זקוקה לדעתכם:האם הגבתי נכון להתנהגות בתי בת 4

זקוקה לדעתכם:האם הגבתי נכון להתנהגות בתי בת 4

שבוע טוב

בתי בת 4 עם PDD NOS כרגע בחופשה מהגן. היום הייתה לנו חוויה ל נעימה כל כך וודה לכם על חוות דעתכם לגביי תגובתי..

ז כך: יש לנו ילדה בת 4 ותינוקת בת 10 חודשים. היום בבוקר היא הלכה להצגה עם בעלי ונהנתה מאוד. אחה"צ היא שמעה שיר במחשב בקול גבוה. ל הפריע לנו עד הזמן שהקטנה הייתה צריכה לישון. ביקשנו ממנה להחליש מעט וכשהקטנה תתעורר שתשמע שוב בקול גבוה. מכאן, החלה התפרצות קשה של צרחות, צעקות שהי רוצה לשמוע רק חזק, כל הזמן נגעה במחשב חרי שבעלי החליש וניסה להסביר לה שהתינוקת רוצה לישון וזה מפריע לה וקשה לה והי כלל ל הקשיבה לו. בזמן הזה ני נידנדנתי את התינוקת בעגלה..בסופו של דבר, ניגשתי ליה ומרתי לה שהיא יכולה לבחור: או להחליש מעט ו לסגור את המחשב. היא צרחה שרוצה גבוה, ז סגרתי ת המחשב. היא צרחה,השתטחה בריצפה,ניסתה את בעלי, חר כך באה אליי..אבל לא נשברתי לנוכח הבכי...חרי כמה זמן היא נרגעה - למרות שתוך כדי הי מרה של רצתה שאכבה לה ת המחשב, שהעצבנו אותה..מרתי לה בשקט שגם אני ל רציתי לכבות את המחשב אבל הצעתי לה לבחור והיא לא בחרה...

האם פעלתי כשורה? האם תגובתי הייתה מוגזמת??? מצד אחד מרגישה שפעלתי בסדר כי לא ייתכן שכל פעם שלא תקבל מה שרוצה שתצרח(למרות שזה לא ממש ופייני לה. לרוב היא לא מתנהגת כך) אך מצד שני..כואב לי:(
תודה על חוות הדעת שלכם ועל הגעתכם עד לפה:)

dina199

New member
נראה שהכל בסדר

יותר מבסדר גמור.

עם הזמן היא תלמד שאתם מחליטים בבית ולא היא.
זה יופי של התחלת הצבת גבולות.

בהצלחה !

arana1

New member
זו גישה שלילית מאוד,הכי שלילית

"הצבת גבולות" מהסוג הזה מהווה את הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות ,לאוטיסט ,ובכלל,כי היא מנסה לצרוב בתודעה כעקרון משהו שלא אמור לעמוד בפני עצמו ככלל
הצבת גבולות נכונה צריכה להתרחש בדיוק הפוך,תוך נסיון של שיתוף הילד בתהליך ובנימוקים למיקום הגבול
גישה כמו שאת מציגה מעודדת התנהלות קריזיונרית כי במקום להיות פתוח לשיתוף הילד מאמץ זהות כחנית שרואה במציאות רק מאבקים על סמכות ועל מקום בהיררכיה שרירותית
זה גרוע נורא לכולם
לאוטיסט זה גרוע פי כמה

אם מנסים להסביר וזה לא הולך אז אין ברירה אבל בית או חברה שבה האדם החזק הוא המחליט ולאחר אין שום זכות לקול ולדעה מהווה זוועה שעל כולנו להאבק בה
ילדים שגדלים בבית כזה גם ילמדו עם הזמן פשוט לא לפנות להורים
והם צודקים
אין באמת טעם לפנות להורים שקובעים שהם מחליטים בבית ולא הילדים

צריך לבדוק כל מקרה לגופו
אפשר והילדה הייתה צריכה עוצמה גבוהה כי היא הייתה עדיין מרוגשת מהחוויה הגדולה של ההצגה וניסתה לשחזר אותה
אפשר גם לחפש פתרונות אחרים
כמו אזניות
או כמו חלל מבודד או רחוק יותר
ואם אין ברירה אז אין ברירה

בכל מקרה
אף פעם אסור ללמד ילד שבבית אתם מחליטים ולא הוא
זו הדרך הכי קצרה לשיבוש מוחלט של תחושת גבול מקדמת ובונה
ככה לא מגדלים ילד אחראי אלא רק יוצרים מצב של עלבון מתמשך וטינה קשה מאוד כלפי המשפחה

TikvaBonneh

New member
כן, הגבת נכון

את מחנכת את ביתך להתחשב בזולת. זה שיעור חשוב שהיא צריכה ללמוד. הורים שמוותרים לילדים שלהם בכל פעם שהם רוצים משהו ומרשים להם לא להתחשב באף אחד אחר, מגדלים ילדים אנוכיים ומפונקים. זה לטובתה ולטובת כולכם שהיא לומדת להתחשב באחותה ובכם.

dina199

New member
לדעתי תיארת את הישראלי המצוי והלא א"ס.

אני מסתמכת על מה שאני רואה בתחבורה ציבורית (ואני נוסעת הרבה מאוד).
הרוב המוחלט של האנשים הם אנוכיים ולא מתחשבים .

TikvaBonneh

New member
רוב הישראלים לא מחונכים

אני בעד חינוך להתחשבות בזולת. בלי קשר לאוטיזם.

שלומות0

New member

אין תרבות בהרבה דברים
לא תרבות נהיגה ולא תרבות התחשבות בשכנים, וצריך לחנך הורים לפני שרוצים לחנך את ילדם!

dina199

New member
לדעתי זה שייך להנחה

שנ"טים לומדים הכל מה'אוויר' . אז מתברר שהם לא . מה שלא מלמדים אותם, הם לא יודעים.
אבל במערכת חינוך שלנו מלמדים דברים כאלה רק בחינוך מיוחד (לכן כולל א"סים) ולא בחינוך רגיל.

nirity1

New member
אני חושבת שהתנהגת בסדר גמור

לא הרבצת לה או משהו כזה , גם לא צעקת
הסברת לה את הסיבה למה צריך שקט עכשיו.
אולי במקום להגיד לה שהצעת לה לבחור והיא לא בחרה , היית צריכה להסביר לה שנאלצת לסגור את המחשב כי הרעש הפריע לתינוקת
חוץ מזה החופש מחרפן את כולנו , לא לדאוג התקפי הזעם ירדו ברגע שתחזור לשגרה

TikvaBonneh

New member
שיפורים לפעם הבאה

ברגע שהילדה הצליחה לצרוח, היא כבר לא מקשיבה להסברים.
את כל הקטע שבו בעלך מסביר והיא צורחת היה אפשר לקצץ מהתסריט.
הייתם צריכים מיד לעצור את זה, בדיוק בדרך בה נקטת.

תודה על התגובות. כמה דברים

ראשית, בהחלט לא היו צעקות מבחינתנו. לגביי מה שכתבו לי שזו תגובה שלילית: כנראה התקבל הרושם (הלא נכון בהחלט) שבו לבתי אין זכות בחירה, השתתפות והחלטה בבית. לא כך הדבר. יש דברים שאני נותנת לה רשות בחירה: כמו איזו שמחה רוצה ללבוש,מה מתחשק לה לאכול, איזה ספר נקרא, איזה משחק רוצה לשחק, מה מתחשק לה לעשות, איזה משחק היא מסכימה לתת לתינוקת - כשמדובר בחפצים שלה, תמיד שואלים אותה אם היא מסכימה לתת לקטנה לשחק. אם היא לא מסכימה מכבדים את זה ונותנים לקטנה משהו אחר. אתמול בתחילה, ביקשנו ממנה להחליש מעט והסברנו מדוע אך ברגע שביקשנו החלו צעקות. בעלי ניסה להסביר אך ללא הועיל. בסופו של דבר, עזבתי את התינוקת לכמה דקות בעגלה, ניגשתי אליה ואמרתי לה בשקט אך בנחישות שהיא יכולה לבחור: או שנחליש מעט את המוסיקה ואחר כך, כשהקטנה תתעורר היא תוכל לשמוע שוב חזק או שנסגור את המחשב. כמובן שבחרה לשמוע רק חזק וכששאלתי שוב, קיבלתי את אותה התשובה אז סגרתי את המחשב. הסברתי שלא רציתי ל סגור אך זה מפריע לקטנה ואפשר לשמוע בקול קצת יותר חלש אבל זה היה מיותר כי היא לא הקשיבה..רק צרחה..לאט לאט דעך..אני לא אוהבת להכנס איתה לדיונים כשהיא בוכה וצורחת משום שהיא לא פנויה להקשיב כלל. רק כשהיא רגועה אני יושבת איתה בשקט, לבד, מסבירה לה ומנסה - אנילא אשת מקצוע, לשקף לה את הסיטואציה. היא ילדה מקסימה ולרוב מתחשבת וילדה נהדרת וטובת לב. עם זאת..צריך לטעמי גבולות אך ללא צעקות ואלימות. מקווה שהסברתי את עצמי:(

שלומות0

New member
זה שאת מסבירה לה

שהיא רגועה זה הכי נכון לעשות,
שהילדה רגועה היא תשמע אותך מאוד טוב..

בהחלט. יש שם מטפלת ריגשית בנוסף לשלל הטיפולים

בתחילת השנה אספר לצוות על כך ואדאג לכך שאם נהגתי לא כשורה או אם היה משהו שצריך לשפר, לשנות שכן אעשה זת להבא. אני עצובה כשסיטואציות כלה קורות כי אני נאלצת "כאילו להתעלם" ממנה - כשאני לא. היא צורחת, נשכבת על הריצפה ואני חושבת, ואולי אני טועה שאם אנסה להסיח את דעתה בהסברים זה לא יועיל כי א: היא לא פנויה לשמוע ולהקשיב, ב' - אם בכל פעם אסיח את דעתה לנושא אחר היא לא תלמד להתמודד עם זה שלא כל הזמן תקבל את מה שהיא רוצה ..נורא כואב לי שכאילו התעלמתי אבל זה לא מה שקרה. אני הייתי עם התינוקת בחדר השני ובעלי ניסה להסביר לה אך ללא הצלחה ולבסוף אני הגעתי כדי לתת לה לבחור מה ברצונה לעשות..אוף:( למה הלב כ"כ כואב לי??:(

TikvaBonneh

New member
תסתכלי תמיד קדימה

המטרה שלך כאם היא לא רק לטפל במצב הריגעי, אלא לדאוג לכך שבעתיד יהיה טוב יותר.
אם היית מוותרת לה באותו רגע, היא הייתה מפסיקה לצרוח, אבל בפעמים הבאה שלא הייתה מקבלת מה שהיא רוצה היא הייתה צורחת עוד יותר.
את לימדת אותה שאפשר לחפש פיתרונות אחרים שמתחשבים בסביבה (להוריד את הווליום), ובכך הפחתת את הסבל העתידי שלה והעלת את היכולת שלה לחיות עם עוד אנשים בהרמוניה.
למה הלב כואב לך?

ככה הטבע בנה אותנו במשך שנים של אבולוציה.
לאמהות אכפת כשהילד בוכה וזה גורם להן צער.

למעלה