מבוקרת תחת פיקוח של איש מקצוע (דיאטנית) על מנת למנוע מצבים של חסרים תזונתים.
אחת התוצאות של דיאטות לא מבוקרות היא ירידה מהירה במשקל כאשר ברוב המקרים קשה לשמור עליה לאורך זמן.
חשוב שתזכרי, שלא חייבים לאכול רק ירקות כל היום ולהגיע למצב של רעב על מנת להשאר במשקל תקין. מצב כזה אינו רצוי ובסופו של דבר ישיג את התוצאה ההפוכה. אפשר בהחלט לאכול תפריט מלא ומאוזן שמכיל את כל אבות המזון, כולל מזונות אהובים וכמובן שהכל במינון הנכון. אין ספק שלביצוע פעילות גופנית יש תרומה חשובה.
בכל אופן, ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי: דיאטנית בקופ"ח או אפילו סדנאות שומרי משקל - מה שמתאים לך יותר.
בהצלחה!

למעלה