זקוקה להמלצה

זקוקה להמלצה

חושבת שצריכה לעושת לבתי בת התשע אבחון קשב/דידקטי. קשיים עצומים בהכנת שיעורים- קשיים להתארגן ולהתרכז. המורה מבטלת הכל וזורקת הכל לפתח ההורים- "אתם לא יושבים איתה מספיק"......(מגיעים הביתה בחמש) אבל גם כשיושבים איתה- זה ממש בלתי נסבל ונמרח. (ואני עצמי מתקשה לשבת כל יום שעות בהכנת שעורים....ויש עוד ילדים בבית...) אינטלגנציה גבוהה. מוטיבציה אפסית. הציונים נעים בין 60 ל 90- שזה לא נורא אבל המורה הצליחה להטמיע בי את רגשות האשמה על ה"הזנחה" . אשמח לקבל במסר המלצה מנסיון על מקום טוב לאבחון - משהו מקצועי ואמין -(לא שיווקי שכזה....) באזור השרון. תודה

פלגיה

New member
"לא יושבים איתה מספיק"???

אני לא מבינה למה צריך "לשבת איתה" בכלל. לתת מקום לשיעורי בית - כן לדאוג שתשב לעשות - כן לסייע אם יש משהו שקשה לה - בוודאי. אבל אני לא רואה סיבה לשבת עם (או על) ילדה בת 9 בהכנת שיעורים. מעבר לכך באמת יכול להיות שיש בעיות בקשב או בריכוז או בהתארגנות ושעזרה מקצועית יכולה לעזור, אבל גם אם כך - יש כאן אחריות גם על המורה לסייע, ולא רק על ההורים. לצערי אני לא מכירה מקומות לאבחון באזור שציינת. אבל אולי יהיו אחרים שמכירים יותר טוב.

אולי אני לארג'ית מדי איתה

אבל כפי שאני רואה - כל מקצוע לוקח שעות. הבנת הנקרא הולך בסדר- היא גם אוהבת מאד לקרוא. אבל חשבון........ תורה...שאלוהים יעזור לנו..... למצוא לבד קושי במפרשים (בי"ס ממ"ד) .... ולא תמיד אני עצמי מצליחה ... ולא בטוח בכלל שמדובר בחוסר הבנה. אלא בחוסר יכולת להתרכז במטלה. לפעמים אני ממש מרחמת עליה. יש לה כבר אנטי נוראי. ממש בכי וצעקות. והמורה...חוזרת כמו מנטרה.....תשבו איתה כמה שיותר...בשבת...בערב....אין מה לעשות...." מילא הייתי מדברת עם הורים לא אינטלגנטים...אבל אני לא..." יאוש.

פלגיה

New member
נשמע שמאוד קשה לשתיכן

אם אכן יש לילדה בעיות בקשב ובריכוז, אין דרך לצפות שתצליח לשבת שעות על שיעורי הבית. טווח זמן של בין 5 ל-15 דקות הוא סביר הרבה יותר. המטלות צריכות להתאים לטווח הזמן הזה, וגם להיות פחות רוטיניות ויותר מעניינות. בפורום "בעיות קשב וריכוז ADHD" יש המון מאמרים בנושא, וחלקם רלוונטיים ספציפית לנושא בית הספר, למידה, והכנת שיעורים. כדאי לקרוא את המאמרים שם בכל מקרה, גם אם אין לכם אבחון מסודר. יש כל מיני טיפים קטנים שיכולים לעזור (כמו שימוש בטיימר, ואחר 5 דקות של עבודה רצופה לצאת להתאווררות קטנה, או כמו מיקוד הילד בסביבה נטול הפרעות ועוד הרבה). מה שאני רוצה לומר זה שהמורה לא יכולה להפיל עליכם את כל האחריות, כי אם אכן יש לילדה קושי, כדאי לעזור לה ולהקל על הקושי הזה, ולא להושיב אותה עוד ועוד שעות שרק גורמות לסבל נוסף. בכלל ילדים עם קשיים מהסוג הזה לא צריכים ללמוד פחות, אבל בהחלט צריכים ללמוד אחרת.

ילדה בכתה ג' לא צריכה למצוא קושי במפרשים

אלא אם כן המורה שלה ממש רוצה שהיא לא תאהב ללמוד תורה. טיפים לאמא: חשבון - להשתמש באמצעי המחשה וציורים (גם בכתה) אחה"צ, להתארגן יחד, ואח"כ לשבת 1/2 שעה "גג", יותר מפרק זמן כזה, שתיכן תתרפנו. ואכן לבדוק קשב וריכוז. איבחון נכון וטיפול, אפילו תרופתי, יכול לחולל שינוי מקצה לקצה. ולגבי המורה: -לתת לתלמידה משימות למידה קצרות טווח. -לחלק את המטלות לחלקים קטנים יותר ועל כל סעיף לתת פידבק חיובי, כמה שניתן. -לשבת במקום עם כמה שפחות מסיחים, שולחן לבד, קרוב למורה, לשים לב שיש רק ציוד הכרחי על השולחן.

פרח50

New member
אנחנו עשינו איבחון בניצן

יש להם אתר באינטרנט ותמצאי סניף הקרוב אליכם

למעלה