זקוקה להתייעצות בעניין פרעושים!

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

WTR

New member
זקוקה להתייעצות בעניין פרעושים!../images/Emo4.gif

לולנטינו יש אלרגיה לפרעושים שמתבטאת בקרחות באזור בית החזה. כמו כן, הוא סובל מאדמומיות באזור איבר המין שמתפשטת לכיוון הבטן, אבל לא לכולה. קניתי לולנטינו רוולושין לתקופה של כ3 חודשים. ד"ר שור אמר לי שאפשר לשים לו חצי אמפולה. לעומת זאת, ויטרינר אחר שגם עליו אני סומכת - אמר לי שהמינונים מאוד קטנים וקשה להגיע לכמות מדוייקת, לכן אני יכולה לשים לו אמפולה שלמה. מאחר ופעם שעברה שמתי לו מעט מעל לחצי אמפולה והוא המשיך להתגרד כבר שבועיים לאחר מכן (רוולושין אמור להיות תקף לחודש) החלטתי לשים לו אמפולה שלמה הפעם. נראה כאילו הגירודים פחתו. הבעיה - האדמומיות עדיין קיימת, ואתמול ראיתי פרעוש מתהלך על ולנטינו. אז מה לא בסדר? ריססתי את הסביבה שלו. על אדי אין פרעושים. האם הפרעוש שראיתי זה פרעוש שעדיין לא הספיק למות מהחומר? או אולי העובדה שמדי פעם מטפטף לו על העורף/גב כמה טיפות מים מכלי השתייה שלו? (יכול להיות שכמה טיפות הפחיתו את ההשפעה של הרוולושין? מדובר בטיפות בודדות פעם בכמה זמן). אולי לשים לו שוב רוולושין? עברו שבועיים מהפעם האחרונה ששמתי, וצריך לחכות חודש. איך אני אמורה לדעת אם ההשפעה של החומר עברה בגלל הטיפות? מה לעשות? חשבתי להתקשר להתייעץ עם ד"ר שור אבל כבר לא נעים לי להטריד אותו. אני כל הזמן מתקשרת אליו בקשר לולנטינו (פולנייה שכמותי
) זה לא נראה כאילו כואב לולנטינו, אבל מציק לי לראות שאדום לו. מצטערת על האורך. אשמח לתגובות!

WTR

New member
שכחתי לציין שד"ר שור ראה את

האדמומיות וישר שאל האם שמתי לו רוולושין, באותה התקופה לא שמתי לו רוולושין מעל לחודש - לכן הוא קבע שזה נובע מזה.

Sweet Fantasy

New member
תשובה

האדמומיות קיימת כי נוצר גירוי בעור (מהגירודים) אני מאמינה שברגע שהוא יפסיק לגרד (לגמרי) זה יעלם גם בקשר לפרעושים לצעירנו קשה להפטר מהם לחלוטין והם מתחבאים במקומות שקשה למצוא לא תמיד ניתן להפטר מהם לחלוטין אבל בהחלט אפשר להפחית כמו שעשית.. אל תעמיסי על ולנטינו יותר מדיי כדי לא לגרום להרעלה..

WTR

New member
אבל ברגע ששמים חומר נגדם זה

אמור לשתק אותם והם אמור למות ולא לגרום נזק לחיה. אז למה בכל זאת ממשיך לגרד לו? ואיך אני יודעת אם הוא מגרד בגלל פרעושים או משהו אחר? אם אני זוכרת נכון, חמוסים מתגרדים הרבה, בלי קשר לפרעושים, לא? מה שאת בעצם אומרת זה שתמיד יהיו לו פרעושים ותמיד יגרד לו? כדאי ללכת לד"ר שור עם האדמומיות הזו? אני מעלה תמונה שמראה (בערך) את האדמומיות, מקווה שזה ברור.

Sweet Fantasy

New member
אני יודעת

על מה את מדברת כי גם לגיזמו יש את האדמומיות הזאת יש מצב שהוא מתגרד כי האזור מגרד כבר.. כמו שיש לנו עקיצה של יתוש ומגרד בקשר לפרעושים אני באמת לא יודעת בחיים לא שמעתי על כלב\כל חיה אחרת (גם אחרי טיפול) שלא סבלה מפרעושים אני בחיים לא ראיתי חיה נקייה לגמרי מפרעושים הדרך היחידה להפטר מהם לתמיד זה לא להוציא כלבים מהבית (בטיולים הם מביאים איתם את כל החולראות) ולעשות הדברה יסודית לבית וכמובן שזה בלתי אפשרי

WTR

New member
לאדי אין פרעושים כי שמתי לו חומר

וכמעט אף פעם אין לו קרציות, רק פעם בכמה שנים מופיעה לה אחת.

Sweet Fantasy

New member
ואין מצב שיש לו

בודדות ואת לא רואה?.. אני לא יודעת אולי החומר לא מתאים להם? אין לי שמץ

WTR

New member
מתאים, וגם מחסן נגד תולעת הפארק

זה חומר שיש פה משהו כמו 3 דברים ב1 וד"ר שור המליץ עליו, ככה שהוא בטוח מתאים. יש מצב שיש לו בודדות, השאלה למה הן לא מתות. כדאי ללכת לד"ר שור?

Sweet Fantasy

New member
תתקשרי

תתייעצי..חבל סתם לנסוע ותודיעי מה הוא אמר.. ותגידי שמחכים לא בפורום :)
הוא יבין חח..

Lovable Stray

New member
אמפולה שלמה

אני תמיד משתמשת באמפולה שלמה לחתולים וזה אף פעם לא איכזב - כמות קטנה יותר לא תהרוג את הפרעושים.

WTR

New member
עשיתי את זה, עדיין אדום לו

ועדיין ראיתי פרעוש חי.

Lovable Stray

New member
אולי הסוג לא התאים לו? :-\

אצלי גם תרסיס פרונטליין עובד מצויין ואין פרעושים כחודשיים שלוש אחרי כל טיפול.

WTR

New member
אני לא אוהבת פרונטליין

אצל כלבים/חתולים זה לא יותר מדי אפקטיבי במרכז ולחמוסים זה רעיל.

Sweet Fantasy

New member
שכחתי לרשום נצל"'ש חיחי

וד'א החמוס ההוא שהראית לי היום ושאלת אם הוא שחור.. ואמרתי שנראה לי כמו שוקולד (נראה לי) אז הוא סייבל שחור

WTR

New member
אוי, שמתי אותו בגלריה של השוקולד

אז תעבירי(?) שמתי כמה שחורים בשוקולד כנראה
עכשיו פתחתי את הגלריה איזה בוביייייייייים
תודה!!!!!

גמלי יש בעיית פרעושים

שמתי למוסי כמה ימים אחרי המקלחת פרונטליין, את החצי קפסולה שנשארה לי אבל הוא לא מפסיק להתגרד, עברתי על הגוף שלו ואין לו פרעושים או שאריות שלהם... אבל חודש שעבר הוא בקושי התגרד לאחר הפרונטליין... קיצר אין לי מושג מה זה.. יכול להיות שזה אולי בגלל השמפו שהשתמשתי בו? שמפו לתינוקות ללא דמעות, יכול להיות שזה עשה לו גירוי בעור? בכל אופן אין לו קרחות או משהו כזה, הוא פשוט מתגרד הרבה.. אם יש לכם תגובה, תגיבו!

למעלה