זקוקה להמלצה

Elia4

New member
זקוקה להמלצה

שלום לחברי הפורום.. אובחנתי לאחרונה כ ADHD (הפרעת קשב וריכוז), והתחלתי טיפול בריטלין. מאחר שהגוף שלי הגיב מאוד לא טוב לכדור, גם לאחר זמן ההסתגלות, הפסיכיאטר הציע לי לנסות להתאמן באומנויות לחימה. לטענתו, גופי יתחזק פיזית, התיאבון יפתח (אני מאוד רזה וחלשה) ויכולת הריכוז וההתמקדות שלי תגדל. הוא ציין שגם אוכל למצוא פורקן ולשלוט בהיפראקטיביות, מצב הרוח והבטחון העצמי ישתפרו לעין ערוך. וכאן, אני פונה אליכם: תחום זה חדש לי, ואיני יודעת בדיוק לאיזה תחום עלי לפנות. אשמח להמלצות. תודה, אליה.

אם תספרי לי בערך איפה את גרה

ובערך מה מעניין אותך, נוכל להמליץ. השאלה הראשונה קלה, על השניה תוכלי לענות קצת יותר בקלות אחרי שתקראי את המאמרים למתחילים שנמצאים במאמרי הפורום. כיוונים לתשובה יכולים להיות: משהו שמערב הרבה עבודת זוגות פעילה או משהו שדורש ריכוז ועבודה על תבניות קבועות? משהו שדורש כושר וסבולת או בכלל לא? אלו שאלות פשטניות אבל הן התחלה של תשובה.

Elia4

New member
קשה לי לדעת מה מעניין

אותי כי לא ניסיתי... קריאה היא לא כמו הניסיון עצמו. אני צריכה תחום שיאפשר לי להגיע לריכוז (אין לי בכלל) ויעזור לי לא להיות אימפוסיבית. נסיתי כבר חדר כושר,אירובי ומה לא..הפכתי ליותר אנרגית ברמה כזו שלא יכולתי לישון בלילות מרוב אדרנלין. אני גרה באיזור פ"ת.. תודה

באיזור פתח תקווה יש המון אופציות

שני בתי ספר לקראטה, אחד לטאקוונדו, אייקידו, ג'וג'יטסו, לחימה משולבת ושני סוגי קונג פו. מבחר מהכל. כדאי לך לבדוק את כל המקומות האלו, לעשות שיעורי ניסיון ולהתרשם. נסי את רשימת המורים שלנו, או אם תרצי - אתן לך שמות מדוייקים במסרים.

ש מים

New member
אני ממליץ לך על איל כהן - ג'וג'וטסו

בחור נהדר, לוחם מצויין ומורה על הכיפק! אני לא אובייקטיבי, אני מאוד אוהב אותו

ש מים

New member
אופציה נוספת: הוד השרון = ג'ודו

אחד המורים הנהדרים בארץ לג'ודו (ובכלל
): סנסיי יונה מלניק, לשעבר מאמן נבחרת ישראל בג'ודו והיום מאמן פנימיית המחוננים של וינגייט. גבוצה בוגרת, נעימה לאללה! הרבה נשים, עבודה רכה, נעימה וזורמת (ממש לא הג'ודו התחרותי שאת רואה בטלוויזיה). לדעתי - שווה את ה- 10 דקות נסיעה!!

zoti

New member
ממליץ לך לחפש מקום שבו תוכלי

להתאמן מוקדם יחסית בכדי שרמות האדרנלין ירדו לפני שאת הולכת לישון.

../images/Emo45.gif ומוסיף

גם למי שאין לו בעיות קשב וריכוז או אדרנלין גבוה לרוב יש בעיה לישון אחרי אימון טוב כי הגוף התעורר באימון והאדרנלין זורם (היה על זה פעם דיון כאן אם אני לא טועה).כמו ש-zoti כתב, עדיף לך באמת למצוא מקום בו מתאמנים בשעה מוקדמת יחסית כדי שרמות האדרנלין ירדו לפני שאת הולכת לישון. המלצה טובה נוספת לדעתי היא זו של ננדין שהמליץ על שיטה בה יש "האבקות קרבית" על מנת להוציא אנרגיה טוב (כמו ג'ודו וג'ו-ג'יטסו). רן.

ננדין

New member
גם אני סובל מ ADHD

ולי מה שעוזר זה אומנויות שמשלבות בעיקר האיבקות קרבית כמו ג'יו ג'יטסו או ג'ודו. זה עוזר לי המון! אבל זה שונה מאדם לאדם ואני לא מכיר אותך אז את צריכה לנסות ולראות הרבה דברים עד שתרגישי למה שאת מתחברת... בכלליות אני ממליץ לך ללכת על אומנויות שמתאמנות בקרבות מגע מלא שם תילמדי לנצל ולשלוט בהיפראקטיביות, תמצאי הרבה פורקן ובטח שמצב הרוח שלך והביטחון ישתפר... בהצלחה! רון

וגם אני סובלת מADHD

עדיין כמו שטוענים כאן,את צריכה פשוט ללכת לנסות באופן אישי, אומנות לחימה שתתאים לך. אני מתאמנת בארניס,ומצליחה להתרכז ולהתאמן רגיל. ללא קשר כתבת שהרטלין לא עזר לך, האם ניסית לטפל בבעיה בפרחי באך? או בהומופטיה? ישנם אנשים שפרחי באך מאד עוזר להם לבעיות קשב וריכוז וחלקם הומופטיה עושה להם נפלאות,שתי שיטות אלו הן שיטות טבעיות שיכולות לעזור לך מאד. בהצלחה
נועה

בפ"ת ממליץ בחום על חיים בכר

מורה ותיק לקראטה,מבכירי המורים בארץ.המורה ב"ה" הידיעה שלי. יש גם:רוני קלוגר,ירון בנימיני.וזה רק בקראטה.

Elia4

New member
תודה!!

אני אתחיל לנסות שיעורי ניסיון ואראה למה אני מתחברת יותר. אני מקווה שסוף סוף תהיה לי קצת שלווה. שלווה פנימית, מעמוק הלב והנשמה. המון תודה! .

../images/Emo24.gif../images/Emo20.gifמאחלת לך

את כל השלווה הפנימית לה את שואפת,ורק אושר והצלחה,באשר תפני

Elia4

New member
ניסיתי..

בעקבות ההומפטיה שיניתי גם את הרגלי האכילה והתזונה. פרחי באך, Q10 אומגה 3 ומדיטציות לא הקלו עלי ברמת שינוי שתאפשר לי לתפקד ביום יום כמו שצריך. עדיין, אני לא מצליחה להתרכז ולבנות לעצמי סדר יום מאורגן. אז הפסקתי להיות חולה, מה שגרם לאדרנלין שלי להשתולל עוד יותר.

למעלה