זקוקה להסבר

זקוקה להסבר

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי הסבר כתוב איך בדיוק להתחיל עם הבצק RFM קניתי את כל החומרים , רוצה להכין מחר עוגה. לא יודעת איך להתחיל. מה עושים אם הבצק לשים אותו ? מערבבים אותו עם קורנפלור? ולפיסול אני צריכה עכשיו ללוש את הבצק עם הCNC? ולעבוד איתו רק בבוקר? חיפשתי גם במאמרים ואין מאמר מרוכז שכתוב בו שלב שלב איל להתחיל לעבוד עם הבצק. תודה מראש. אני חושבת שזה יכול לעזור להרבה בנות שרוצות להתחיל ולנסות לבדם .

ע ט ר ת 1

New member
גם אני אשמח לתשובה.

יש לי מעין הרגשה שלא רוצים לענות לשאלו ת מסוג זה וישר מפנים לסדנאות . אני בעבר נכנסתי ושאלתי שאלה דומה ולא קיבלתי תשובה. אולי מישהי תרים את השרביט ותענה . לדעתי זה יעזור לעוד הרבה בנות

דלית 3

New member
על קצה המזלג - או המערוך../images/Emo6.gif

לוקחים את ה-RFM הדרוש וכל השאר כל הזמן סגור בניילון אטום. לשים טוב טוב עד שהוא נהיה רך ונעים וניתן גם להבחין שהוא יותר לבן ממה שעוד לא לשת שנוטה לגוון שמנת קל. כדי שלא יידבק למישטח שמים קצת קורנפלור אבל מאוד בזהירות כי אם תשימי יותר מדי הבצק יתיבש. צריך קצת נסיון כדי למצוא את האיזון. כשהבצק רך וגמיש את יכולה לצבוע אותו ע"י מעט צבע ג'ל - הם מאוד מרוכזים ולפעמים צריך ממש טיפה (שוב - ענין של נסיון). מפזרים קורנפלור על המשטח (אני מפזרת ו"מוחקת" הצידה את העודפים) ומתחילים לרדד כשמקפידים שהבצק כל הזמן בתנועה. שניים-שלושה רידודים ורבע סיבוב כדי לרדד באופן שווה ולהיות בטוחים שלא נידבק. מודדים את הגודל הרצוי (כולל הגובה), מרדדים קצת יותר גדול, מגלגלים על המערוך ומעבירים לעוגה שצופתה קודם בקרם דק או ריבה מומסת. נותנים כמה שניות לבצק לנוח ולקבל כיוון של צורת העוגה ומלטפים לפי הצורך עד שמכסה את העוגה יפה. חותכים את השאריות במרחק קטן מהעוגה ודוחפים למתחת לעוגה עם קלף או מרית. לציפוי העוגה אין צורך ב-CMC. לפיסול כדאי להוסיף ולתת לחלקים לנוח יום לפני ההדבקה. תסתכלי בהסברים המצולמים לציפוי וציור על עוגה והסבר להכנת מזלפים מנייר אפיה.

ע ט ר ת 1

New member
המון המון המון תודה../images/Emo24.gif

נו ,נכון שזה לא היה כל כך קשה. תודה רבה לך ,את מקסימה.

דלית 3

New member
בבקשה וגם הערה ובהצלחה

כל ההסברים הכי טובים אינם תחליף לסדנה כי כל הזמן יש שאלות on-line לפי התנאים בשטח. נהיה חור, לא מצליח הגוון, הבצק יבש מדי או שניתן להציל אותו, איך לעטף פינות וכולי. מי שיש לה נסיון בעבודות יד או שהיא מוכשרת מאוד תוכל לפתור את הבעיות שצצות בקלות אבל לרוב המִתנָסִים הסדנה תחסוך הרבה זמן, RFM ועוגמת נפש. אם תסתכלי בקישור המתוקן, טל ניסתה ליצור שירשור מסביר ויש אליו קישור מקטגורית הקישורים בשורה הכחולה למעלה. ההיענות היתה מיזערית וההערה שלך, גם אם לא התכוונת, עלולה להִקָרֵא (מלשון ל"הישמע") בצורה קצת פוגעת כאילו לא רוצים לעזור אלא שיהיו יותר אנשים בסדנה. בהצלחה

ע ט ר ת 1

New member
ממש לא זאת היתה כוונתי .

הייתי שמחה מאוד עם משהי תיקח על עצמה לכתוב מאמר מסודר לגבי הנושא. אנייודעת שזה לא במקום סדנה אבל צריך לקחת בחשבון שפותחים פורום כזה שלא לכולם יש את הזמן והכסף לסדנת עוגות ובכל אופן היו רוצות ליצור עוגה מיוחדת משלהם. ואם כבר פתחו פורום כזה אז מטרתו שיתוף בין חברי הפורום , לא??? וחבל שלפעמים נוצר הרושם שעל שאלות מסוימות לא עונים. אני חושבת שתפקידה של הנהלת הפורום מדי כמה ימים לעבור על כל השירשורים ולענות על שאלות ללא מענה. תודה עטרת שמאוד אוהבת לראות את העבודות שלכם

שגיגאיה

New member
דווקא..כולם כאן כל כך חביבים

ומנסים תמיד תמיד לעזור... בכל אופן. בהמשך למה שדבורה כתבה..צריך המון המון נסיון. זו לא עוגה שמצליחה מייד כך שאל תתאכזבי. אם את בוחרת לא לעבור סדנא פשוט קחי את זמן ותנסי להכיר את הבצק ואת האופי שלו. העבודה איתו לא כמו עם בצק רגיל. אני כבר עברתי 2 סדנאות ועשיתי 7 עוגות..ומשתפרים מפעם לפעם..ואני עדיין לא מרוצה..

ע ט ר ת 1

New member
רוצה להודות לבנות שענו לי ולאוהבת

בזכותכן הערב אני אכין את העוגה שרציתי . עכשיו סימתי לפסל את הדמויות (גמדים) והעוגה בתנור ובערב אני אסים את העוגה לכבוד מסיבה שאני מוזמנת אליה היום. תודה

רק עכשיו ראיתי איזה שירשור זה נהיה

לא הספקתי לקנות את החומרים בגלל בעיות שהיו לי אם הילדים ולכן דחיתי את הכנת העוגה לעוד שבוע. ועדין אשמח עם עוד משהו יסביר לי לגבי התחלת העבודה עם הבצק הזה. תודה לכולכן.

למעלה