זקוקה להמלצה

moonlightening

New member
זקוקה להמלצה

בת 37, מחפשת אמנות לחימה שעובדת גם על חיזוק הביטחון והנוכחות מול הבנאדם השני, גם מאבק פיזי ( לשחרר אגרסיות), גם רוחניות וגם לא להיפצע- כי המקצוע שלי הוא פיזי ניסיתי שוטוקאן לפני 10 שנים והיה לי נפלא- אבל הפסקתי בשל עומס על הברכיים- עובדים נמוך.. זהו- יש כזה דבר? אזור המכרז? תודה ממני

Raffael

New member
ספרי למורה שהברכיים סובלות ותרגלי

גבוה יותר. חבל לוותר על משהו שאהבת בגלל פרט שולי כמו ברכיים

קראטה וברכיים

כמי שעבר ניתוח בכל ברך(עקב תאונת דרכים,לא א"ל) ,אני ממליץ בחום על קראטה כאופציה לחיזוק הברכיים בסייגים הבאים: 1.הכי חשוב,משטח קשיח,היינו לא מזרן!!!! 2.מורה שמבין ומוכן להכין תכנית עבודה מסייעת מותאמת מצבך. 3.נכונות להקשיב לגוף ,ולשתף את המורה.

ננדין

New member
רובי, תוכל לפרט מה רע במשטח רך?

כיצד זה עלול לפגוע בברכיים בלימוד קראטה? האם הכוונה לאפשרות שכף הרגל תתקע/תשקע במזרון וכתוצאה מכך הברך תסתובב שיש סיבה אחרת?

משטח ותאימות למטרה

1.כן,זו אפשרות. 2.קראטה מבוצע רובו ככולו בעמידה.ככל שהמשטח רך יותר היציבות נמוכה יותר. לצורך ההמחשה,נסה לעמוד על רגל אחת על משטח קשיח-מרצפות.אחרי זה נסה לעמוד על המיטה על רגל אחת. אותה תנועתיות שמפצה על חוסר שיווי משקל מתרחש על כל משטח שאינו קשיח. הוסף על זה תנועות בליסטיות-בעיטות ושינויי מיקום. זה מסתכם בנזקים מיקרוסקופיים בברך,באגן ובקרסול. הואיל והברך היא נקודת התורפה של רוב האנשים,מומלץ להימנע מאימון על משטח רך. לדעתי מי שלא נופל על בסיס קבוע ,עדיף שיתאמן על משטח קשיח. המשטח המועדף הנו רצפת מחול יעודית מעץ.

תשובה לא מחייבת

דוד כפרי שכותב כאן בפורום חווה בעקבות אימוני הטאי צ'י שלו במרכז הישראלי לטאי צ'י שיפור משמעותי במצב הברכיים שלו שהיו במצב רע בעקבות שירותו הצבאי. יש מתאמנים בטאי צ'י שחווים גם סוג של רוחניות, ואני מניח שאחוז הפציעות שם נמוך בגלל אופי האימונים. מצד שני ברוב המקומות שמלמדים טאי צ'י אין מאבקים פיזיים, וגם אם יש זה לא תופס חלק עיקרי באימונים. לא יודע לגבי חיזוק ביטחון ונוכחות מול אנשים, אבל אני מניח שיש השפעה חיובית בתחום. מצד שני כאחד שעוסק בג'ו-ג'יטסו, אני יכול להמליץ על האמנות הזו. אם את מעוניינת בהרבה מאבקים פיזיים אבל עם חשש נמוך לפציעה, אז הסגנון הברזילאי שמתמקד בהאבקות על הקרקע לצד תרגילי הגנה עצמית שונים ייתן לך מאבקים פיזיים ומאומצים עם חשש נמוך לפציעה. הג'ו-ג'יטסו גם ייתן לך נדבך נוסף בעולם אמנויות הלחימה על הידע שצברת בקרטה (האבקות מול מכות, קרקע מול עמידה). אם את מחפשת רוחניות, יש מצב שתמצאי שם (הטכניקות הזורמות, אי ההתנגדות ליריב, המאבק הרצוף וההדוק לשיפור עמדות...), אבל נראה לי שרוב המורים בתחום ממש לא ידגישו לך את זה באימונים... לגבי הברכיים: עבודה על הקרקע מתחילה בעמידה על הברכיים. השלב הזה הוא די קצר, כי משם מיד מתחילים להתגלגל והעומס לדעתי על הברכיים פחות מורגש. פציעות אופייניות יהיו מבריחים שנלחצו יותר מדי חזק בטעות. כמובן שאת יכולה גם לחזור לקרטה אם מאוד נהנית מזה בזמנו... ובכל מקרה כדאי ליידע את המורה לגבי מצב הברכיים שלך. יש גם טאי צ'י, גם ג'ו-ג'יטסו (ברזילאי ולא ברזילאי) וגם קרטה (שוטוקאן וסגנונות אחרים) באיזור המרכז. פרטים את יכולה למצוא ברשימת המורים שלנו, או דרך המלצות נקודתיות כאן בפורום אם תרצי.

anush91

New member
אולי תנסי שיטת קארטה שונה?

שמעמיסה פחות על הבירכיים. נ.ב- משטח קשיח באמת יותר בריא לברכיים, מונע מהן להסתובב אבל מצד שני לא תמיד הכי נוח לעבוד על עץ או משהו דומה. לדעתי הכי טוב מזרן קשיח, שאם נופלים לא כואב במיוחד.

תמי ב

New member
עמידה נמוכה ועומס על הברכיים

עמידה נמוכה לא אמורה להעמיס על הברך. לעומת זאת, עמידה "עקומה" כן. בשתי העמידות הבסיסיות, העקריות(זנקוצו, קוקוצו) בשוטוקאן(אושימה), כף הרגל, הברך והצד התואם של האגן אמורים להיות על מישור אחד. אם הם לא על מישור אחד נגרם נזק מצטבר. כדאי להקפיד. בתנועה קדימה, הברך אמורה לנוע אך ורק על אותו מישור(קדימה). לברכיים יש נטיה "לקרוס" פנימה או החוצה תוך כדי תנועה. יש עוד כל מיני תופעות בעייתיות. אין לי חשק לפרט את הכל. אולי המורה לא שם\ה לב. צריך לדבר על בעיות כאלה עם המורה. ואם אי אפשר, לחפש אחר\ת.

למעלה