זקוקה להמלצות

malamlad

New member
זקוקה להמלצות

הי לכולם,
מינו אותי להיות אחראית על מסלול טיול לחבורת הורים עם ילדים בגילאי 4.
רוצה ליסוע לגבעת התורמוסים לראות את הפריחה ומחפשת מסלול קצר וקליל נוסף באזור.
אשמח לעזרה

תל עזקה,

אפשר להגיע עם האוטו ממש עד הכניסה לתל עצמו, יש שם אבנים עם כל הפסוקים של סיפור דוד וגלית ותצפית מטורפת על האזור.
חוץ מזה, חרבת קיאפה שבה מצאו את הכתובת העברית העתיקה ביותר עד כה, קרובה מאוד.
מצפה משואה הוא פיקניק יפה.
יש את תל גודד עם המערות.

אלעד 1975

New member
אם את מתכוונת לתל שוכה - אין צורך ולא יהיה כח למסלול נוסף

אלא אם הכוונה ליום אחר.
ואם זה ביום שבת צפו לעומס אדיר גם בחניון וגם בשביל - כדאי מאד להגיע לפני 10:00.

ארחיב מעט: טיול בתל שוכה (יכול להיות גם מעגלי אגב ואף מומלץ לעגל אותו כדי ללכת גם למרגלות התל) לוקח עם ילדים קטנים כ-3 שעות. הטיפוס לתל וגם הירידה ממנו מהווים לילדים קטנים יותר מאשר למבוגרים בעיקר בגלל הגובה שלהם. תוסיפי לכל אלה הפסקות פה ושם, נסיעה, חניה, כניסה לחללים תת קרקעיים שיש שם (לא הרבה אבל מספיק אחד כדי שייוצר תור אליו) ותראי שלא יהיה לכם כח לעוד מסלול.

אם יש כח - אז המסלול/אתר שהציעה מורה כפרית (תל עזקה) אכן קרוב אטרקטיבי וקל יחסית, אם כי צריך שוב להניע את הרכב (ולנסוע 5 דקות, אמנם- אבל לקשור את כולם ברכב ואז להתיר כעבור 5 דקות וייתכן שחלק יירדמו כי יהיו תשושים).

malamlad

New member
תודה רבה ושאלה

רשמת שאפשר לעגל אותו, איך ?
בעבר הייתי שם זוכרת שעלינו למעלה, ראינו פריחה וירדנו מאותו המקום. יש שם מסלול הליכה?

אלעד 1975

New member
יש שביל

בשנה שעברה חנינו לא בחניון הראשי, אלא ב"חניון" שבדיעבד לא היינו נוסעים אליו כי הוא מתאים רק ל 3-4 מכוניות (היתרון: אין עומס, אין פקקים ביציאה וישר הביתה). כשאנחנו הגענו הוא היה ריק. אני מדבר על החלק הדרום מזרחית למרגלות הגבעה בדרך לאדרת.

לא משנה. אם חונים בחניון הרגיל מטפסים לגבעה עם כולם בשביל הכחול וממשיכים מעט אחרי התורמוסים. משמאל תראו מעין חללים תת קרקעיים (ר' תמונה) בשלב מסוים תגיעו למקום נמוך יחסית ותראו שביל עפר ברור אך לא מסומן שמתאים לג'יפים וחוזר לנקודת ההתחלה פשוט מתחת לגבעה.פנו בו ימינה ולכו איתו. כשתפגשו שביל שחור תפנו איתו ימינה ומהר מאד תחזרו לנקודת ההתחלה.

היתרון בעיגול המסלול: כשעמוס ,תנועה דו סיטרית בעליה לגבעה נעשית מאד לא נעימה וגם יפה לקבל פרספקטיבה על הגבעה מלמטה.

למעלה