|זקוקה להצעות !

איב2

New member
|זקוקה להצעות !

ראשית נעים מאוד לכולם-אני דיי חדשה בעסק, והפורום הזה מעניין אותי, על כן אשאל אותכם שאלה שמאוד חשוב לי שתעזרו לי : ביתי בת 1.7 שנים מוצץ|, אף פעם לא הצלחתי לעניין אותה בטלוויזיה היתה רואה 20 דק´ מקסימום ומיד משתעממת (שהיתה ממש תינוקת) היא ילדה משגעת, חכמה, טובה,ממושמעת, אוהבים אותה מאוד בגן שלה וכל מי ששמר עליה (מהמשפחה והחברים) לא הרגיש אותה אלא רק נהנה. היום, שיש לנו מחשב אני מנסה לעניין אותה, היא לא יכולה לשבת איתי 5 דק´ רצופות, אותו דבר עם
, אני מתחילה לקרוא לה היא הולכת ומשחקת בדברים אחרים שמענינים אותה. לגבי טלויזיה אין מה לדבר, שום דבר לא מעניין אותה יותר מ2 דקות. איך אני גורמת לה להתעניין? (להתלהב איתה ולהצביע - כבר ניסיתי)

20 דקות זה ה-מ-ו-ן זמן!

בעניין הספר, אם היא לא משתיקה אותי אני ממשיכה לקרוא. בגיל הזה יכולת השימוש במולטי-טאסקין גבוהה ויעילה. יש מלא דברים שמעניינים אותה יותר מ-2 דקות, את צריכה לשים לב מהם, גם אם הם לא בדיוק מה שאת רוצה (עשי טובה, איזה מכשיר משעמם מחשב. מסך גדול, מלא כפתורים, עכבר ולא עושה כלום. בכפתורים שכן עושים משהו נחמד - אסור לגעת). >ספל חמאה לוקחת ת´זמן<

דסי אשר

New member
תשכנעי אותי למה חשוב לעניין אותה

בגילה "הקשיש" לראות טלוויזיה, להתעניין שמחשב, ואפילו להאזין לסיפור. לא מדובר בצרכים שחשובים לצרכי המחיה שלה. ישנו סולם הצרכים של מאסלו- המדבר על פירמידה של צרכים בראש הפירמידה, נמצא הצורך להגשמה עצמית. הבת שלך מגישמה עצמה, בדרכים שטוב לה, לא בדרכים שהחברה המודרנית הציעה לה= טלויזיה, מחשב וספר. נכון, ספר הוא חוויה נפלאה, המורכבת מכמה חוויות יחד- אבל יש ילדים נבונים ונפלאים, שלא רצו ספר בגיל צעיר. צריך עוד פעם להזכיר איזה תלמיד גרוע היה איינשטין- כדי לרדת מהילדים, ולאפשר להם לגדול לפי צרכיהם שלהם, ולא עולם הציפיות שלנו? אני לא ביקורתית כלפיך. אני בטוחה, שאת שבויה באווירת התחרות מסביב- כולם מספרים כמה הילד שלהם אוהב להאזין לסיפורים שמקראים לו, כולם מספרים כמה אוהב לשבת מול המחשב(מה יכול לעשות בגיל זה מול המחשב?), כולם מספרים איך תינוק קטן מאד היה נרגע עם ביבי מוצארט- ואיך להוט לראות וסרטי ווידאו לילדים. לא היה מחשב בילדותי (לכן יש לי הרבה שגיאות הקלדה....), לא הייתה טלויזיה. לא יודעת אם הקריאו לי סיפורים. קרה משהו? דסי

איב2

New member
דווקא הרבה אוהבים את המחשב

וממליצים לי, אומרים שזה מפתח אותם. משכנעים אותי לקנות לה קומפי דווקא ראיתי את זה , זה נחמד ויש טוענים שהילדים שלהם יושבים מגיל קטן מאוד ומתענינים. וגם שנראה לי שמה שלי לא היה כדי לי לתת לקטנה כי בכל דבר היום צריך מחשב וזה נחמד שהיא תגדל עם זה לא????

לאה_מ

New member
אם זה מעניין אותה - זה נחמד.

אבל כמו שאת מתארת, היא לא ממש מתעניינת בזה. אל תדאגי, היא לא "תפגר" אחרי חבריה רק בגלל שלא שיחקה במחשב בגיל שנתיים. אגב, הבן הצעיר שלי, בן שנתיים, ממש לא בעניין מחשבים. הוא בעניין מכוניות, בובות, כדורגל וספרים (בעיקר). גם אחיו הגדול (9), שמאד מאד אוהב את המחשב, למיטב זכרוני עדיין לא ממש התעניין בגיל הזה. לדעתי יש משחקים שמפתחים הרבה יותר ממשחקי מחשב, ואני דוקא מאד שמחה שאורי מעדיף לשחק במכוניות שלו, ולהכין אוכל לבובות, ולבנות בדופלו, ולשמוע סיפור, ולבעוט בכדור מאשר לשחק במחשב - אני חושבת שכל אלה מפתחים אותו הרבה יותר.

אפרת_ח

New member
איזה מזל ../images/Emo8.gif

אני לנוני (או-טו-טו ארבע) בכלל לא נתתי לראות טלביזיה לפני גיל שנתיים - לא נראה לי שזה סוג הגירוי המתאים למוח מתפתח. שקד (10 חודשים) לשמחתי לא מתעניינת. לילדה שלך יש כושר ריכוז מצויין בדיוק לגילה - היא הולכת ומשחקת בדברים שמעניינים אותה, לבד. זה נקרא "משחק דרמטי" וזה יותר חשוב להתפתחות שלה, בכל המישורים, מאשר טלביזיה ומחשב. לגבי ספרים, אני מזדהה עם הרצון שלך להקריא ויש לי הצעה - ספרים עם שירים קצרים מחורזים, שמתאימים לזמן שהיא מקצה לך. הקלסיקות הם כמובן "בוא אלי פרפר נחמד" ו"נסע אל השדה", אבל יש עוד המון.

איב2

New member
אני מאוד מאוד לך על ההתיחסות לשאלה

שלי, זה מאוד עזר לי ,ולמדתי עוד משהו טוב על הקטנטונת שלי. ובאמת אני ינסה לשבת איתה עם הספרים שהמלצת לי, תודה רבה.

saritlo

New member
אני לא חושבת שיש בזה משהו רע

אז דברים אחרים מעניינים אותה ולא טלויזה או מחשב , אז מה ?

saritlo

New member
אני לא חושבת שיש בזה משהו רע

אז דברים אחרים מעניינים אותה ולא טלויזה או מחשב , אז מה ?

תינוקת בת 1.7

יש מספיק גרויים מסביב שמענינים ומסקרנים את התינוקת. בגיל זה התינוקת חוקרת כל דבר שמסביבה. טלויזיה היא אינה דוקא הדבר הטוב בגיל זה. מדוע את בלחץ שצריך לגרום לה להתענין? תני לה להתקדם בקצב שלה ותזרמי איתה. עבור תינוקת בגיל זה גם טיול ברחוב כאשר את מראה לה חתול וציפור זו התענינות ולמידה.

כאם לפצצת אנרגיה מתולתלת

בת שנה ו-9 חודשים מחרתיים... יש לי בדיוק אחת כזו בבית. והיא מקסימה, מדהימה ועם סחוג בחיתול לדברי המטפלת במשפחתון. אז לא עוצרים מפל מים בנפילתו, זורמים איתו ומחכים להגיע לחלק השקט של הנהר מתישהו ב-18 השנים הקרובות
מכירה טוב מאוד את ההרגשה שכשאת איתה לבד בבית אי אפשר לעשות כלום חוץ מלהיות איתה. בטלוויזיה היא התחילה ממש להתעניין רק בזמן האחרון, ואך ורק בטלטאביז ("לה-לה"). מחשב? בהחלט כן, בעיקר לכבות ולהדליק את המתג האדום הגדול ולראות איך אמא מתעצבנת. ככה זה, יש לך (ולי) ילדה קפיץ. דברים שעוזרים אצלנו להעביר אחר צהריים: ללכת לחברים (כל הצעצועים הרבה יותר מעניינים) לצאת לגינה עם עגלת בובה או אוטובוס צהוב+בובות בובות - להיט גדול, רהיטי בית בובות מ"איקאה" למצוא 5 דקות ביום שבהן היא יותר מרוכזת וכן לנסות להקריא לה. "איה פלוטו" לוקח 5 דקות על השעון, מדוד... אני פשוט הייתי ממשיכה להקריא כשהילדה מסתובבת בחדר, ופתאום היא היתה באה אלי להקשיב. אחרי כמה פעמים כאלה היא היתה מיוזמתה מבקשת לשמוע סיפור שלם. לתפוס אותה כשהיא עייפה או מייד עם ההתעוררות בבוקר ופשוט לשכב על הספה ולהתכרבל. לאט לאט היא תלמד ליהנות מזמן הרגיעה. אצלנו לפחות הקפיציות התמתנה קצת, והיתה לה קפיצת התפתחות אדירה לפני כמה שבועות שבה אוצר המילים שלה מכפיל את עצמו כל יום. עכשיו כשאפשר לנהל איתה שיחות הכל הרבה הרבה יותר קל. ...ותודה ענקית ללאה ולשאר משתתפות הפורום שעזרו לי להגיע לכמה מהתובנות האלה (הייתי מגיעה אליהן לבד - אולי בילד החמישי
)

למעלה